Samsungs nye Galaxy Watch4 virker ikke på iPhone

24

Galaxy Watch4 vil kun lege med Google certificerede Android-enheder. Derfor vil Galaxy Watch4 ikke fungere på Apple- eller Huawei-telefoner.

Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm (Foto: Samsung)

I sidste uge så vi endelig de nye smarte ure fra Samsung og nu kan man så læse, at iPhone- og Huawei-ejere må kigge andre steder, hvis de vil have et smartwatch på armen.

Sagen er, at Galaxy Watch4, i modsætning til tidligere Galaxy Watch-modeller, ikke kan bruges på iOS-platformen – eller på Huaweis telefoner.

Vi har naturligvis snakket med Samsung, der bekræfter historien.

Ligesom Apple Watch ikke er kompatibel med Android-telefoner, ser det nu ud til, at Samsung også kommer med en form for platform-eksklusivitet.

Noget af forklaringen skal findes i Samsungs tætte samarbejde med Google, om at udvikle den særlige version af Wear OS, der kører på begge de nye Samsung ure.

Wear OS kræver nemlig parring med en enhed, der har Google Mobile Services (GMS) og Google Play Services installeret. Disse servicemoduler virker kun på Android-enheder der er certificeret af Google.

Det betyder derfor, at iPhone og Huawei er udelukket.

Har du en telefon fra Apple eller Huawei og går med en drøm at have et Galaxy Watch på armen, er der stadig håb. Her skal du kigge efter en af deres tidligere modeller, der kører Tizen OS, da disse stadig kan parres med telefoner fra Huawei og iPhones der kører iOS 9 og opefter.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Mere til historien

Samsung har siden 2014 brugt Tizen OS på deres Gear ure, fitness bands og senere Galaxy Watch. Er du ejer af et smart-tv fra Samsung, har du også her stiftet bekendtskab med Tizen.

Billige printerpatroner, kontormaterialer og LED-pærer

Tjek InkClub når du skal bruge kontormaterialer, printerblæk, LED-pærer og kaffekapsler. Gratis blækpatron eller støvsugerpose til nye kunder. Klik her og tjek priserne.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer