Microsoft klar med Windows 11 – understøtter Android-apps

Microsoft har netop præsenteret en ny version af Windows. De byder nu velkommen til Windows 11, hvor det er muligt at bruge Android-apps.

Microsoft er klar med Windows 11 (Foto: Microsoft)
Microsoft er klar med Windows 11. Windows 11 blev præsenteret den 24. juni 2021 (Foto: Microsoft)

Microsoft præsenterede i går (24. juni 2021) deres nyeste version af styresystemet Windows. Den nye generation hedder Windows 11

Og der er virkelig sket noget i forhold til tidligere versioner. Microsoft har nu gjort det muligt at benytte Android-apps.

Nu vil Microsoft lade dig prøve spil - før du køber

Microsoft har nemlig set, at brugerne har givet PC’en en ny rolle og smartphonen viser, hvordan de vil kunne holde kontakten med andre. Derfor har de nu ladet brugerne downloade og bruge Android apps via Microsofts egen appbutik eller andre appbutikker, som der er adgang til på computeren, oplyser Microsoft.

Dermed gør Microsoft platformen meget åben modsat Apple, der har en lukket appbutik og brugerne kun kan hente godkendte apps ned. I hvert fald på iPhone og iPad.

LÆS OGSÅ: Ikke alle Android-apps kan køre på Windows 11

Måske du husker, at Microsoft engang var de flestes foretrukne valg, når det kom til computere. Men computere er nærmest blevet løbet indenom af smartphonen, der har overtaget mange af computerens opgaver.

Det ses også på antallet af brugere Microsoft har 1,3 milliarder brugere, mens Apple har 1,65 milliader brugere og Alphabet Inc., der ejer Google, har 3 milliarder. 

Her er slutdatoen for Windows 10

Microsofts tiltag kan godt ses som et ”angreb” på Apple og Alphabet Inc. Det skriver Reuters. Foruden Windows bliver mere åbent og brugerne kan få apps forskellige steder fra, så vil Microsoft også lade app-udviklerne have egne betalingssystemer i de forskellige apps uden at tage gebyr.

Du kan se en introduktion til Windows 11 i videoen herunder.

Windows 11 kommer til efteråret og bliver gratis at downloade.

Mere til historien

Microsoft oplyste også under præsentationen af Windows 11, at man vil belønne brugere, som skaber indhold. De har også skåret i provisionen, som spilselskaber skal betale, når de sælger via Microsoft Store. Provisionen er nu på 12 procent. Apple og Google tager 30 procent.

Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Call of Duty vil fortsat blive udgivet til PlayStation

Bliver handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard godkendt, så vil Call of Duty fortsat udkomme til PlayStation.

(mere…)
Xbox Series X – nu stiger prisen

Overvejer du at købe en Xbox Series X, så skal du slå til nu længe. En prisstigning på X Box og Gamepass er nemlig på vej.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram