Microsoft klar med Windows 11 – understøtter Android-apps

5

Microsoft har netop præsenteret en ny version af Windows. De byder nu velkommen til Windows 11, hvor det er muligt at bruge Android-apps.

Microsoft er klar med Windows 11 (Foto: Microsoft)
Microsoft er klar med Windows 11. Windows 11 blev præsenteret den 24. juni 2021 (Foto: Microsoft)

Microsoft præsenterede i går (24. juni 2021) deres nyeste version af styresystemet Windows. Den nye generation hedder Windows 11

Og der er virkelig sket noget i forhold til tidligere versioner. Microsoft har nu gjort det muligt at benytte Android-apps.

Nu vil Microsoft lade dig prøve spil – før du køber

Microsoft har nemlig set, at brugerne har givet PC’en en ny rolle og smartphonen viser, hvordan de vil kunne holde kontakten med andre. Derfor har de nu ladet brugerne downloade og bruge Android apps via Microsofts egen appbutik eller andre appbutikker, som der er adgang til på computeren, oplyser Microsoft.

Dermed gør Microsoft platformen meget åben modsat Apple, der har en lukket appbutik og brugerne kun kan hente godkendte apps ned. I hvert fald på iPhone og iPad.

LÆS OGSÅ: Ikke alle Android-apps kan køre på Windows 11

Måske du husker, at Microsoft engang var de flestes foretrukne valg, når det kom til computere. Men computere er nærmest blevet løbet indenom af smartphonen, der har overtaget mange af computerens opgaver.

Det ses også på antallet af brugere Microsoft har 1,3 milliarder brugere, mens Apple har 1,65 milliader brugere og Alphabet Inc., der ejer Google, har 3 milliarder. 

Her er slutdatoen for Windows 10

Microsofts tiltag kan godt ses som et ”angreb” på Apple og Alphabet Inc. Det skriver Reuters. Foruden Windows bliver mere åbent og brugerne kan få apps forskellige steder fra, så vil Microsoft også lade app-udviklerne have egne betalingssystemer i de forskellige apps uden at tage gebyr.

Du kan se en introduktion til Windows 11 i videoen herunder.

Windows 11 kommer til efteråret og bliver gratis at downloade.

Mere til historien

Microsoft oplyste også under præsentationen af Windows 11, at man vil belønne brugere, som skaber indhold. De har også skåret i provisionen, som spilselskaber skal betale, når de sælger via Microsoft Store. Provisionen er nu på 12 procent. Apple og Google tager 30 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer