Her er de største smarthome spillere

6

OVERBLIK: Her er listen over de spillere, der i 2021 er størst på smarthome-teknologi.

Smarthome
(Foto: Elf-Moondance)

Markedet for smarthomeprodukter vil vokse fra 78.3 milliarder dollars i 2020 til 135.3 milliarder dollars i 2025, viser tal i en rapport fra MarketsAndMarkets, der ser på den globale prognose for smarthome frem til 2025.

I forbindelse med rapporten har MarketsAndMarkets udsendt en hitliste over, hvilke producenter der lige nu er de største på smarthome-markedet worldwide.

Ikke overraskende er Amazon, Apple og Google i top-3. Det er dog umiddelbart lidt overraskende, at Samsung ligger helt i bunden. Du kan se hitlisten herunder.

 1. Amazon
 2. Apple
 3. Google
 4. ADT
 5. Robert Bosch
 6. Assa Abloy
 7. ABB Ldt.
 8. Ingersoll-Rand PLC
 9. ABB
 10. Legrand S.A.
 11. GE
 12. Comcast Corp.
 13. Hubbell Inc
 14. Samsung Electronics og andre

I Danmark har de fleste nok stiftet bekendtskab med smarthome-teknologi gennem Google og Apple – henholdsvis Assistant og Siri.

Over tid ventes Amazon at gøre mere ud af Danmark. Senest har vi set, at lokaliseret indhold som danske nyheder nu kan tilgås via Amazon Echo.

LÆS OGSÅ: Amazon Echo rykker tættere på Danmark

Et af de store problemer for smarthome-produkter er, at nogle producenter forsøger at opfinde deres egne lukkede løsninger eller kun i begrænset omfang understøtter andre tjenester og platforme. Dette gør, at forbrugerne har vanskeligt at navigere i markedet.

Senest har en række af de helt store spillere tilsluttet sig ”Matter” – tidligere kendt som Project CHIP. Matter skal gøre det lettere for forbrugerne at finde produkter, der kan tale sammen.

Læs mere om Matter her.

Mere til historien

Smarthome-teknologi behøver ikke være en højttaler, du kan tale til. Det kan også være en robotstøvsuger med indbygget kamera eller et smart-tv, der kan vise, hvad der sker på ens udendørskameraer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer