Her er slutdatoen for Windows 10

1

Microsoft har fortalt, hvornår de lukker for opdateringer og support af Windows 10. En ny Windows er på vej.

Windows tastatur
Fra oktober 2025 vil Windows 10 ikke længere modtage opdateringer fra Microsoft (Foto: Max DeRoin)

Microsoft lukker Windows 10 den 14. oktober 2025. Det fremgår af et supportdokument fra Microsoft. Den er Windows 10 Home og Windows 10 Pro, der sendes på pension den i oktober 2025.

Datoen kommer som optakt til præsentationen af den næste store Windows-version, hvor navnet fortsat er ukendt. Windows 11 er næsten et lidt for oplagt navn?

Microsoft har planlagt en fremvisning af den næste Windows-udgave den 24. juni 2021.

Siden 2015 har Microsoft løbende vedligeholdt og opdateret Windows 10 dog uden fundamentale ændringer. Det hele ligner ret meget sig selv.

Microsoft har gennem tiden forsøgt at lave en sammensmeltning, så Windows kunne fungere med fingerbetjening på en tablet såvel som med touchskærm samt naturligvis med mus og tastatur.

Efter min opfattelse er Microsoft faldet ned mellem to stole. Så jeg håber ikke, at denne fejl gentages i den kommende Windows-version. Jeg håber, at Microsoft en gang for alle rydder op.

Selvom Microsoft holder op med at supportere en Windows-version med opdateringer, betyder det ikke, at brugerne dropper brugen af den pågældende version. Tag eksempelvis Windows 7, hvor Microsoft lukkede for supporten den 14. januar 2020. Alligvel kører 7,1 procent af danske privat-computere stadig Windows 7, hvilket gør brugerne og deres data usikre i forhold til IT-kriminelle og hackere.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af danske computere er guf for IT-kriminelle

Mere til historien

Den 20. juli 2015 lancerede Microsoft kampagnen ”Upgrade Your World”, der søsatte en omfattende udrulning af Windows 10, der var en gratis opgradering til brugere af Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer