Apple-leverandør satser stort på elbiler

0

Den taiwanesiske elektronik-kæmpe Foxconn vil udvikle elbiler og sætter fart på produktionen med dedikeret fabrik.

elbil hybridbil biler
Foxconn vil satse mere på elbiler (Foto: MereMobil.dk)

Tæt på noget der ligner million elbiler fra 2024 til 2030 skal rulle af samlebåndet på Foxconn Technology Groups nye fabrik i Thailand. Det er ambitionen ifølge flere medier.

Således er det målsætning at fremstille 50.000 enheder inden udgangen af 2023. Derefter skal kapaciteten udvides til 150.000 biler årligt frem til 2030, skriver blandt andre Yahoo News.

Foxconn Technology Group er en kæmpe inden for elektronik og fremstiller blandt andet Apples iPhones på fabrikker i Indien.

Foxconn producerer i forvejen elbiler og står for produktionen af den danske stjernedesigner Henrik Fiskers Tesla-dræber Fisker Emotion. Det sker på fabrikker i USA. 

Nyhedsbureauet Reuters fortalte tidligere på året, at det er planen at Foxconn skal producere ikke færre end 250.000 styk af Fisker Emotion inden starten af 2023.

Med den nye fabrik i Thailand tager Foxconn et alvorligt og ambitiøst spring ind i elbilbranchen.

Her er ambitionen nemlig ikke kun, at være underleverandør og samlefabrik, men også at være en væsentlig spiller i udviklingen af elbiler.

Mere til historien

Ifølge Wikipedia er Foxconn den største eksportør i Storkina (Storkina er et udtryk benyttet om det samlede område, der omfatter Fastlandskina, Hongkong, Macao og Taiwan, red.) og den anden største eksportør i Tjekkiet. Foxconn er desuden kendt for, at have været involveret i adskillige kontroverser i forhold til, hvordan virksomheden behandler sine ansatte på sine fabrikker i Kina.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer