Svindlernes foretrukne jagtmark

3

En sikkerheds- og analysevirksomhed har kortlagt WhatsApp, Hangouts, Viber og Telegram for phishingangreb.

iOS (Foto: Heiko)
Svindlere er i høj grad på spil i tjenesten WhatsApp (Foto: Heiko)

Verdens mest populære beskedtjeneste WhatsApp er den tjeneste i den voksende skov af beskedtjenester, som er blevet svindlernes foretrukne jagtmark.

Ifølge den russiske sikkerhedsfirma Kaspersky har phishing-svindlere nemlig set sig varm på den Facebook-ejede beskedtjeneste.

Kaspersky har i to omgange det testet sikkerheden på en lille håndfuld tjenester, som, udover WhatsApp, talte Google Hangouts, Viber, som ejes og drives af japanske Rakuten og Telegram, der er udviklet af den stenrige russiske iværksætter Pavel Durov.

Således blokerede Kasperskys sikkerhedssystem 91.242 phishing-links på de fire beskedtjenester.

Her var WhatsApp uden sammenligning den tjeneste, som svindlerne i Kasperskys test brugte mest. 89,6 procent af alle målte forsøg på phishing blev fanget på WhatsApp.

Krypterede Telegram var blevet angrebet i 5,6 procent af tilfældene, mens Viber var angrebet i 4,9 procent af tilfældene, mens under 1 procent af phishingangreben var foregået på Hangouts.

Testen og tallene skal ses i lyset af, at det forventes, at antallet af brugere af beskedtjenester vil stige de kommende år. I 2023 vil det passere 3,1 milliarder brugere på verdensplan.

TIP: Derfor skal du bruge WhatsApp

Og med WhatsApp som verdens største messenger-platform er der potentiale for svindlere, hvis der bare i ny og næ er en bruger som hopper i fælden og klikker på svindlernes link.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Telegram var ugen efter stormløbet på den amerikanske kongres i Washington den femte mest downloadede app i USA. Den pludselige popularitet kom efter flere techgiganter – blandt andre Twitter – havde deaktiveret daværende præsident Donald Trumps profil. Twitter vurderede, at præsidenten delte indhold, der opildnede til vold. Inden stormløbet var Telegram nummer 110 på listen over downloadede app. Telegram er fuldt krypteret, så ingen udenforstående kan lytte eller læse med. Telegram er desuden kendt for, at have være et populært medie for Islamisk Stat.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer