iPhone-salget er langt foran – ny rekord

7

Apple er ikke ramt af komponentmangel. iPhone-salget brager frem, viser nye tal.

iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
Især iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max har haft et stærkt salg, oplyser Apple (Foto: MereMobil.dk)

Salget af iPhones sætter igen nye rekorder.

I det seneste kvartal har Apple solgt 49,6 millioner iPhones på verdensplan, ifølge Counterpoint Research, der blandt andet baserer tallene på det seneste kvartalsregnskab fra Apple – Q3 2021.

Apple har haft et godt iPhone-år, hvor salget er langt foran de to foregående år og analysefirmaet forventer endnu en salgsrekord de kommende tre måneder.

Der er tale om en pæn fremgang, når der sammenlignes med de samme kvartaler i 2019 og 2020.

Alene det seneste kvartal viser en omsætningsvækst i iPhone-salget på næsten 50 procent. Omsætningen lå i kvartalet på 39,6 milliarder dollars mod 26,4 milliarder dollars i det samme kvartal i 2020, oplyser Apple.

Det er blandt andet iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max, der har været med til at drive salget, har Apples topchef Tim Cook oplyst.

iPhone 12 Pro fik en god modtagelse hos anmelderne. Blandt i denne anmeldelse af iPhone 12 Pro fra MereMobil.dk.

OM APPLE REGNSKABET: Apples regnskabsår er forskudt. Det fremlagte regnskab dækker april, maj og juni 2021, hvilket er Q3 2021 hos Apple.

Støvsugede markedet for komponenter

Den globale mangel på chips til blandt andet smartphones, ramte ikke Apple særligt hårdt, der har kunne navigere uden om komponentmanglen.

Dette hænger blandt andet sammen med, at Apple og Huawei støvsugede markedet for komponenter før chipkrisen for alvor blev et problem, skriver TV 2.

Hamstringen førte til, at konkurrenterne i højere grad er blevet ramt af krisen. Dertil kommer, at Apple har et stærkt samarbejde med sine underleverandører.

– Apple er godt beskyttet mod komponentmanglen, da de har meget stærke samarbejder med leverandørerne, siger Dale Gai, researchdirektør, Counterpoint.

Konkurrenterne ønsker naturligt nok at få del i komponenterne, men her skal de være i stand til at levere på aftalen med underleverandøren og her er Apple godt med. I den sammenhæng vil Apple, Ifølge Counterpoint, have høj prioritet hos leverandørerne.

Manglen på komponenter har ikke kun ramt smartphones. Alt fra smartpærer over PlayStation 5 til biler, er påvirket af manglen på chips.

Mere til historien

Ifølge Apples regnskab, der dækker april, maj og juni 2021 (Q3 2021), har der været mærkbar fremgang inden for abonnementer på blandt andet Apple Music og Apple TV+. I denne del af butikken har Apple nu over 700 millioner kunder.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer