Xiaomi overhaler Samsung i Europa

Den kinesiske producent Xiaomi har haft et flot salg i andet kvartal, hvor det er lykkedes at sælge flere smartphones end Samsung.

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange ligheder mellem de forskellige smartphones fra Xiaomi og det Huawei tidligere var kendt for. Det kan være, at mobilkøberne har set disse ligheder og nu i stedet vælger Xiaomi?

Rygterne fortsætter – vild kameramobil på vej fra Xiaomi

Xiaomi har i hvert fald haft et rigtigt godt salg i andet kvartal, hvor det er lykkedes at sælge flere smartphones end Samsung i Europa. 

Nye tal fra analysefirmaet Strategy Analytics viser, at Xiaomi har indtaget førertrøjen på det europæiske marked foran Samsung.

Kigges der ned i tallene, så fremgår det, at Xiaomi har solgt 12,7 millioner smartphones, hvilket giver dem en markedsandel på 25,3 procent.

Til sammenligning har Samsung solgt 12 millioner smartphones i årets andet kvartal. Dette er dog kun nok til en markedsandel på 24 procent. 

-“Samsung klarer sig godt med de nye 5G-modeller fra deres Galaxy A-serie, men de står over for en stigende konkurrence fra Apple i high-end segmentet og kinesiske producenter i budgetsegmentet. Og Samsung har ikke formået at udnytte Huaweis ‘frie fald’ i Europa,” siger Neil Mawston, Executive Director at Strategy Analytics.

Xiaomi har virkelig vækstet. I forhold til andet kvartal 2020, har de haft en fremgang på 67,1 procent, mens Samsung er gået 7 procent tilbage i forhold til sidste år.

Apple er på tredjepladsen med 9,6 millioner solgte enheder og en markedsandel på 19,2 procent. Apple har oplevet en vækst på 15,7 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det skriver Android Authority.

På det danske marked er Xiaomi endnu ikke så store, mens kunder i Rusland, Ukraine, Spanien og Italien har været meget glade for Xiaomi Mi- og Redmi-modellerne.

Xiaomi er dog ikke den producent, som har haft den største fremgang. Det er derimod Oppo og Realme, der har haft en vækst på henholdsvis 180 procent og 1800 procent – målt fra år til år. Markedsandelene er dog ”kun” på 5,6 procent for Oppo og 3,8 procent til Realme. 

SE OGSÅ: Se prisen på Xiaomi hos Call me Sponseret link

Mere til historien

På verdensplan er Xiaomi nu den andenstørste smartphone-producent målt på tallene fra andet kvartal 2021, hvor de har overhalet Apple

Disse Xiaomi-modeller får HyperOS

SE LISTEN: Xiaomi har netop offentliggjort de smartphones og tablets, som får opdateringen til HyperOS.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Xiaomi er klar med sin første elbil – den ligner en drengedrøm

Xiaomi vil være verdens største producent af elbiler. SU7 er den første model. Og sikke en af slagsen.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram