Badevandstemperaturen er… i Danmark

TIP: Når badevandstemperaturen er over 19 grader, så er det en badedag. Læs her hvor og hvordan du ser badevandstemperaturen på mobilen.

Strand badevand skilt
Temperaturen på badevandet kan tjekkes via apps fra TV 2 Vejret (Foto: MereMobil.dk)

En badedag er, når badevandstemperaturen på landsplan er over 19 grader i gennemsnit. Dette er TV 2 Vejrets definition på, hvornår vi har en badedag i Danmark.

Badevandstemperaturen måles i én meters dybde omkring middag på de dage, hvor der foretages målinger af temperaturen på vandet ved strandene.

Du kan se temperaturen på vandet ved din lokale strand i TV 2 Vejrets app til Android og iPhone eller på TV 2 Vejrets egen hjemmeside. I appen findes badevandskortet under Radar & Kort > Badevand.

Når solen bager fra en skyfri himmel, stiger badevandstemperaturen en halv grad om dagen. Derfor kan vandet langs strandene forholdsvist hurtigt varmes op til en fornuftig temperatur.

Selvom det er fristende at springe ud i bølgen, når det er varmt inde i landet, skal du vide, at temperaturen er koldest langs kystlinjen, der i Danmark er 8.750 kilometer lang.

Når du har mobilen med ved stranden, skal du lige vide, at reklamationsretten ikke dækker fugt-, vand- og sandskader. Sælgeren af telefonen er nemlig kun ansvarlig for fabrikationsfejl.

Gennem årene har flere forsøgt med udvikling af badevands-apps. Desværre ofte af dårlig kvalitet og med mangelfulde data. TV 2 Vejret er de eneste, der kontinuerligt har holdt ved.

FAKTA OM BADEVAND: Temperaturen på badevandet stiger en halv grad hver dag, når vi har varme sommerdage, hvor solen hamrer ned over landet og kysterne. I udgangspunktet er vandet varmest, når der er pålandsvind. Badevandstemperaturen er i starten af sæsonen lavest ved Vestkysten og Bornholm. Det oplyser TV 2 Vejret.

Mere til historien

TV 2 Vejret har målt badevandstemperaturen siden 1996. Det sker, ved brug af frivillige som hver dag stikker termometret i vandet.

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Skatteapp er klar – får du et skattesmæk?

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram