Asus ZenFone 8 test | Lille og kraftig

TEST: Asus ZenFone 8 har fremragende high-end specifikationer og den leverer i den grad op til det. Læs min ZenFone 8 test her.

Asus ZenFone 8 test
Æske fra Asus ZenFone 8 (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har nu haft Asus ZenFone 8 i hænderne i en uges tid og har testet den på flere aspekter. En ting er sikkert. Asus har virkelig leveret et godt stykke arbejde.

Ved første øjekast virker den ikke særlig stor og det er den heller ikke. Med sin 5,9 tommer skærm passer den perfekt i de flestes hænder. Kommer man fra en større mobil, kan det virke småt, men det er bestemt værd at læse videre og finde ud af hvorfor jeg anbefaler ZenFone 8.

ZenFone 8 kommer med en Snapdragon 888 5G og er derved placeret solidt i high-end sektionen. Grafikken er drevet af en Adreno 660.

TEST: OnePlus 9 Pro test | den bedste til dato

Den kommer som nævnt med en 5,9 tommer skærm med en opløsning på 2400 x 1080 pixels. Refresh-raten ligger på 120 Hz og glasset er af Corning Gorilla Glass Victus.

Zenfone 8 fås i en bred variant af lagringsplads og hukommelse:

  • 128 GB lagerplads / 6 GB RAM
  • 128 GB lagerplads / 8 GB RAM
  • 256 GB lagerplads / 8 GB RAM
  • 256 GB lagerplads / 16 GB RAM

    Det er den største version, at jeg har fået tilsendt.

Fingeraftrykslæseren sidder i skærmen og sensoren er placeret cirka to cm over skærmens bund.

Telefonen kommer med to kameraer på bagsiden. Det ene er et Sony 64 megapixels kamera, som gør brug af QuadBayer-teknologien med en 1/1.7″ sensor. Det andet kamera er et Sony 12 megapixels ultra-vide kamera med en 1/2.55″ sensor.

På fronten har vi et punch-hole fremfor flip-kameraet, som Asus tidligere har brugt. Typen findes dog stadig i den nye ZenFone 8 Flip. Kameraet på fronten er på 12 megapixels og ligeledes fra Sony. Det kan desuden skyde 4K optagelser.

Den understøtter både 4K og 8K selvom de færreste nok for brug for 8K-optagelse.

Den er IP68 certificeret, har jackstik og et 4.000 mAh batteri som kan oplades via hurtig-opladning med den medfølgende oplader. Det er værd at bemærke, at der både følger ledning og og en 30 watt oplader med.

Sådan er ZenFone 8

Asus ZenFone 8 (Foto: MereMobil.dk)
Asus ZenFone 8 (Foto: MereMobil.dk)

I den tid jeg har haft ZenFone 8 i brug, har jeg intet haft at klage over. Det er en fantastisk lille mobil, hvis man altså kan bruge ordet lille.

Asus har nemlig lagt stort fokus på at holde dimensionerne på under 150 mm i højden og 70 mm i bredden. Det er baseret på deres egen forskning om hvad forbrugeren har brug for af størrelse.

Selvom jeg lige skal vænne mig til det, så er den faktisk utrolig god i sin størrelse.

Tastaturet har været en af mine største udfordringer. Når man vænner sig til et stort tastatur på andre telefoner, så kræver det lidt tilvænning at gå ned i størrelse.

TEST: Xiaomi Mi 11 ligner og føles som en Huawei

Efter lidt tid har jeg dog vænnet mig til det og selvom tasterne er små, så hjælper auto-correct rigtigt godt i samarbejde med tastningen.

På selve brugeroplevelsen er der absolut intet at klare over. Man kan mærke, at det er en hurtig processor og jeg oplevede på intet tidspunkt nogle problemer eller “lag”.

Fingeraftrykslæseren er som nævnt placeret to centimeter over skærmen. Det kræver lidt øvelse, hvis man ikke er vant til dette, men det er kun et spørgsmål om vane og den kommer hurtigt.

Jeg oplever fingeraftrykslæseren som ret hurtig. Ved sammenligning med OnePlus 9 Pro synes jeg at læseren i ZenFone 8 er hurtigere og melder om færre fejl. Fejl i aflæsningen er desværre noget jeg oplever med OnePlus 9 Pro.

Lyden på ZenFone 8 er virkelig god og ikke til at tage fejl af. Højtalerne spiller klart og tydeligt og man mærker at der er lagt fokus på dette.

Det er også dejligt at Asus inkluderer en 120 Hz skærm i modsætning til på ZenFone 8 Flip. Det kan man måske undrer sig lidt over, men 90 Hz er trods alt stadig okay, hvis du spørger mig.

Læs også min test af Asus’ gamertelefon, hvis du ikke allerede har fået læst den.

Savner trådløs opladning

Jeg savner trådløs opladningen på ZenFone 8. Det er en feature, som burde være inkluderet i 2021. Især når vi snakker om en telefon i highend-klassen som denne.

Det kan være at det kommer på et senere tidspunkt, men indtil videre må vi leve uden. Det trækker lidt ned på bedømmelsen og jegs synes, at det er en anelse skuffende.

Batteriet imponerer til gengæld på andre punkter. Her er det blandt andet det 4.000 mAh store batteri som man godt kan mærke.

Under test-perioden holdte den strøm i cirka halvanden dag og det var fra 90 procent og ned til 20 procent. Jeg gør nemlig brug af Asus smarte opladningssystem, som lader opladningen stoppe når den rammer 90 procent, som jeg har indstillet den til.

ANMELDELSE: Nokia X20 slår på andet end teknikken

Der er også andre punkter hvor batteriet imponerer. Under systemtilstande har du nemlig en bred række muligheder:

  • Høj ydelse Bedste valg til krævende apps
  • Dynamisk Optimeret ydelse til dagligt brug
  • Holdbar Robust ydelse til længere brug
  • Ultrabust Sparer så meget strøm som muligt
  • Avanceret Fleksible ydelsesindstillinger til alle dine behov

Ved normalt brug er det dynamisk, at ZenFone 8 kører på, men det er muligt at skifte blandt de andre tilstande.

Under avanceret kan du vælge alt fra CPU-ydelse til Termisk-grænse. Der er også en masse andre muligheder og det lader til at Asus har lagt meget fokus på batteriet i softwaren.

ZenFone 8 oplader i øvrigt med 30 watt hurtigopladning.

Prisen på Asus ZenFone 8

Priserne på Asus ZenFone 8 starter fra 5.199 kroner. Her er der tale om modellen med 8 GB RAM og 128 GB lagringsplads. Den fås også i en anden 8 GB RAM model hvor lagerpladsen er 256 GB. Prisen for denne er 5.699 kroner.

Til sidst er der den store model med 16 GB RAM og 256 GB lagringsplads, der fås til 6.299 kroner.

Det er altså ikke i den dyre ende vi er i og det er stadigvæk en high-end telefon med de høje specifikationer.

Sådan er kameraet

Kameraet er drevet af Sonys komponenter. Hovedkameraet er på 64 megapixels som bliver samlet til 12 megapixels i det endelige foto.

Jeg savner et tredje kamera med tele-zoom, men dette er desværre ikke tilfældet. I stedet gøres der brug af det 64 megapixels store kamera med 2x digital zoom, som egentlig virker ret godt alligevel.

Selve kamera-appen er nem at bruge og har standardfunktioner som nat-foto og en protilstand på både fotos og videoer.

Ligeledes har den Motion Tracking, der lader dig følge et bevægende motiv i videoer og holde fokus på det samtidigt. Jeg har testet denne funktion, og den gør det faktisk ret godt.

Jeg har samlet nogle billeder herunder, som er skudt med ZenFone 8:

SÅDAN OPDATERES ASUS ZenFone 8: Asus oplyser at ZenFone 8 får to OS opdateringer og to år med sikkerhedsopdateringer. De udgiver sikkerhedsopdatering hver eller hver anden måned og følger Google der kommer igennem FOTA-opdateringer Testmodellen kørte Android 11 med sikkerhedsniveau 5. marts 2021.

Konklusion: Er ZenFone 8 værd at købe?

ASUS Zenfone 8 anbefaler
MereMobil.dk anbefaler ASUS ZenFone 8, der får 5 ud af 6 stjerner.

Om ZenFone 8 er værd at købe er et svært spørgsmål at besvare. Det kræver en del tilvænning med størrelsen og det skal man gøre op med sig selv, inden man køber telefonen.

Jeg vil dog sige, at står man og kigger efter ny mobil, er den helt klart værd at overveje. Den leverer nemlig nogle fremragende specifikationer, som man ikke kan komme udenom.

Batteriet imponerer og især indstillingerne til batteriet gør det samme. Desværre mangler den trådløs opladning hvilket trækker en smule ned.

YouSee internet via 5G-bredbånd | min første test

Ligesom den mindre telefon kan være en dårlig ting, kan dette også være en god ting. Vænner jeg tilbage til min OnePlus 9 Pro, føles skærmen alt for stor nu.

Jeg har derfor vænnet mig til den mindre skærm og jeg må være ærlig og indrømme at det faktisk er rimelig rart med den størrelse som ZenFone 8 har.

Samlet set er det en telefon, der til prisen helt klart kan anbefales. Derfor får den 5 ud af 6 stjerner.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Lang batterilevetid
  • Lille og hurtig, hvis man ønsker den størrelse
  • Jackstik er indbygget
  • Hurtig fingeraftrykslæser

Lidt og tænke over

  • Ingen trådløs opladning
  • Hurtig opladning måtte godt være endnu hurtigere

Mere til historien

Asus ZenFone 8 fås også i den velkendte flip variant, som vi kommer til at anmelde inden længe.

Asus ZenFone 8
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Det læste du i 2024: Mest læste anmeldelser

Igen i 2024 havde vi MANGE forskellige produkter forbi til test. Her har vi samlet de mest læste anmeldelser i 2024.

(mere…)
Mine børn har testet AI-bamsen Poe

MINITEST: Så er den anmelderroste bamse endelig klar til Danmark. Mine børn og jeg har set nærmere på den.

(mere…)
Fik jeg en museskade af Magic Mouse? Er MX Ergo S-musen løsningen?

TEST: Jeg har prøvet om Logitech MX Ergo S kan erstatte min Apple Magic Mouse, som måske har givet mig en lille museskade.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram