Svindlernes foretrukne jagtmark

En sikkerheds- og analysevirksomhed har kortlagt WhatsApp, Hangouts, Viber og Telegram for phishingangreb.

iOS (Foto: Heiko)
Svindlere er i høj grad på spil i tjenesten WhatsApp (Foto: Heiko)

Verdens mest populære beskedtjeneste WhatsApp er den tjeneste i den voksende skov af beskedtjenester, som er blevet svindlernes foretrukne jagtmark.

Ifølge den russiske sikkerhedsfirma Kaspersky har phishing-svindlere nemlig set sig varm på den Facebook-ejede beskedtjeneste.

Kaspersky har i to omgange det testet sikkerheden på en lille håndfuld tjenester, som, udover WhatsApp, talte Google Hangouts, Viber, som ejes og drives af japanske Rakuten og Telegram, der er udviklet af den stenrige russiske iværksætter Pavel Durov.

Således blokerede Kasperskys sikkerhedssystem 91.242 phishing-links på de fire beskedtjenester.

Her var WhatsApp uden sammenligning den tjeneste, som svindlerne i Kasperskys test brugte mest. 89,6 procent af alle målte forsøg på phishing blev fanget på WhatsApp.

Krypterede Telegram var blevet angrebet i 5,6 procent af tilfældene, mens Viber var angrebet i 4,9 procent af tilfældene, mens under 1 procent af phishingangreben var foregået på Hangouts.

Testen og tallene skal ses i lyset af, at det forventes, at antallet af brugere af beskedtjenester vil stige de kommende år. I 2023 vil det passere 3,1 milliarder brugere på verdensplan.

TIP: Derfor skal du bruge WhatsApp

Og med WhatsApp som verdens største messenger-platform er der potentiale for svindlere, hvis der bare i ny og næ er en bruger som hopper i fælden og klikker på svindlernes link.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Telegram var ugen efter stormløbet på den amerikanske kongres i Washington den femte mest downloadede app i USA. Den pludselige popularitet kom efter flere techgiganter – blandt andre Twitter – havde deaktiveret daværende præsident Donald Trumps profil. Twitter vurderede, at præsidenten delte indhold, der opildnede til vold. Inden stormløbet var Telegram nummer 110 på listen over downloadede app. Telegram er fuldt krypteret, så ingen udenforstående kan lytte eller læse med. Telegram er desuden kendt for, at have være et populært medie for Islamisk Stat.

iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Nyt forældreværktøj i Snapchat

Et værktøj skal beskytte børn og unge på Snapchat, men er det nok?

(mere…)
Stor ændring på vej til Facebook

Inden længe vender en kærkommen funktion tilbage til Facebook-appen. ...måske for at presse Snapchat.

(mere…)
WhatsApp går i public beta til desktop 

WhatsApp har ikke tidligere haft en desktop version af deres app, men det ændre sig nu. 

(mere…)
SMS’en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Et af WhatsApps største irritationsmomenter rettes snart

WhatsApp har 2 mia. brugere på verdensplan, men der er et kæmpe minus. Nu bliver dette irritationsmoment snart rettet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram