Badevandstemperaturen er… i Danmark

TIP: Når badevandstemperaturen er over 19 grader, så er det en badedag. Læs her hvor og hvordan du ser badevandstemperaturen på mobilen.

Strand badevand skilt
Temperaturen på badevandet kan tjekkes via apps fra TV 2 Vejret (Foto: MereMobil.dk)

En badedag er, når badevandstemperaturen på landsplan er over 19 grader i gennemsnit. Dette er TV 2 Vejrets definition på, hvornår vi har en badedag i Danmark.

Badevandstemperaturen måles i én meters dybde omkring middag på de dage, hvor der foretages målinger af temperaturen på vandet ved strandene.

Du kan se temperaturen på vandet ved din lokale strand i TV 2 Vejrets app til Android og iPhone eller på TV 2 Vejrets egen hjemmeside. I appen findes badevandskortet under Radar & Kort > Badevand.

Når solen bager fra en skyfri himmel, stiger badevandstemperaturen en halv grad om dagen. Derfor kan vandet langs strandene forholdsvist hurtigt varmes op til en fornuftig temperatur.

Selvom det er fristende at springe ud i bølgen, når det er varmt inde i landet, skal du vide, at temperaturen er koldest langs kystlinjen, der i Danmark er 8.750 kilometer lang.

Når du har mobilen med ved stranden, skal du lige vide, at reklamationsretten ikke dækker fugt-, vand- og sandskader. Sælgeren af telefonen er nemlig kun ansvarlig for fabrikationsfejl.

Gennem årene har flere forsøgt med udvikling af badevands-apps. Desværre ofte af dårlig kvalitet og med mangelfulde data. TV 2 Vejret er de eneste, der kontinuerligt har holdt ved.

FAKTA OM BADEVAND: Temperaturen på badevandet stiger en halv grad hver dag, når vi har varme sommerdage, hvor solen hamrer ned over landet og kysterne. I udgangspunktet er vandet varmest, når der er pålandsvind. Badevandstemperaturen er i starten af sæsonen lavest ved Vestkysten og Bornholm. Det oplyser TV 2 Vejret.

Mere til historien

TV 2 Vejret har målt badevandstemperaturen siden 1996. Det sker, ved brug af frivillige som hver dag stikker termometret i vandet.

Hvilken streamingtjeneste har en bestemt film eller serie?

TIP: Skal du finde en bestemt film og er i tvivl om hvilken streamingtjeneste, at du kan se den på? Sådan søger du på tværs af streamingtjenesterne.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Din Coop-app ændres efter stor omlægning

Coop meddelte tirsdag, at den går fra otte til tre butikskæder. Samtidig sker der ændringer i appen. Få overblikket her.

(mere…)
Saphe lukker Fartkontrol.nu

Først købte Saphe Fartkontrol.nu. Nu lukker Saphe appen -angiveligt på grund af nye tekniske krav fra Google.

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram