Ny generation af M1-processoren er klar til masseproduktion

RYGTE: M2-chippen er klar til produktion. Senere på året følger nye Mac-computere med den nye generation af M1.

Processor
I andet halvår af 2021 kommer nye Mac-computere. Disse vil benytte anden generation af M1-processoren, ifølge rygterne.

I november sidste år anmeldte jeg MacBook Pro med M1-chip. Den skepsis der var, da jeg hørte at Apple ville smide Intel på porten og selv udvikle en ny type processor, blev hurtigt lagt på hylden. Den stod klart, at Apple havde fat i noget, der fungerede utroligt effektivt.

Godt nok var grafikydelsen kun halvdelen af hvad en Intel Core i7 processor på iMac 27” 2020 kunne levere, men når man anvender et program som Final Cut Pro, der blev skræddersyet til understøttelse af M1-processoren, så mærkede man det slet ikke – og dette var kun første generation.

ANMELDELSEMacBook Pro med M1 er måske fremtidens powerlaptop

Nu ser det så ud til, at Apple er parate til at tage endnu en runde med M1. Ifølge Nikkel Asia er Apple klar til at igangsætte masseproduktionen af M1-chippen i anden generation.

Ifølge mediet skulle processoren, der lige nu blot kaldes "M2", komme ud i nye MacBooks, der lander i butikkerne hen mod andet halvår af i år.

Ifølge rygterne er det TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.), der står for produktionen. Det er også TSMC, som producerer A-serie-processorer til iPhone og iPad samt den første generation af M1-chippen.

Dette er endnu et skridt mod udfasningen af Intel-processorer, hvilket Apple har sat sig som mål at gøre inden udgangen af 2022.

Det giver god mening for Apple at skrue op for satsninger omkring Mac-computere. Takket være bliv-hjemme-perioden og redefineringen af en arbejdsplads som noget der ikke behøver være et kontor på en fastlåst adresse, så tog salget af Mac-computere i 2020 et hop på 29 procent. I januar til marts (Q1) sendte Apple 6.69 millioner Macs på markedet. Det er en stigning på 111 procent sammenlignet med året forinden. Tallene stammer fra IDC.

Apple er den fjerdestørste producent af PC’ere på verdensmarkedet.

  1. Lenovo
  2. HP
  3. Dell
  4. Apple

Apple har præsenteret den første iMac med M1-processor. Computeren kommer i syv farver og leveres med et nyt tastatur. Læs om iMac med M1 her.

Videotest af MacBook Pro med M1

Mere til historien

Apples M-chip er et såkaldt System On A Chip (SOC), der samler den centrale processor, grafikprocessor, AI, RAM m.v.på én chip. Gevinsten er højere ydelse ved et lavere strømforbrug samt mindre varmeudvikling.

Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
GTA 6 - her er hvad vi ved og forventer

Der er gået ni år, siden GTA V blev tilgængeligt. Rygterne om næste generation lever i bedste velgående.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram