Forskellene på Nokia X10 og Nokia X20

KØBSGUIDE: Jeg har set nærmere på forskellene på Nokia X10 og Nokia X20 - men også på lighederne.

Nokia X10 vs X20
Nokia X20 (til venstre) og Nokia X10 (til højre) ser ens ud og måler det samme, men de er forskellige. Læs her om forskellene på Nokia X20 og Nokia X10 (Grafik: MereMobil.dk)

Der er cirka 600 kroner i forskel mellem Nokia X10 og Nokia X20. Jeg har set på, hvilke forskelle og ligheder der er på de to smartphones. Trods alt får du ikke helt det samme.

Lad mig starte med nogle af lighederne mellem Nokia X10 og Nokia X20

  • Skærm: 6,67”, LCD-skærm
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 480 5G
  • Batteri: 4.470 mAh
  • Opladning: 18 watt understøttet
  • Størrelse: 168.9 x 79.7 x 9.1 mm.
  • Software: Android 11 med 3 års opdateringer

Som det fremgår, er grundspecifikationerne, på X10 og X20 temmelig ens. De kommer endda med opdateringer i tre år.

De vejledende priser er 2.999 kroner for Nokia X20 og 2.299 kroner for Nokia X10.

Her er Nokia X20 bedre end Nokia X10

Selvom processorplatformen, altså ”motoren” er ens, vil mængden af RAM, der er systemets arbejdshukommelse, være afgørende for hvor smidig telefonen føles.

Nokia X20 kommer med 8 GB RAM, mens Nokia X10 i Danmark lanceres med 6 GB RAM. Som nævnt, er det her relevant at gå efter modellen med mere RAM.

Der er også forskelle på kameradelen, hvor Nokia X10 har en mindre hovedsensor - 48 mod 64 megapixels, mens frontkameraet kun er 8 megapixels mod 32 megapixels på Nokia X20.

På papiret får du derfor en bedre kameraoplevelse på Nokia X20, men jeg vil ikke mene, at det i praksis betyder meget. I forvejen er der trods ikke tale om en egentlig kameramobil.

En anden detalje er, at Nokia X10 kun har Gorilla Glass 3 på fronten, mens X20 har Gorilla Glass 5. Så i teorien og måske også i praksis er glasset på Nokia X20 mere holdbart.

Skal du købe Nokia X20 eller Nokia X10

Efter min bedste overbevisning kan det godt svare sig at give de 600 kroner mere, at Nokia X20 koster, da du trods alt får lidt mere med i pakken.

Det kan selvfølgelig være, at de 600 kroner er altafgørende i dit telefonbudget, men du skal ikke være nervøs for dette. Det er jo ikke sådan, at Nokia X10 ikke fungerer. X10 kan sagtens være et okay køb, hvis du er bevidst om, hvad du ikke får.

I priskategorien, som Nokia X10 og Nokia X20 befinder sig i, er der mange gode telefoner på markedet - også nogle som er bedre end disse. Jeg tror dog, at Nokia-telefonerne for nogle mobilkøbere kan have den fordel, at de ikke er udviklet af et kinesisk firma.

Nokia X20 er i butikkerne nu, mens Nokia X10 kan købes fra den 4. juni 2021.

Mere til historien

Ingen af telefonerne har en oplader i salgspakken, men hvis du køber en oplader gennem den officielle HMD-webshop, doneres der penge til organisationen Clear Rivers, der bekæmper plastaffald i floder og åer i Europa.

Sådan får du livescore på iPhone-låseskærmen

TIP: Er du vild med fodbold eller anden sport, så kan du få livescores på iPhone-låseskærmen. Læs hvordan du bruger Live Activity.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Nokia T21 – ny Android-tablet til familien

En ny Android-tablet har set dagens lys. Den henvender sig både til virksomheder, men også som familiens tablet. Læs mere om Nokia T21.

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram