EasyPark er politianmeldt

Ifølge Forbrugerombudsmanden har EasyPark forsøgt at skjule et gebyr på 15 procent, når brugerne har betalt via appen. Derfor er EasyPark politianmeldt.

EasyPark, parkering
EasyPark er politianmeldt for igennemsigtige priser

Parkeringsappen EasyPark er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, da hun mener, at Easypark har overtrådt markedsføringsloven.

EasyPark har, ifølge Forbrugerombudsmanden, blandt andet skjult et gebyr på 15 procent, som kommer oveni prisen, der er angivet, når brugerne benytter EasyPark-appen. Et gebyr der i øvrigt går til EasyPark selv.

-”EasyPark har efter vores vurdering skjult over for brugerne af appen, at det koster et gebyr på 15 procent af parkeringsprisen at anvende appen. Vi anser det for en alvorlig overtrædelse af forbuddet mod vildledning, og vi har derfor politianmeldt selskabet,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden er af den overbevisning, at EasyPark ikke har oplyst om gebyret hverken på skilte eller i selve appen. Derimod er det kun nævnt på tilmeldingssiden i appen, hvor det står skrevet med småt.

Et af kritikpunkterne fra Forbrugerombudsmanden og noget af det, at de har anmeldt EasyPark for er:

  • Både i appen og på hjemmesiden skal brugerne klikke sig ind på ”Hjælp” og herefter gennem flere underfaner, før oplysningen om, at man betaler 15 procent oven i parkeringsprisen.

Priserne i parkeringsapps er umulige at sammenligne

Politianmeldelsen går også på, at Easypark ikke tydeligt oplyser brugerne om, at bilens placering i appen afhænger af telefonens GPS, der kan være upræcis. Kunderne skal derfor selv tjekke om bilen er korrekt placeret på kortet i appen, da det er kundens eget ansvar. 

Forbrugerombudsmanden mener, at EasyPark skal refundere det skjulte gebyr på 15 procent til alle kunder, der har benyttet appen til ”fastprisparkering”. Altså der hvor man betaler et fast beløb for et bestemt antal timer.

Dette skulle EasyPark have indvilget i at gøre til de kunder, som har benyttet den type parkering indenfor de seneste tre år. Dette gebyr vil blive refunderet automatisk. Sker det ikke, så skal man kontakte EasyPark.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Mange steder, blandt andet i København, kan man nu kun betale via parkeringsapps og ikke med kort eller kontanter.

Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Skatteapp er klar – får du et skattesmæk?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Fortnite kommer tilbage på iPhone – men det bliver dyrt

Sideloading af apps på iPhone og iPad bliver dyrt – en millionomkostning for udgiverne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram