OnePlus afsløret: Skruer ned for hastigheden

OnePlus indrømmer at begrænser CPU-ydelsen ved brug af en række populære apps.

OnePlus 9 Pro
OnePlus begrænser populære apps mulighed for at benytte den hurtigste del af processoren (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus bekræfter, at de har en “blacklist” med apps. På listen står der apps, som OnePlus bremser i ydeevne.

Således er populære apps som Chrome, YouTube, Facebook og Twitter ikke oppe i topfart, når du åbner dem på din OnePlus-mobil.

Det er ligesom, når du løfter foden fra  gaspedalen for at spare benzin, så skruer OnePlus tempoet ned for at spare på strømmen og dermed øge batteriets levetid.

Det gøres for at finde en slags gylden middelvej mellem ydeevne og batteribesparelse, bekræfter OnePlus i en erklæring:

– Vores hovedprioritet har altid været at give vores produkter en fantastisk brugeroplevelse, hovedsageligt baseret på brugernes feedback. (…) Baseret på det har vores udviklingsteam specifikt set på telefonernes adfærd ved hjælp af nogle af de mest populære apps, inklusive Chrome.

Man kan så undre sig over, at der skal en afsløring til før den sorte liste med apps kommer frem i lyset.

Desuden er den måde OnePlus har begrænset appsene på også noget usædvanlig. Appsene på den sorte liste er nemlig begrænset til ikke at bruge den mest kraftfulde kerne i processoren. Det er ellers den kerne, som mange af disse apps bruger som standard, simpelthen fordi det giver den skarpeste ydeevne.

Techsitet XDA Developers noterer, at OnePlus 9 og 9 Pro trods begrænsningerne i visse apps stadig er hurtige smartphones.

Men XDA Developers mener samtidig, at det er bemærkelsesværdigt, at OnePlus-modellerne ofte har en dårligere ydelse end andre smartphones baseret på det samme chipset; SnapDragon 888.

OnePlus er snart klar med deres næste telefon, OnePlus Nord 2 5G, hvor der satses på en processor fra MediaTek fremfor Qualcomm.

Mere til historien

Apple er også tidligere blevet afsløret i kunstigt, at begrænse ydeevnen for udvalgte apps, men kun når batteriet i telefonen var ved at være kørt træt. Det løste Apple ved at lade brugerne tage et valg. Også her var forklaringen batteriernes længere levetid. Det fortolkede mange som et trick til at gøre ældre iPhones langsommere for at tilskynde til nye køb. Sagen kostede i øvrigt Apple stribevis af retssager og flere hundrede millioner dollar.

Nye OnePlus-telefoner på vej – de seneste rygter

Det ventes, at vi inden for de næste måneder får mindst to nye OnePlus-modeller.

(mere…)
OnePlus Nord 5 er snart på vej

RYGTE: OnePlus Nord 4 springes over. OnePlus ventes at gå direkte på 5’eren.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Apple fordobler batterilevetiden på iPhone

Løftet om hvor længe et iPhone-batteri kan holde sig i topform ændres nu.

(mere…)
Udfordrer Samsung på batteritid – mød OnePlus Watch 2

OnePlus Watch 2 imponerer på batteritiden, der sætter Samsung Galaxy Watch og Apple Watch til vægs.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram