Tamagotchi smartwatch – nostalgi fra 90’erne

0

Tamagotchi fejrer i år 25-års jubilæum. Det fejres med et smartwatch. Det betyder, at du kan passe dit lille elektroniske kæledyr direkte fra håndledet.

Tamagotchi smartwatch (Foto: Bandai)
Tamagotchi smartwatch (Foto: Bandai)

Hvis du var barn eller ung i 90’erne eller starten af 00’erne, så husker du formentlig Tamagotchi. Det var i hvert fald et kæmpe hit hos mange, dette lille elektroniske kæledyr.

Sony genopliver PlayStation 1 som PlayStation Classic

Jeg husker blandt andet selv, at jeg passede en venindes Tamagotchi, mens hun var på ferie med hendes forældre. I dag ville børn nok bare tage den med, da det er blevet mere naturligt, at man sidder med hovedet i en tablet, smartphone eller en anden skærm.

Første gang Tamagotchi’en så dagens lys var i november 1996, hvor det var en lille elektronisk enhed. Eller kort sagt et lille stykke legetøj. Den lille ”tamagotchi” kunne hænge i ens nøgler, så man altid havde den med sig. 

Tamagotchi’en har i mange år ikke været særlig synlig herhjemme, men har på nogle markeder været set i forskellige afskygninger. Og nu er den kinesiske legetøjsproducent Bandai altså på vej med Tamagotchi smartwatch.

Dette specielle smartwatch kommer med en LCD-skærm og holder batteri i omkring 30 timer før det skal lades op. Tamagotchi smartwatch kommer med indbyggede figurer, touchskærm, skridttæller og stemmegenkendelse. Det skriver Cnet.com.

Til at starte med sælges Tamagotchi smartwatch via et lotteri, hvor du kan ansøge om at få lov at købe mellem den 17. juni og 2. juli. Enheden kommer først rigtigt til salg for offentligheden den 23. november. Prisen er 7.480 yen (omkring 68 dollars).

Prismæssigt ligger det altså på niveau med andre smartwatches til børn, som Garmin Jr. Fitbit Ace 3. Du kan læse min anmeldelse af Fitbit Ace 3 her.

Det er desuden muligt at købe et Tamagotchi smartcard, som giver mulighed for man blandt andet kan installere nye kæledyr på uret. 

Det er uvist om Tamagotchi smartwatch kommer til salg på det danske marked. Men det kan være, at det bliver årets julegavehit hos danske børn. Det må tiden vise.

Mere til historien

Tamagotchi har også været spil til alt fra iOS, Android, Nintendo Wii, Nintendo DS, Gameboy, PlayStation m.m.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer