Her er slutdatoen for Windows 10

Microsoft har fortalt, hvornår de lukker for opdateringer og support af Windows 10. En ny Windows er på vej.

Windows tastatur
Fra oktober 2025 vil Windows 10 ikke længere modtage opdateringer fra Microsoft (Foto: Max DeRoin)

INFO: Læs den opdaterede version af artiklen her

Microsoft lukker Windows 10 den 14. oktober 2025. Det fremgår af et supportdokument fra Microsoft. Den er Windows 10 Home og Windows 10 Pro, der sendes på pension den i oktober 2025.

Datoen kommer som optakt til præsentationen af den næste store Windows-version, hvor navnet fortsat er ukendt. Windows 11 er næsten et lidt for oplagt navn?

Microsoft har planlagt en fremvisning af den næste Windows-udgave den 24. juni 2021.

Siden 2015 har Microsoft løbende vedligeholdt og opdateret Windows 10 dog uden fundamentale ændringer. Det hele ligner ret meget sig selv.

Microsoft har gennem tiden forsøgt at lave en sammensmeltning, så Windows kunne fungere med fingerbetjening på en tablet såvel som med touchskærm samt naturligvis med mus og tastatur.

Efter min opfattelse er Microsoft faldet ned mellem to stole. Så jeg håber ikke, at denne fejl gentages i den kommende Windows-version. Jeg håber, at Microsoft en gang for alle rydder op.

Selvom Microsoft holder op med at supportere en Windows-version med opdateringer, betyder det ikke, at brugerne dropper brugen af den pågældende version. Tag eksempelvis Windows 7, hvor Microsoft lukkede for supporten den 14. januar 2020. Alligvel kører 7,1 procent af danske privat-computere stadig Windows 7, hvilket gør brugerne og deres data usikre i forhold til IT-kriminelle og hackere.

LÆS OGSÅ: Tusindvis af danske computere er guf for IT-kriminelle

Mere til historien

Den 20. juli 2015 lancerede Microsoft kampagnen ”Upgrade Your World”, der søsatte en omfattende udrulning af Windows 10, der var en gratis opgradering til brugere af Windows 7, Windows 8 og Windows 8.1.

Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Call of Duty vil fortsat blive udgivet til PlayStation

Bliver handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard godkendt, så vil Call of Duty fortsat udkomme til PlayStation.

(mere…)
Xbox Series X – nu stiger prisen

Overvejer du at købe en Xbox Series X, så skal du slå til nu længe. En prisstigning på X Box og Gamepass er nemlig på vej.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram