Xiaomi overhaler Samsung i Europa

Den kinesiske producent Xiaomi har haft et flot salg i andet kvartal, hvor det er lykkedes at sælge flere smartphones end Samsung.

Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11 Ultra (Foto: MereMobil.dk)

Der er mange ligheder mellem de forskellige smartphones fra Xiaomi og det Huawei tidligere var kendt for. Det kan være, at mobilkøberne har set disse ligheder og nu i stedet vælger Xiaomi?

Rygterne fortsætter – vild kameramobil på vej fra Xiaomi

Xiaomi har i hvert fald haft et rigtigt godt salg i andet kvartal, hvor det er lykkedes at sælge flere smartphones end Samsung i Europa. 

Nye tal fra analysefirmaet Strategy Analytics viser, at Xiaomi har indtaget førertrøjen på det europæiske marked foran Samsung.

Kigges der ned i tallene, så fremgår det, at Xiaomi har solgt 12,7 millioner smartphones, hvilket giver dem en markedsandel på 25,3 procent.

Til sammenligning har Samsung solgt 12 millioner smartphones i årets andet kvartal. Dette er dog kun nok til en markedsandel på 24 procent. 

-“Samsung klarer sig godt med de nye 5G-modeller fra deres Galaxy A-serie, men de står over for en stigende konkurrence fra Apple i high-end segmentet og kinesiske producenter i budgetsegmentet. Og Samsung har ikke formået at udnytte Huaweis ‘frie fald’ i Europa,” siger Neil Mawston, Executive Director at Strategy Analytics.

Xiaomi har virkelig vækstet. I forhold til andet kvartal 2020, har de haft en fremgang på 67,1 procent, mens Samsung er gået 7 procent tilbage i forhold til sidste år.

Apple er på tredjepladsen med 9,6 millioner solgte enheder og en markedsandel på 19,2 procent. Apple har oplevet en vækst på 15,7 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det skriver Android Authority.

På det danske marked er Xiaomi endnu ikke så store, mens kunder i Rusland, Ukraine, Spanien og Italien har været meget glade for Xiaomi Mi- og Redmi-modellerne.

Xiaomi er dog ikke den producent, som har haft den største fremgang. Det er derimod Oppo og Realme, der har haft en vækst på henholdsvis 180 procent og 1800 procent – målt fra år til år. Markedsandelene er dog ”kun” på 5,6 procent for Oppo og 3,8 procent til Realme. 

SE OGSÅ: Se prisen på Xiaomi hos Call me Sponseret link

Mere til historien

På verdensplan er Xiaomi nu den andenstørste smartphone-producent målt på tallene fra andet kvartal 2021, hvor de har overhalet Apple

Samsung overvejer firkantet skærm til Galaxy Watch

Samsungs smartwatches i dag har en rund skærm, men det forlyder, at de måske bliver firkantede i fremtiden.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Nye Galaxy A-modeller – mød A55 og A35

Samsung har netop afsløret to nye Galaxy A-modeller, der skal erstattet sidste års populære modeller. Læs mere om dem her.

(mere…)
AI-forvandling: Fra telefoner til hele hjemmet

REPORTAGE: Jeg har været i Frankfurt til World of Samsung-eventen. Jeg så Samsungs 2024 lineup af tv, AV, mobil, smarthome og hårde hvidevarer.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 afsløret på billeder

Billeder af det, som ventes at være de kommende foldbare modeller fra Samsung, er spottet. Se dem her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram