EM 2020: Ny rekord på mobilen

Danskerne og deres mobiltelefoner er i disse uger rødglødende, hvilket i stor stil skyldes herrelandsholdet succes til EM i fodbold.

Storskærmsarrangement i Kongens Have Odense, lørdag den 3. juli 2021 - kvartfinalen Danmark vs. Tjekkiet (Foto: MereMobil.dk)
Storskærmsarrangement i Kongens Have Odense, lørdag den 3. juli 2021 – kvartfinalen Danmark vs. Tjekkiet (Foto: MereMobil.dk)

Når det danske herrelandshold i fodbold løber ind på grønsværen, er det ikke kun hos landets TV-stationer det kan ses. De danske teleselskaber har også noteret sig, at kampene kan ses på den mængde af data, som benyttes på de danske mobiltelefoner. 

-”EM har i den grad trukket dataforbruget hos vores kunder op, lyder det fra Kim Christensen,” der er netværksdirektør hos Teleselskabet 3 til SH.dk

DR streamer EM-fodbold til ferieramte danskere

Generelt er det ellers ikke i sommermånederne, hvor der slås datarekorder, da mange danskere normalt bruger aftenerne ude fremfor at streame og game indenfor. 

Under EM har det særligt været streaming fra Viaplay og DR TV, som har givet et højt dataforbrug. Danskerne bruger ikke kun mobilen til at vise danskernes kampe, men følger også andre kampe og dermed har ”second screen” i gang. 

Telenor har tidligere meldt ud, at de under kampen mod Rusland i Parken så næsten 30.000 telefoner online i området på et tidspunkt. De har også noteret en ny mobildatarekord, da Danmark vandt over Wales. Her var brugen af mobildata tæt på 60 procent over normalen. 

Færre telefonopkald når bolden er i spil

Når bolden ruller sættes telefonopkald derimod på standby. Opkaldsmængden faldt da kampen mod Wales gik i gang, mens den steg markant efter kampen. Det har Telia Danmark oplyst til SH.dk.

Også under kvartfinalen mod Tjekkiet kunne det ses på mobilnetværkene. Da klokken slog 18.00, steg dataforbruget i netværket 53 procent, mens det faldt 4 procent i pausen mellem 1. og 2. halvleg. Det oplyser 3 til MereMobil.dk.

Der blev ”ro” i forhold til opkald, da kampen startede. Her var et fald i opkald på 58 procent, mens det steg 40 procent i pausen og da kampen og sejren var hjemme steg det med 100 procent. Sådan lyder meldingen fra 3.

Du skal dog ikke frygte, at netværket bryder sammen i aften (7. juli 2021, red.), når Danmark møder England på Wembley i semifinalen – det er netværket for godt til herhjemme. God kamp derude.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Normalt er det koncerter og festivaller, som blandt andet Roskilde Festival, der står for flest rekorder i løbet af sommeren herhjemme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram