Her er de største smarthome spillere

OVERBLIK: Her er listen over de spillere, der i 2021 er størst på smarthome-teknologi.

Smarthome
(Foto: Elf-Moondance)

Markedet for smarthomeprodukter vil vokse fra 78.3 milliarder dollars i 2020 til 135.3 milliarder dollars i 2025, viser tal i en rapport fra MarketsAndMarkets, der ser på den globale prognose for smarthome frem til 2025.

I forbindelse med rapporten har MarketsAndMarkets udsendt en hitliste over, hvilke producenter der lige nu er de største på smarthome-markedet worldwide.

Ikke overraskende er Amazon, Apple og Google i top-3. Det er dog umiddelbart lidt overraskende, at Samsung ligger helt i bunden. Du kan se hitlisten herunder.

 1. Amazon
 2. Apple
 3. Google
 4. ADT
 5. Robert Bosch
 6. Assa Abloy
 7. ABB Ldt.
 8. Ingersoll-Rand PLC
 9. ABB
 10. Legrand S.A.
 11. GE
 12. Comcast Corp.
 13. Hubbell Inc
 14. Samsung Electronics og andre

I Danmark har de fleste nok stiftet bekendtskab med smarthome-teknologi gennem Google og Apple - henholdsvis Assistant og Siri.

Over tid ventes Amazon at gøre mere ud af Danmark. Senest har vi set, at lokaliseret indhold som danske nyheder nu kan tilgås via Amazon Echo.

LÆS OGSÅ: Amazon Echo rykker tættere på Danmark

Et af de store problemer for smarthome-produkter er, at nogle producenter forsøger at opfinde deres egne lukkede løsninger eller kun i begrænset omfang understøtter andre tjenester og platforme. Dette gør, at forbrugerne har vanskeligt at navigere i markedet.

Senest har en række af de helt store spillere tilsluttet sig ”Matter” - tidligere kendt som Project CHIP. Matter skal gøre det lettere for forbrugerne at finde produkter, der kan tale sammen.

Læs mere om Matter her.

Mere til historien

Smarthome-teknologi behøver ikke være en højttaler, du kan tale til. Det kan også være en robotstøvsuger med indbygget kamera eller et smart-tv, der kan vise, hvad der sker på ens udendørskameraer.

Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
Mobilproducent headhunter og forfremmer danskere

Noget der ligner et ’dreamteam’ skal sætte turbo under væksten og salget hos OnePlus.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram