Ikke opgradering af RAM på nye iPhones

21

Apple har udsendt nye iPhones, der umiddelbart ikke har fået en opgradering af RAM.

iPhone 13 Pro, 2021
iPhone 13 Pro har 6 GB RAM ligesom iPhone 12 Pro (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Apple har præsenteret den nye iPhone 13-serie og delt en masse detaljer omkring de nye telefoner. Modsat Android-producenterne så taler Apple aldrig så meget om specifikationer og opdateringer. 

Dette er der en klar grund til. iOS-platformen og Android-platformen er nemlig bygget op forskelligt.

iOS-platformen er Apples og kun deres, hvor deres telefoner og komponenter skal passe sammen. Ligesom det også kun er deres telefoner, som benytter iOS-softwaren. På Android-platformen har en masse producenter adgang til den samme software.

OVERBLIK: iPhone 13 – nye telefoner, iPads og Apple Watch i kort form

iPhones har af samme grund heller aldrig haft de vildeste RAM-mænger, men softwaren er tilpasset, så det ikke har været nødvendigt.

På Android-platformen har telefonerne fra midrange og til highend sjældent mindre end 6 GB RAM og nogle har endda 12-16 GB RAM. Og en Android-telefon med 4 GB RAM kan være en lidelse at bruge.

Apple er langt fra der. Sidste års iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max kom med 6 GB RAM, hvilket også ser ud til at være tilfældet med dette års iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 og iPhone 13 Mini har umiddelbart ”kun” har 4 GB RAM – præcis som deres forgængere havde sidste år. Det skriver MacRumors.

Men trods de færre mængder RAM, kan iPhones ydelse ofte godt konkurrere med topmodeller på Android-platformen. Derfor kan det ikke sammenlignes ”en til en”. 

Snart kan du opdatere til iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 og watchOS 8

På den måde skal iPhone-købere ikke gå ligeså meget op i specifikationerne, men tænke mere på brugeroplevelsen. Omend skal Android-brugere selvfølgelig også vurdere om de høje specifikationer deres telefoner har, lever op til forventningerne.

Android-platformen klarer sig pt. rigtigt godt i midrange-kategorien, hvilket måske også viser, at eksempelvis 10 GB og 12 GB RAM på nuværende tidspunkt er i overkanten for, hvad en telefon har brug for.

Hør om iPhone 13-serien, iPad Mini og Apple Watch Series 7

Mere til historien

Selvom der ikke er opgradering på RAM, så er der en nyere generation processor i, større batteri og så er telefonerne blevet “tykkere” og tungere.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer