Xiaomi overhaler Samsung i Europa

Den kinesiske producent Xiaomi har haft et flot salg i andet kvartal, hvor det er lykkedes at sælge flere smartphones end Samsung.

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange ligheder mellem de forskellige smartphones fra Xiaomi og det Huawei tidligere var kendt for. Det kan være, at mobilkøberne har set disse ligheder og nu i stedet vælger Xiaomi?

Rygterne fortsætter - vild kameramobil på vej fra Xiaomi

Xiaomi har i hvert fald haft et rigtigt godt salg i andet kvartal, hvor det er lykkedes at sælge flere smartphones end Samsung i Europa. 

Nye tal fra analysefirmaet Strategy Analytics viser, at Xiaomi har indtaget førertrøjen på det europæiske marked foran Samsung.

Kigges der ned i tallene, så fremgår det, at Xiaomi har solgt 12,7 millioner smartphones, hvilket giver dem en markedsandel på 25,3 procent.

Til sammenligning har Samsung solgt 12 millioner smartphones i årets andet kvartal. Dette er dog kun nok til en markedsandel på 24 procent. 

-“Samsung klarer sig godt med de nye 5G-modeller fra deres Galaxy A-serie, men de står over for en stigende konkurrence fra Apple i high-end segmentet og kinesiske producenter i budgetsegmentet. Og Samsung har ikke formået at udnytte Huaweis 'frie fald' i Europa,” siger Neil Mawston, Executive Director at Strategy Analytics.

Xiaomi har virkelig vækstet. I forhold til andet kvartal 2020, har de haft en fremgang på 67,1 procent, mens Samsung er gået 7 procent tilbage i forhold til sidste år.

Apple er på tredjepladsen med 9,6 millioner solgte enheder og en markedsandel på 19,2 procent. Apple har oplevet en vækst på 15,7 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det skriver Android Authority.

På det danske marked er Xiaomi endnu ikke så store, mens kunder i Rusland, Ukraine, Spanien og Italien har været meget glade for Xiaomi Mi- og Redmi-modellerne.

Xiaomi er dog ikke den producent, som har haft den største fremgang. Det er derimod Oppo og Realme, der har haft en vækst på henholdsvis 180 procent og 1800 procent – målt fra år til år. Markedsandelene er dog ”kun” på 5,6 procent for Oppo og 3,8 procent til Realme. 

SE OGSÅ: Se prisen på Xiaomi hos Call me %%%%

Mere til historien

På verdensplan er Xiaomi nu den andenstørste smartphone-producent målt på tallene fra andet kvartal 2021, hvor de har overhalet Apple

Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Xiaomi 13-serien annonceres 1. december

Der har været mange rygter og spekulationer, men nu har Xiaomi bekræftet. Xiaomi 13-serien vil blive lanceret torsdag den 1. december 2022.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Her er de foreløbige rygter på Samsung S23-serien

Ifølge rygterne får Galaxy S23-serien Emergency SOS som iPhone.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram