Samsungs nye Galaxy Watch4 virker ikke på iPhone

Galaxy Watch4 vil kun lege med Google certificerede Android-enheder. Derfor vil Galaxy Watch4 ikke fungere på Apple- eller Huawei-telefoner.

Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm
Samsung Galaxy Watch4 Classic 46mm (Foto: Samsung)

I sidste uge så vi endelig de nye smarte ure fra Samsung og nu kan man så læse, at iPhone- og Huawei-ejere må kigge andre steder, hvis de vil have et smartwatch på armen.

Sagen er, at Galaxy Watch4, i modsætning til tidligere Galaxy Watch-modeller, ikke kan bruges på iOS-platformen – eller på Huaweis telefoner.

Vi har naturligvis snakket med Samsung, der bekræfter historien.

Ligesom Apple Watch ikke er kompatibel med Android-telefoner, ser det nu ud til, at Samsung også kommer med en form for platform-eksklusivitet.

Noget af forklaringen skal findes i Samsungs tætte samarbejde med Google, om at udvikle den særlige version af Wear OS, der kører på begge de nye Samsung ure.

Wear OS kræver nemlig parring med en enhed, der har Google Mobile Services (GMS) og Google Play Services installeret. Disse servicemoduler virker kun på Android-enheder der er certificeret af Google.

Det betyder derfor, at iPhone og Huawei er udelukket.

Har du en telefon fra Apple eller Huawei og går med en drøm at have et Galaxy Watch på armen, er der stadig håb. Her skal du kigge efter en af deres tidligere modeller, der kører Tizen OS, da disse stadig kan parres med telefoner fra Huawei og iPhones der kører iOS 9 og opefter.

HVAD ER GOOGLE MOBILE SERVICES? GMS er alle de Google-tjenester som definerer en Android-smartphone i vores marked. Blandt tjenesterne er Google Søgning, Chrome-browseren, YouTube, Google Maps, Gmail, Google Play Store, Google Fotos og mange andre. Google Mobile Services er Googles egen tilføjelse til Android. I modsætning til Android Open Source Project (AOSP) er GMS et lukket univers, der udelukkende håndteres af Google.

Mere til historien

Samsung har siden 2014 brugt Tizen OS på deres Gear ure, fitness bands og senere Galaxy Watch. Er du ejer af et smart-tv fra Samsung, har du også her stiftet bekendtskab med Tizen.

Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram