Ikke opgradering af RAM på nye iPhones

Apple har udsendt nye iPhones, der umiddelbart ikke har fået en opgradering af RAM.

iPhone 13 Pro, 2021
iPhone 13 Pro har 6 GB RAM ligesom iPhone 12 Pro (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Apple har præsenteret den nye iPhone 13-serie og delt en masse detaljer omkring de nye telefoner. Modsat Android-producenterne så taler Apple aldrig så meget om specifikationer og opdateringer. 

Dette er der en klar grund til. iOS-platformen og Android-platformen er nemlig bygget op forskelligt.

iOS-platformen er Apples og kun deres, hvor deres telefoner og komponenter skal passe sammen. Ligesom det også kun er deres telefoner, som benytter iOS-softwaren. På Android-platformen har en masse producenter adgang til den samme software.

OVERBLIK: iPhone 13 – nye telefoner, iPads og Apple Watch i kort form

iPhones har af samme grund heller aldrig haft de vildeste RAM-mænger, men softwaren er tilpasset, så det ikke har været nødvendigt.

På Android-platformen har telefonerne fra midrange og til highend sjældent mindre end 6 GB RAM og nogle har endda 12-16 GB RAM. Og en Android-telefon med 4 GB RAM kan være en lidelse at bruge.

Apple er langt fra der. Sidste års iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max kom med 6 GB RAM, hvilket også ser ud til at være tilfældet med dette års iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max.

iPhone 13 og iPhone 13 Mini har umiddelbart ”kun” har 4 GB RAM – præcis som deres forgængere havde sidste år. Det skriver MacRumors.

Men trods de færre mængder RAM, kan iPhones ydelse ofte godt konkurrere med topmodeller på Android-platformen. Derfor kan det ikke sammenlignes ”en til en”. 

Snart kan du opdatere til iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15 og watchOS 8

På den måde skal iPhone-købere ikke gå ligeså meget op i specifikationerne, men tænke mere på brugeroplevelsen. Omend skal Android-brugere selvfølgelig også vurdere om de høje specifikationer deres telefoner har, lever op til forventningerne.

Android-platformen klarer sig pt. rigtigt godt i midrange-kategorien, hvilket måske også viser, at eksempelvis 10 GB og 12 GB RAM på nuværende tidspunkt er i overkanten for, hvad en telefon har brug for.

Hør om iPhone 13-serien, iPad Mini og Apple Watch Series 7

Mere til historien

Selvom der ikke er opgradering på RAM, så er der en nyere generation processor i, større batteri og så er telefonerne blevet "tykkere" og tungere.

Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram