Microsoft klar med Windows 11 – understøtter Android-apps

Microsoft har netop præsenteret en ny version af Windows. De byder nu velkommen til Windows 11, hvor det er muligt at bruge Android-apps.

Microsoft er klar med Windows 11 (Foto: Microsoft)
Microsoft er klar med Windows 11. Windows 11 blev præsenteret den 24. juni 2021 (Foto: Microsoft)

Microsoft præsenterede i går (24. juni 2021) deres nyeste version af styresystemet Windows. Den nye generation hedder Windows 11

Og der er virkelig sket noget i forhold til tidligere versioner. Microsoft har nu gjort det muligt at benytte Android-apps.

Nu vil Microsoft lade dig prøve spil - før du køber

Microsoft har nemlig set, at brugerne har givet PC’en en ny rolle og smartphonen viser, hvordan de vil kunne holde kontakten med andre. Derfor har de nu ladet brugerne downloade og bruge Android apps via Microsofts egen appbutik eller andre appbutikker, som der er adgang til på computeren, oplyser Microsoft.

Dermed gør Microsoft platformen meget åben modsat Apple, der har en lukket appbutik og brugerne kun kan hente godkendte apps ned. I hvert fald på iPhone og iPad.

LÆS OGSÅ: Ikke alle Android-apps kan køre på Windows 11

Måske du husker, at Microsoft engang var de flestes foretrukne valg, når det kom til computere. Men computere er nærmest blevet løbet indenom af smartphonen, der har overtaget mange af computerens opgaver.

Det ses også på antallet af brugere Microsoft har 1,3 milliarder brugere, mens Apple har 1,65 milliader brugere og Alphabet Inc., der ejer Google, har 3 milliarder. 

Her er slutdatoen for Windows 10

Microsofts tiltag kan godt ses som et ”angreb” på Apple og Alphabet Inc. Det skriver Reuters. Foruden Windows bliver mere åbent og brugerne kan få apps forskellige steder fra, så vil Microsoft også lade app-udviklerne have egne betalingssystemer i de forskellige apps uden at tage gebyr.

Du kan se en introduktion til Windows 11 i videoen herunder.

Windows 11 kommer til efteråret og bliver gratis at downloade.

Mere til historien

Microsoft oplyste også under præsentationen af Windows 11, at man vil belønne brugere, som skaber indhold. De har også skåret i provisionen, som spilselskaber skal betale, når de sælger via Microsoft Store. Provisionen er nu på 12 procent. Apple og Google tager 30 procent.

SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Windows 11 kigger langt efter brugerne

Efter mere end 1 år på markedet, så må Microsoft fortsat kigge langt efter brugerne til Windows 11. Det viser nye tal.

(mere…)
Her er Microsofts 3 nye Surface-produkter

OVERBLIK: Microsoft har løftet sløret for deres nye Surface produkter. Det er blevet tid til at hilse på den nye trio.

(mere…)
Microsoft inviterer til event i oktober

Microsoft har sendt invitationerne ud til et nyt event, som finder sted i oktober. Måske nye Surface-produkter er på vej.

(mere…)
Netflix vælger Microsoft som partner til annoncebetalt streaming

Netflix er presset og nu skal Microsoft hjælpe mod faldende kundetal.

(mere…)
Internet Explorer er sendt på pension

Microsoft sender Internet Explorer browseren på pension efter næsten 27 års tro tjeneste.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram