Her er de største smarthome spillere
OVERBLIK: Her er listen over de spillere, der i 2021 er størst på smarthome-teknologi.

Markedet for smarthomeprodukter vil vokse fra 78.3 milliarder dollars i 2020 til 135.3 milliarder dollars i 2025, viser tal i en rapport fra MarketsAndMarkets, der ser på den globale prognose for smarthome frem til 2025.
I forbindelse med rapporten har MarketsAndMarkets udsendt en hitliste over, hvilke producenter der lige nu er de største på smarthome-markedet worldwide.
Ikke overraskende er Amazon, Apple og Google i top-3. Det er dog umiddelbart lidt overraskende, at Samsung ligger helt i bunden. Du kan se hitlisten herunder.
- Amazon
- Apple
- ADT
- Robert Bosch
- Assa Abloy
- ABB Ldt.
- Ingersoll-Rand PLC
- ABB
- Legrand S.A.
- GE
- Comcast Corp.
- Hubbell Inc
- Samsung Electronics og andre
I Danmark har de fleste nok stiftet bekendtskab med smarthome-teknologi gennem Google og Apple - henholdsvis Assistant og Siri.
Over tid ventes Amazon at gøre mere ud af Danmark. Senest har vi set, at lokaliseret indhold som danske nyheder nu kan tilgås via Amazon Echo.
LÆS OGSÅ: Amazon Echo rykker tættere på Danmark
Et af de store problemer for smarthome-produkter er, at nogle producenter forsøger at opfinde deres egne lukkede løsninger eller kun i begrænset omfang understøtter andre tjenester og platforme. Dette gør, at forbrugerne har vanskeligt at navigere i markedet.
Senest har en række af de helt store spillere tilsluttet sig ”Matter” - tidligere kendt som Project CHIP. Matter skal gøre det lettere for forbrugerne at finde produkter, der kan tale sammen.
Mere til historien
Smarthome-teknologi behøver ikke være en højttaler, du kan tale til. Det kan også være en robotstøvsuger med indbygget kamera eller et smart-tv, der kan vise, hvad der sker på ens udendørskameraer.
Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.
(mere…)KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.
(mere…)3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.
(mere…)Salget af smartphones faldt i årets første kvartal med 11 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.
(mere…)NAVNENYT: En succesfuld mobilchef skifter til konkurrenten. Markedet taler om endnu et mobilbrand i Danmark.

Fra den 1. maj 2022 sætter Thor Gøtz sig i chefstolen hos OnePlus i Danmark. Titlen bliver Country Manager.
41-årige Thor Gøtz kommer fra en tilsvarende stilling hos Motorola, som i dag er det tredjestørste mobilvaremærke i Danmark, hvis man kigger på antallet af solgte enheder over de seneste seks måneder, ifølge GFK.
Tidligere var han chef for Huawei i en femårig periode. Huawei endte under hans ledelse, som et af de mest succesfulde mobilbrands i Danmark, inden handelskrigen mellem USA og Kina lukkede festen.
Overfor MereMobil.dk bekræfter Thor Gøtz jobskiftet, som han dog ikke har yderligere kommentarer til.
OnePlus skal sælge bedre
Ifølge kilder i markedet bliver opgaven hos OnePlus at sælge flere telefoner. OnePlus laver gode produkter, som ofte høster fine anmeldelser, men mobilproducenten har haft svært ved at sælge telefoner til den brede befolkning.
Ser vi på salgstallene fra analysefirmaet GFK, havde OnePlus en markedsandel på 4,4 procent i januar 2021 og 3,8 procent i januar 2022. Alt imens Motorola er kommet ud af næsten ingenting til 4,6 procents markedsandel i den samme måned, viser rapporten fra GFK.
I december 2020 mod december 2021 var billedet det samme; OnePlus roder stadig omkring 3,0-3,5 procent af styksalget i Danmark mens Motorola går frem.
Kommer Oppo til Danmark?
OnePlus er gode til at lave larm – blandt andet via deres fanskare, som har fulgt varemærket i mange år. Nu skal Thor Gøtz hjælpe med til at gøre OnePlus folkeligt.
Omrokeringerne i OnePlus kan tyde på, at varemærket Oppo introduceres i Danmark, erfarer MereMobil.dk. Oppo er rundt omkring i verden et betydeligt større varemærke end OnePlus. Begge mærker ejes af den samme koncern.
Det vil være oplagt at lade Oppo komme ind som lowend- og mellemprisvaremærket – eller at gøre OnePlus til det billige mærke og lade Oppo stå for highend-produkterne.
Oplysningerne er ikke bekræftet og Thor Gøtz ønsker ikke på nuværende tidspunkt at forholde sig til spekulationerne, da han stadig er ansat hos konkurrenten.
LÆS OGSÅ: OnePlus og Oppo smelter sammen
I sommer blev OnePlus opslugt af Oppo, hvor OnePlus nu er et søstervaremærke til Oppo.
Sidder på 17 procent
Det er techgiganten BBK Electronics der står bag OnePlus og Oppo, men de kører også varemærkerne Vivo og Realme.
På verdensplan sad Oppo, Vivo og OnePlus samlet på 17 procent af smartphonesalget i fjerde kvartal 2021, ifølge Counterpoint Research.
Konkurrenten Xiaomi har med kun ét mobilbrand, Xiaomi, 12 procent af markedet. Samsung sad på 19 procent og Apple 22 procent i fjerde kvartal 2021.
Konkurrenten Xiaomi er i gang med at opbygge en dansk organisation og satser også på at blive en dominerede spiller på mobilmarkedet her i landet.
Mere til historien
Den største mobilproducent på det danske marked er Apple med en markedsandel på 50-60 procent. Samsung er nummer to med omkring 30 procent, ifølge GFK.