MitID er forsinket

Erstatningen til NemID, MitID, er forsinket.

MitID app på smartphone
MitID app på smartphone (Foto: MitID)

Digitaliseringsstyrelsen arbejder på en afløser til NemID, Den nye løsning hedder MitID, men testperioden af MitID forlænges nu, så endnu flere pilotbrugere og medarbejdere fra banker og offentlige organisationer kan teste løsningen. 

NemID forsvinder – her er afløseren MitID

Det betyder også, at MitID først går i luften i oktober 2021 i stedet for august 2021, der oprindeligt var planen. 

-”Borgernes oplevelse af MitID har topprioritet, og derfor vil vi gerne sikre, at de får en tryg og god oplevelse når de skal i gang med at bruge MitID. Derfor forlænger vi nu testperioden, så flere kan teste MitID og alle løsningens funktionaliteter, inden vi ruller løsningen ud til hele Danmark,” udtaler Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

MitID skal bruges alle de steder, hvor du i dag bruger NemID. Der kommer også en app til smartphone og tablet – og har du ikke det, så vil der være en kodeviser.

Kodeviseren er en elektronisk enhed, der viser en engangskode. Har du et synshandicap vil det være muligt, at få en kodeoplæser, hvor en skærm viser koden eller du kan få den læst op, hvis du har brug for det (der kan tilsluttes headset).

MitID kodeviser (Foto: MitID)

Det er ikke kun ønsket om, at flere skal teste MitID, men også at de understøttende systemer i det offentlige, hos bankerne og eksterne parter er på plads, der forsinker MitID til efteråret.

-”Danmarks nye digitale ID skal selvfølgelig være testet i alle ender og kanter, inden vi inviterer de over fem millioner brugere om bord. Jo bedre vi kan teste og finjustere løsningen, inden vi går i luften, jo mere sikre er vi på, at resten af Danmark også får en god oplevelse, når vi alle skal overgå til MitID frem mod sommeren 2022,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Overgangen fra NemID til MitID sker over en længere periode, der strækker sig fra oktober 2021 til sommeren 2022. Brugerne får direkte besked, når det er deres tur til at kunne få MitID. De sidste NemID-brugere vil få MitID senest den 30. juni 2022, ifølge Digitaliseringsstyrelsen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Finans Danmark udgør sammen med Digitaliseringsstyrelsen partnerskabet bag MitID.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram