EasyPark er politianmeldt

Ifølge Forbrugerombudsmanden har EasyPark forsøgt at skjule et gebyr på 15 procent, når brugerne har betalt via appen. Derfor er EasyPark politianmeldt.

EasyPark, parkering
EasyPark er politianmeldt for igennemsigtige priser

Parkeringsappen EasyPark er blevet politianmeldt af Forbrugerombudsmanden, da hun mener, at Easypark har overtrådt markedsføringsloven.

EasyPark har, ifølge Forbrugerombudsmanden, blandt andet skjult et gebyr på 15 procent, som kommer oveni prisen, der er angivet, når brugerne benytter EasyPark-appen. Et gebyr der i øvrigt går til EasyPark selv.

-”EasyPark har efter vores vurdering skjult over for brugerne af appen, at det koster et gebyr på 15 procent af parkeringsprisen at anvende appen. Vi anser det for en alvorlig overtrædelse af forbuddet mod vildledning, og vi har derfor politianmeldt selskabet,” siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden er af den overbevisning, at EasyPark ikke har oplyst om gebyret hverken på skilte eller i selve appen. Derimod er det kun nævnt på tilmeldingssiden i appen, hvor det står skrevet med småt.

Et af kritikpunkterne fra Forbrugerombudsmanden og noget af det, at de har anmeldt EasyPark for er:

  • Både i appen og på hjemmesiden skal brugerne klikke sig ind på ”Hjælp” og herefter gennem flere underfaner, før oplysningen om, at man betaler 15 procent oven i parkeringsprisen.

Priserne i parkeringsapps er umulige at sammenligne

Politianmeldelsen går også på, at Easypark ikke tydeligt oplyser brugerne om, at bilens placering i appen afhænger af telefonens GPS, der kan være upræcis. Kunderne skal derfor selv tjekke om bilen er korrekt placeret på kortet i appen, da det er kundens eget ansvar. 

Forbrugerombudsmanden mener, at EasyPark skal refundere det skjulte gebyr på 15 procent til alle kunder, der har benyttet appen til ”fastprisparkering”. Altså der hvor man betaler et fast beløb for et bestemt antal timer.

Dette skulle EasyPark have indvilget i at gøre til de kunder, som har benyttet den type parkering indenfor de seneste tre år. Dette gebyr vil blive refunderet automatisk. Sker det ikke, så skal man kontakte EasyPark.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Mange steder, blandt andet i København, kan man nu kun betale via parkeringsapps og ikke med kort eller kontanter.

Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram