Styr din Android 12 telefon med ansigtsudtryk

Sammen med nyeste Android 12 beta giver Google muligheden for at styre telefonen med ansigtsudtryk.

Android 12 er klar til download i anden betaversion
Android 12 kan betjenes ved brug af forskellige ansigtsudtryk

Nu er et smil eller et kækt løftet øjenbryn ikke kun forbeholdt selfies. Det kan også bruges til at åbne notifikationer eller scrolle gennem en hjemmeside, skriver MSpoweruser.

Den nye funktion kommer sammen med den fjerde udgave af Android 12 beta og giver muligheden for at navigere rundt med op til seks ansigtsudtryk

De seks udtryk er se til højre, venstre og op, løftede øjenbryn, åben mund og smil.

Før man kan bruge den nye tilgængelighedsfunktion, skal du tur i indstillinger, hvor man fortæller telefonen hvad de forskellige udtryk skal gøre.

For eksempel kig til venstre for at gå til hjemmeskærm, kig op for se notifikationer og så videre. Du får også muligheden justere følsomheden, hvilket forhåbentlig kan forebygge alt for mange ”fejltryk”.

Det er også under disse indstillinger, at man ser den ærgerlige men nok også forventede besked, at denne funktion har et højt strømforbrug. Og det anbefales at have telefonen tilsluttet en oplader under brug.

På trods af det øgede forbrug af strøm er det ikke svært at se, hvor praktisk en funktion som denne kunne være for folk med et handikap, der gør det svært at bruge en skærm på normal vis.

LÆS OGSÅ: Android 12 kommer med store ændringer

Mere til historien

Android 12 blev præsenteret tilbage i maj og er nu ude i den fjerde betaversion. Ser man på tidligere udgivelser kan vi forvente at se den endelige version i september eller oktober.

Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Nu kan du prøve Android 12 på OnePlus Nord

Den første OnePlus Nord får en forsmag på Android 12, før Nord 2.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold 4 får nye hængsler

Rygterne svirrer om den kommende foldbare Galaxy Z Fold 4 fra Samsung. Det ventes, at den kommer med bedre kamera og redesignede hængsler.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram