Android bliver dataindsamlingsplatform efter Apple har strammet skruen

Annoncerer og mediebureauer udviser forøget interesse for Android, hvor det stadig er muligt at indsamle data om brugerne uden at spørge først.

sikkerhed-kode-it
Appudgivere skal fra iOS 14.5 spørge brugerne, før der bliver indsamlet data

Da Apple frigav iOS 14.5 lancerede Apple også en beskyttelse mod strandhugst i brugernes data. Det skete ved at tvinge appudgivere til at bede om brugernes accept, hvis en app selv indsamler data eller indsamler data via annoncer i appen.

I yderste konsekvens kan Apple smide en app ud af App Store, hvis den overtræder Apples retningslinjer og foreksempel alligevel indsamler data, selvom brugerne har frabedt sig det.

Nu forlyder det, at mellem 63 og 83 procent af iOS-brugerne, frabeder sig tracking, skriver Venturebeat, der henviser til forskellige kilder.

LÆS OGSÅ: Google Play Store vil fokusere mere på sikkerhed

Hvis der er noget at firmaer, der reklamerer, godt kan lide, er det data om brugerne. Når iOS-platformen ikke kan levere disse data, har det fået nogle firmaer til at intensivere dataindsamlingen via Android-platformen, da Google endnu ikke har de samme hårde dataindsamlingsrestriktioner som Apple. Dette hænger nok sammen med, at Google selv lever af netop data om brugerne

Angiveligt er brugen af annoncekroner på Android-platformen steget med 21 procent, efter Apple frigav iOS 14.5.

Det lader således til, at nogle annoncører og bureauer fosøger at suge data ud af Android-platformen, mens tid er.

LÆS OGSÅ: Google vil forfølge dig mindre, men ved stadig, hvad du laver

Mere til historien

Facebook er også underlagt Apples krav om få accept fra brugerne om dataindsamling. Det har fået Facebook til at ”skræmme” brugerne, ved at sige, at Facebook ikke kan forblive gratis, hvis ikke de accepterer.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram