Apple-leverandør satser stort på elbiler

Den taiwanesiske elektronik-kæmpe Foxconn vil udvikle elbiler og sætter fart på produktionen med dedikeret fabrik.

elbil hybridbil biler
Foxconn vil satse mere på elbiler (Foto: MereMobil.dk)

Tæt på noget der ligner million elbiler fra 2024 til 2030 skal rulle af samlebåndet på Foxconn Technology Groups nye fabrik i Thailand. Det er ambitionen ifølge flere medier.

Således er det målsætning at fremstille 50.000 enheder inden udgangen af 2023. Derefter skal kapaciteten udvides til 150.000 biler årligt frem til 2030, skriver blandt andre Yahoo News.

Foxconn Technology Group er en kæmpe inden for elektronik og fremstiller blandt andet Apples iPhones på fabrikker i Indien.

Foxconn producerer i forvejen elbiler og står for produktionen af den danske stjernedesigner Henrik Fiskers Tesla-dræber Fisker Emotion. Det sker på fabrikker i USA. 

Nyhedsbureauet Reuters fortalte tidligere på året, at det er planen at Foxconn skal producere ikke færre end 250.000 styk af Fisker Emotion inden starten af 2023.

Med den nye fabrik i Thailand tager Foxconn et alvorligt og ambitiøst spring ind i elbilbranchen.

Her er ambitionen nemlig ikke kun, at være underleverandør og samlefabrik, men også at være en væsentlig spiller i udviklingen af elbiler.

Mere til historien

Ifølge Wikipedia er Foxconn den største eksportør i Storkina (Storkina er et udtryk benyttet om det samlede område, der omfatter Fastlandskina, Hongkong, Macao og Taiwan, red.) og den anden største eksportør i Tjekkiet. Foxconn er desuden kendt for, at have været involveret i adskillige kontroverser i forhold til, hvordan virksomheden behandler sine ansatte på sine fabrikker i Kina.

Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
BYD vil undgå EU-told – flytter en del af produktionen

Den kinesiske elbilsproducent BYD har underskrevet en aftale om, at flytte en del af produktionen til en ny bilfabrik i Tyrkiet.

(mere…)
Teslas nye SUV er spottet

Tesla Model Y Juniper er spottet på vejene i Californien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram