Apple-leverandør satser stort på elbiler

Den taiwanesiske elektronik-kæmpe Foxconn vil udvikle elbiler og sætter fart på produktionen med dedikeret fabrik.

elbil hybridbil biler
Foxconn vil satse mere på elbiler (Foto: MereMobil.dk)

Tæt på noget der ligner million elbiler fra 2024 til 2030 skal rulle af samlebåndet på Foxconn Technology Groups nye fabrik i Thailand. Det er ambitionen ifølge flere medier.

Således er det målsætning at fremstille 50.000 enheder inden udgangen af 2023. Derefter skal kapaciteten udvides til 150.000 biler årligt frem til 2030, skriver blandt andre Yahoo News.

Foxconn Technology Group er en kæmpe inden for elektronik og fremstiller blandt andet Apples iPhones på fabrikker i Indien.

Foxconn producerer i forvejen elbiler og står for produktionen af den danske stjernedesigner Henrik Fiskers Tesla-dræber Fisker Emotion. Det sker på fabrikker i USA. 

Nyhedsbureauet Reuters fortalte tidligere på året, at det er planen at Foxconn skal producere ikke færre end 250.000 styk af Fisker Emotion inden starten af 2023.

Med den nye fabrik i Thailand tager Foxconn et alvorligt og ambitiøst spring ind i elbilbranchen.

Her er ambitionen nemlig ikke kun, at være underleverandør og samlefabrik, men også at være en væsentlig spiller i udviklingen af elbiler.

Mere til historien

Ifølge Wikipedia er Foxconn den største eksportør i Storkina (Storkina er et udtryk benyttet om det samlede område, der omfatter Fastlandskina, Hongkong, Macao og Taiwan, red.) og den anden største eksportør i Tjekkiet. Foxconn er desuden kendt for, at have været involveret i adskillige kontroverser i forhold til, hvordan virksomheden behandler sine ansatte på sine fabrikker i Kina.

Google Maps gør det nemmere at finde en ladestander til elbilen

Den nyeste version af Google Maps gør det lettere at finde frem til opladestandere til elbiler. Du kan endda søge ud fra ladeeffekt og stiktype.

(mere…)
Ny version af Android Auto er langt om længe på vej

Der er en ny og forbedret version af Android Auto på vej. Den skulle være kommet i sommer, men skulle altså nu være klar.

(mere…)
Farvel til benzin- og dieselbiler

Volvos biler bliver i endnu højere grad en computer på hjul. Benzin- og dieselbilerne fjernes fra kataloget. Fremtiden er eldrift, mener Volvo.

(mere…)
Teknologierne bag selvkørende biler - så vilde er de

BAGGRUND: Hvornår får vi ægte selvkørende biler som KITT fra Knight Rider? Vi graver os ned i de selvkørende teknologier.

(mere…)
Alle nye Volvo-modeller opdateres

En ny softwareopdatering der når over 190.000 kunder gør det blive muligt at modtage opdateringer af bilernes komplette operativsystem.

(mere…)
3 bilgadgets du ikke vil undvære

BIL-TECH: Strøm til mobilen, god lyd når telefonen ringer og en fed holder. Her er 3 bilgadgets, som du skal se nærmere på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram