Tamagotchi smartwatch – nostalgi fra 90’erne

Tamagotchi fejrer i år 25-års jubilæum. Det fejres med et smartwatch. Det betyder, at du kan passe dit lille elektroniske kæledyr direkte fra håndledet.

Tamagotchi smartwatch (Foto: Bandai)
Tamagotchi smartwatch (Foto: Bandai)

Hvis du var barn eller ung i 90'erne eller starten af 00'erne, så husker du formentlig Tamagotchi. Det var i hvert fald et kæmpe hit hos mange, dette lille elektroniske kæledyr.

Sony genopliver PlayStation 1 som PlayStation Classic

Jeg husker blandt andet selv, at jeg passede en venindes Tamagotchi, mens hun var på ferie med hendes forældre. I dag ville børn nok bare tage den med, da det er blevet mere naturligt, at man sidder med hovedet i en tablet, smartphone eller en anden skærm.

https://www.youtube.com/watch?v=pQenRhjzDys

Første gang Tamagotchi’en så dagens lys var i november 1996, hvor det var en lille elektronisk enhed. Eller kort sagt et lille stykke legetøj. Den lille ”tamagotchi” kunne hænge i ens nøgler, så man altid havde den med sig. 

Tamagotchi’en har i mange år ikke været særlig synlig herhjemme, men har på nogle markeder været set i forskellige afskygninger. Og nu er den kinesiske legetøjsproducent Bandai altså på vej med Tamagotchi smartwatch.

Dette specielle smartwatch kommer med en LCD-skærm og holder batteri i omkring 30 timer før det skal lades op. Tamagotchi smartwatch kommer med indbyggede figurer, touchskærm, skridttæller og stemmegenkendelse. Det skriver Cnet.com.

Til at starte med sælges Tamagotchi smartwatch via et lotteri, hvor du kan ansøge om at få lov at købe mellem den 17. juni og 2. juli. Enheden kommer først rigtigt til salg for offentligheden den 23. november. Prisen er 7.480 yen (omkring 68 dollars).

Prismæssigt ligger det altså på niveau med andre smartwatches til børn, som Garmin Jr. Fitbit Ace 3. Du kan læse min anmeldelse af Fitbit Ace 3 her.

Det er desuden muligt at købe et Tamagotchi smartcard, som giver mulighed for man blandt andet kan installere nye kæledyr på uret. 

Det er uvist om Tamagotchi smartwatch kommer til salg på det danske marked. Men det kan være, at det bliver årets julegavehit hos danske børn. Det må tiden vise.

Mere til historien

Tamagotchi har også været spil til alt fra iOS, Android, Nintendo Wii, Nintendo DS, Gameboy, PlayStation m.m.

Galaxy Watch5-serien har lang strømtid og forbedret holdbarhed

Samsung Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro skal ikke oplades hele tiden. Samsung har også fokuseret på holdbarheden.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får større skærm

RYGTE: Det kommende Apple Watch Series 8 vil få en skærm, der er 12 procent større end skærmen på Apple Watch Series 7.

(mere…)
Apple Watch 8 kan måle om du har feber

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at det kommende Apple Watch Series 8 vil få et indbygget termometer.

(mere…)
TicWatch Pro 3 Ultra GPS test | Et hårdført smartwatch til de aktive

TEST: Når man bruger ord som "pro" og "ultra" i et produktnavn, stiger forventningerne. Kan Mobvoi TicWatch Pro 3 Ultra GPS leve op til sit navn?

(mere…)
Udgår Apple Watch Series 3?

Apple har fremvist smugkig på kommende softwareopdateringer – og Apple Watch Series 3 understøtter ikke watchOS 9. Derfor spekuleres der i om Series 3 udgår.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram