MitID er forsinket

Erstatningen til NemID, MitID, er forsinket.

MitID app på smartphone
MitID app på smartphone (Foto: MitID)

Digitaliseringsstyrelsen arbejder på en afløser til NemID, Den nye løsning hedder MitID, men testperioden af MitID forlænges nu, så endnu flere pilotbrugere og medarbejdere fra banker og offentlige organisationer kan teste løsningen. 

NemID forsvinder – her er afløseren MitID

Det betyder også, at MitID først går i luften i oktober 2021 i stedet for august 2021, der oprindeligt var planen. 

-”Borgernes oplevelse af MitID har topprioritet, og derfor vil vi gerne sikre, at de får en tryg og god oplevelse når de skal i gang med at bruge MitID. Derfor forlænger vi nu testperioden, så flere kan teste MitID og alle løsningens funktionaliteter, inden vi ruller løsningen ud til hele Danmark,” udtaler Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

MitID skal bruges alle de steder, hvor du i dag bruger NemID. Der kommer også en app til smartphone og tablet – og har du ikke det, så vil der være en kodeviser.

Kodeviseren er en elektronisk enhed, der viser en engangskode. Har du et synshandicap vil det være muligt, at få en kodeoplæser, hvor en skærm viser koden eller du kan få den læst op, hvis du har brug for det (der kan tilsluttes headset).

MitID kodeviser (Foto: MitID)

Det er ikke kun ønsket om, at flere skal teste MitID, men også at de understøttende systemer i det offentlige, hos bankerne og eksterne parter er på plads, der forsinker MitID til efteråret.

-”Danmarks nye digitale ID skal selvfølgelig være testet i alle ender og kanter, inden vi inviterer de over fem millioner brugere om bord. Jo bedre vi kan teste og finjustere løsningen, inden vi går i luften, jo mere sikre er vi på, at resten af Danmark også får en god oplevelse, når vi alle skal overgå til MitID frem mod sommeren 2022,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Overgangen fra NemID til MitID sker over en længere periode, der strækker sig fra oktober 2021 til sommeren 2022. Brugerne får direkte besked, når det er deres tur til at kunne få MitID. De sidste NemID-brugere vil få MitID senest den 30. juni 2022, ifølge Digitaliseringsstyrelsen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Finans Danmark udgør sammen med Digitaliseringsstyrelsen partnerskabet bag MitID.

Temu-appen er populær – men køb ikke dette

Forbrugerrådet Tænk er klar med en advarsel mod varer, som du skal gå udenom på den populære shopping-app Temu.

(mere…)
Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram