Samsungs nye Galaxy Watch4 virker ikke på iPhone

Galaxy Watch4 vil kun lege med Google certificerede Android-enheder. Derfor vil Galaxy Watch4 ikke fungere på Apple- eller Huawei-telefoner.

Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm (Foto: Samsung)

I sidste uge så vi endelig de nye smarte ure fra Samsung og nu kan man så læse, at iPhone- og Huawei-ejere må kigge andre steder, hvis de vil have et smartwatch på armen.

Sagen er, at Galaxy Watch4, i modsætning til tidligere Galaxy Watch-modeller, ikke kan bruges på iOS-platformen – eller på Huaweis telefoner.

Vi har naturligvis snakket med Samsung, der bekræfter historien.

Ligesom Apple Watch ikke er kompatibel med Android-telefoner, ser det nu ud til, at Samsung også kommer med en form for platform-eksklusivitet.

Noget af forklaringen skal findes i Samsungs tætte samarbejde med Google, om at udvikle den særlige version af Wear OS, der kører på begge de nye Samsung ure.

Wear OS kræver nemlig parring med en enhed, der har Google Mobile Services (GMS) og Google Play Services installeret. Disse servicemoduler virker kun på Android-enheder der er certificeret af Google.

Det betyder derfor, at iPhone og Huawei er udelukket.

Har du en telefon fra Apple eller Huawei og går med en drøm at have et Galaxy Watch på armen, er der stadig håb. Her skal du kigge efter en af deres tidligere modeller, der kører Tizen OS, da disse stadig kan parres med telefoner fra Huawei og iPhones der kører iOS 9 og opefter.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Mere til historien

Samsung har siden 2014 brugt Tizen OS på deres Gear ure, fitness bands og senere Galaxy Watch. Er du ejer af et smart-tv fra Samsung, har du også her stiftet bekendtskab med Tizen.

Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Samsung Galaxy S23 – de seneste rygter

Der er et godt stykke tid til, at Samsung offentliggør den næste "topmodel" i Galaxy S-serien, men rygterne svirrer allerede nu.

(mere…)
Samsungs ledningsfrie støvsuger klarer (næsten) alt – tæt på Samsung Bespoke Jet

ANMELDELSE: Samsung Bespoke Jet er en batteridreven ledningsfri støvsuger, som klarer næsten alt snavs. Vi kigger på det gode - og det der halter.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE droppes måske

Der har været en forventning til, at Samsung i år ville lancere en Galaxy S22 FE. Det tyder nu på at Fan Edition serien lukkes.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
TicWatch Pro 3 Ultra GPS test | Et hårdført smartwatch til de aktive

TEST: Når man bruger ord som "pro" og "ultra" i et produktnavn, stiger forventningerne. Kan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS leve op til sit navn?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram