Ny generation af M1-processoren er klar til masseproduktion

RYGTE: M2-chippen er klar til produktion. Senere på året følger nye Mac-computere med den nye generation af M1.

Processor
I andet halvår af 2021 kommer nye Mac-computere. Disse vil benytte anden generation af M1-processoren, ifølge rygterne.

I november sidste år anmeldte jeg MacBook Pro med M1-chip. Den skepsis der var, da jeg hørte at Apple ville smide Intel på porten og selv udvikle en ny type processor, blev hurtigt lagt på hylden. Den stod klart, at Apple havde fat i noget, der fungerede utroligt effektivt.

Godt nok var grafikydelsen kun halvdelen af hvad en Intel Core i7 processor på iMac 27” 2020 kunne levere, men når man anvender et program som Final Cut Pro, der blev skræddersyet til understøttelse af M1-processoren, så mærkede man det slet ikke – og dette var kun første generation.

ANMELDELSEMacBook Pro med M1 er måske fremtidens powerlaptop

Nu ser det så ud til, at Apple er parate til at tage endnu en runde med M1. Ifølge Nikkel Asia er Apple klar til at igangsætte masseproduktionen af M1-chippen i anden generation.

Ifølge mediet skulle processoren, der lige nu blot kaldes "M2", komme ud i nye MacBooks, der lander i butikkerne hen mod andet halvår af i år.

Ifølge rygterne er det TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), der står for produktionen. Det er også TSMC, som producerer A-serie-processorer til iPhone og iPad samt den første generation af M1-chippen.

Dette er endnu et skridt mod udfasningen af Intel-processorer, hvilket Apple har sat sig som mål at gøre inden udgangen af 2022.

Det giver god mening for Apple at skrue op for satsninger omkring Mac-computere. Takket være bliv-hjemme-perioden og redefineringen af en arbejdsplads som noget der ikke behøver være et kontor på en fastlåst adresse, så tog salget af Mac-computere i 2020 et hop på 29 procent. I januar til marts (Q1) sendte Apple 6.69 millioner Macs på markedet. Det er en stigning på 111 procent sammenlignet med året forinden. Tallene stammer fra IDC.

Apple er den fjerdestørste producent af PC’ere på verdensmarkedet.

  1. Lenovo
  2. HP
  3. Dell
  4. Apple

Apple har præsenteret den første iMac med M1-processor. Computeren kommer i syv farver og leveres med et nyt tastatur. Læs om iMac med M1 her.

Videotest af MacBook Pro med M1

Mere til historien

Apples M-chip er et såkaldt System On A Chip (SOC), der samler den centrale processor, grafikprocessor, AI, RAM m.v.på én chip. Gevinsten er højere ydelse ved et lavere strømforbrug samt mindre varmeudvikling.

Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Priserne på Galaxy S23’erne er lækket

De europæiske priser på Samsung Galaxy S23’erne er afsløret. Det tyder på, at du skal betale mere for dette års model.

(mere…)
OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram