EasyPark er politianmeldt

Ifølge Forbrugerombudsmanden har EasyPark forsøgt at skjule et gebyr på 15 procent, når brugerne har betalt via appen. Derfor er EasyPark politianmeldt.

EasyPark, parkering
EasyPark er politianmeldt for igennemsigtige priser

Parkeringsappen EasyPark er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, da hun mener, at Easypark har overtrådt markedsføringsloven.

EasyPark har, ifølge Forbrugerombudsmanden, blandt andet skjult et gebyr på 15 procent, som kommer oveni prisen, der er angivet, når brugerne benytter EasyPark-appen. Et gebyr der i øvrigt går til EasyPark selv.

-”EasyPark har efter vores vurdering skjult over for brugerne af appen, at det koster et gebyr på 15 procent af parkeringsprisen at anvende appen. Vi anser det for en alvorlig overtrædelse af forbuddet mod vildledning, og vi har derfor politianmeldt selskabet,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden er af den overbevisning, at EasyPark ikke har oplyst om gebyret hverken på skilte eller i selve appen. Derimod er det kun nævnt på tilmeldingssiden i appen, hvor det står skrevet med småt.

Et af kritikpunkterne fra Forbrugerombudsmanden og noget af det, at de har anmeldt EasyPark for er:

  • Både i appen og på hjemmesiden skal brugerne klikke sig ind på ”Hjælp” og herefter gennem flere underfaner, før oplysningen om, at man betaler 15 procent oven i parkeringsprisen.

Priserne i parkeringsapps er umulige at sammenligne

Politianmeldelsen går også på, at Easypark ikke tydeligt oplyser brugerne om, at bilens placering i appen afhænger af telefonens GPS, der kan være upræcis. Kunderne skal derfor selv tjekke om bilen er korrekt placeret på kortet i appen, da det er kundens eget ansvar. 

Forbrugerombudsmanden mener, at EasyPark skal refundere det skjulte gebyr på 15 procent til alle kunder, der har benyttet appen til ”fastprisparkering”. Altså der hvor man betaler et fast beløb for et bestemt antal timer.

Dette skulle EasyPark have indvilget i at gøre til de kunder, som har benyttet den type parkering indenfor de seneste tre år. Dette gebyr vil blive refunderet automatisk. Sker det ikke, så skal man kontakte EasyPark.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Mange steder, blandt andet i København, kan man nu kun betale via parkeringsapps og ikke med kort eller kontanter.

Google har offentliggjort Google Play-vinderne 2022

Året lakker mod enden, hvilket betyder "best of 2022"-listerne er klar fra de fleste. Se hvilke apps og spil, som løb med sejren hos Google Play.

(mere…)
Populær el-app koster nu penge at bruge

Min Strøm ændrer i vilkårene. Det betyder, at flere funktioner nu vil koste penge at benytte.

(mere…)
Stigende priser gør el-apps populære

Priserne på el er vildt høje. Det har gjort populariteten af el-apps meget stor, som er blandt de mest downloadede.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram