Tjek din pris på bredbånd – betaler du for meget?

PRISGUIDE: Min pris på bredbånd var for høj – måske betaler du også for meget?

computer-macbook-kontor
Du kan sandsynligvis spare penge og få en bedre internetforbindelse ved enten vælge en anden bredbåndsudbyder eller kontakte din nuværnede udbyder og spørge om en anden pris eller et andet produkt. (Foto Picjumbo.com)

Den pris på bredbånd du betaler, er muligvis for høj. Årsagen er, ligesom med mobilabonnementer, at der findes MANGE priser på bredbånd – selv indenfor den samme udbyder.

Desuden presses markedet af udbydere som FastSpeed, Telenor og Kviknet, der tilbyder høje hastigheder til en lav pris. Derfor vågner en stor udbyder, som YouSee pludselig og justerer deres priser.

Personligt har jeg oplevet, at min pris hos YouSee for en bredbåndsforbindelse over kabel-tv over natten ændrede sig. Tidligere betalte jeg 319 kroner om måneden for 100/100 Mbit/s, men min nye pris var 269 kroner om måneden for 1000/100 Mbit/s. Altså en markant forbedring af pris og produkt.

Fastspeed og Telenor har presset markedsprisen for en 1.000 Mbit/s forbindelse ned på 249 kroner om måneden. Senere har Hiper også meldt sig på denne bane.

Udbyderne lejer sig ind på blandt andet YouSees kabel-tv net men også hos en række fiberselskaber. Kablet kommer altså fra f.eks. YouSee, mens det er eksempelvis Fastspeed, der står for regning, udstyr og kundeservice.

Den største udfordring for du og jeg som bredbåndskunder er priserne, der kan være svære at gennemskue. Dernæst kan det være svært for mange at afgøre, hvor hurtig en internetforbindelse, der er påkrævet. Du skal vide, at selve forbindelsen ER meget vigtig, men ofte er flaskehalsen i hjemmet selve udstyret og hvordan det er placeret.

Hvad er de laveste priser på bredbånd?

Bredbånd ethernet
249 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s er lige nu niveauet for en sådan forbindelse. Denne pris og hastighed kan du have i baghovedet, når du tjekker din pris på bredbånd i dit område.

Som nævnt skal en bredbåndsforbindelse koste omkring 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s, men du kan selvfølgelig få bredbånd endnu billigere ved at vælge lavere hastigheder.

Sandheden er nemlig også, at kun de færreste private forbrugere har udstyr, der kan udnytte en 1.000 Mbit/s forbindelse medmindre de sætter et kabel i computerne.

Du skal tjekke din pris på bredbånd i det område, hvor du bor, da priserne er afhængige af lokale aftaler. Der findes således ikke én pris, der dækker hele landet.

OiSTER blok ind

OiSTER tilbyder mobilt bredbånd til en lav pris. Her kan du læse mere om billigt bredbånd hos OiSTER+.

OiSTER blok ud

Kviknet tilbyder i mit område 300/50 Mbit/s for 199 kroner om måneden mens YouSee tager 249 kroner om måneden for en 200/20 Mbit/s bredbåndsforbindelse – men har også 1.000 Mbit/s til 269 og 299 kroner – i hvert fald ifølge listepriserne.

Det skal siges, at Kviknet bruger præcis de samme kabler, som den langsommere og dyrere YouSee forbindelse jeg her nævnte. Så det kan godt betale sig at se sig godt for.

ANMELDELSE: Netgear Nighthawk giver stabilt Wi-Fi 6 til en rimelig pris

En stabil internetforbindelse er blevet rigtig vigtig for mange i forbindelse med hjemmearbejde og hjemmeskole her under coronapandemien, men faktisk slås mange med dårlig bredbåndsdækningen i boligen uden bredbåndsforbindelsen teknisk set fejler noget.

Jeg har lavet en guide til, hvordan du selv forbedrer internetforbindelsen på hjemmearbejdspladsen. Læs guiden til bedre internet her.

Mere til historien

I 2020 kom en række nye routere og Wi-Fi systemer med Wi-Fi 6 ud i butikkerne samtidigt med at flere enheder også fik understøttelse af Wi-Fi 6. I år er næste skrift Wi-Fi 6E. Samsung Galaxy S21 Ultra er en af de første telefoner, der understøtter den nye Wi-Fi standard. Det kræver naturligvis en Wi-Fi 6E kompatibel router.

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram