Husker du LG? Innovativ og katastrofal

FARVEL LG: Mobilindustrien har mistet en spiller, der til tider skabte innovative produkter, men som også sendte mobilafdelingen på overarbejde.

LG G3
LG G3 er nok en af de stærkeste telefoner, at LG har skabt. Se herunder nogle af LG’s innovationer gennem tiderne (Foto: MereMobil.dk)

LG har besluttet at træde ud af smartphonemarkedet. Det giver tid til refleksion og et par retrotanker. LG innovativ og ind i mellem på katastrofekurs.

Her kommer et kort tilbageblik over nogle af de telefoner fra LG, som jeg husker bedst.

Lad mig starte den 18. januar 2013 da LG Optimus G kom ud globalt. Telefonen var en ”genfødsel” af LG som smartphonebrand. LG Optimus G var tæt beslægtet med Nexus 4. Genfødselen kom efter en katastrofal telefon, der sendte LG i tænkeboks. Det kommer jeg tilbage til om lidt.

Senere samme år fulgte så LG G2, hvor en af nyskabelserne var den såkaldte Rear Key, som kort fortalt var at placere volumenknapperne og powerknappen på bagsiden. Så har brugeren altid et godt greb om telefonen, lød det fra LG.

Knappernes placering fik rigtigt meget opmærksomhed. Det samme fik KnockOn-funktionen, hvor telefonen kunne vækkes, når man dobbelt-tappede på skærmen. Det virkede også til at slukke skærmen. I dag har de fleste telefoner en nogenlunde tilsvarende funktion, men i 2013 var det helt nyt.

I min test i 2013 fik LG G2 topkarakter.

Det hører med til historien, at LG Optimus G og LG G2 kom efter en kaos-lancering af LG Optimus 2X i 2011.

LG’s mobilkatastrofe med dual-core

LG Optimus 2X er i Guinness Rekordbog for at være den første smartphone med dual-core processor. Telefonen brugte en Nvidia Tegra 2-processor med 1 GHz eller 1.2 GHz clockfrekvens samt 512 GB RAM.

Der var tale om en telefon til 4.500 kroner i Danmark. Særligt de mere nørdede mobilkøbere var rigtigt spændte på at prøve denne telefon. Husk på! Ingen andre havde før smidt en dual-core processor i en telefon.

Desværre blev det en syg oplevelse at eje en Optimus 2X. Telefonen genstartede spontant eller slukkede, blandt andet under opladning.

Jeg var selv med til at afdække problemerne via en række artikler hen over sommeren 2011. I dag kan jeg afsløre, at LG på dette tidspunkt var temmelig træt af mig.

Til en start afviste LG alt snak om problemer med LG Optimus 2X. Senere lød det sådan her fra den daværende danske mobilchef for LG.

– ”Vi er opmærksom på, at visse Optimus 2X brugere lejlighedsvis oplever, at produktet kan fryse eller slukke vilkårligt”.

Herefter lovede LG at fixe problemerne via en softwareopdatering. Efter utallige forsinkelser kom opdateringen så den 5. juli 2011. Telefonen var blevet lidt hurtigere, men nogle LG-ejere oplevede stadig problemer med genstarter. Nu fulgte så også fejl omkring trådløst netværk og alarmen i telefonen.

Den 20. juli blev der i USA lagt sag an mod LG. De blev anklaget for enten at kende til problemerne, eller burde kende dem, uden at gøre noget ved det.

Dagen efter, 21. juli 2011, trak TDC i Danmark stikket og meddelte, at kunderne kunne få pengene tilbage. Senere fulgte Telenor, Telia, CBB, Bibob, 3 og Call Me. Telmore stoppede også salget.

Nu blev der meget stille fra LG og i 2013 kom så telefonerne Optimus G, LG G2 og LG G3. Ikke overraskende satsede LG ikke længere på Nvidia processor.

LG G3 betegnede jeg som en af LG’s bedste telefoner nogensinde. 16 GB RAM-udgaven kostede 4.700 kroner i Danmark. Du kan også se videoen om LG G3 herunder.

LG G4 var først med læder-bagside

I 2015 var LG igen innovative. Her kom LG G4, der var den første telefon på verdensmarkedet med læderbagside. Det skal dog siges, at Motorola Moto X2 kom før LG med læderbagside, men denne nåede aldrig rigtigt bredt ud.

Læderbagsiden var i øvrigt et tyndt lag læder lagt på en plastikskal.

Desværre led denne telefon også af problemer. Blandt andet boot-loop, hvor telefonen startede og lukkede ned i et loop.

Husker du 3D-skærmen og den fleksible telefon?

Lene med optimus 3D i 2011
Lene B med LG Optimus 3D. Bemærk koncentrationen og ‘fiskeøjne’ (Foto: MereMobil.dk)

LG har gennem tiden forsøgt med mange forskellige innovative produkter. Blandt andet LG Optimus 3D, der kom i 2011. Dette var verdens første 3D-smartphone.

3D-effekten krævede man sad helt rigtigt med telefonen, ellers var det en udfordring for ens øjne og hovedpine kunne også blive et problem.

Vi skal heller ikke glemme LG G Flex fra 2014, der havde en fleksibel skærm, som kunne bøje en smule. Desuden lovede LG et selvhelende bagcover, hvor ridserne kunne forsvinde af sig selv. Idéen om et selvhelende cover var god, men fungerede ikke altid i praksis.

Herunder kan du se min video om LG G Flex.

Hvad er dit LG-minde?

LG har ikke været til stede på det danske marked de seneste år. Smartphone-kontoret lukkede i 2015. Det som står tilbage, er produkter, der var innovative. Med det innovative kommer også risikoen for fiaskoer. LG måtte på den hårde måde lære, at det koster at være først med ny teknologi.

Til slut skal vi heller ikke glemme LG Prada KE850 fra 2007, der solgte én million eksemplarer de første 18 måneder på markedet. Senere kom LG Prada II KF900 og LG Prada 3.0 – alle i samarbejdet med modehuset Prada.

Nu har LG trukket stikket på smartphone-afdelingen men den sydkoreanske virksomhed er stadig i front på tv-skærme, vaskemaskiner, vinkøleskabe og mange mange andre ting.

Del gerne dine minder om LG i kommentarfeltet herunder.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

LG vil stadig vedligeholde eksisterende og aktuelle smartphones med softwareopdateringer – indtil disse produkter når deres EOL (end of life).

LG TV på vej med indbygget Chromecast

LG har præsenteret 2024-modellerne af deres tv-skærme, som nu kommer med indbygget Chromecast og Google Home.

(mere…)
96 års radiohistorie er slukket

Efter 96 år lytter vi ikke længere til AM på langbølge, men til FM, DAB- og internetradio.

(mere…)
Nej! Google Pixel kører ikke ’ren Android’

BAGGRUND: Arghhh.... Google ændrer på Android i Pixel-telefonerne.

(mere…)
Måske er du film-pirat uden at vide det

Du henter IKKE film ulovligt, men er alligevel film-pirat uden at tænke over det. Et STORT problem, mener branchen. En ekspert er yderst skeptisk.

(mere…)
Derfor skal dit barn ikke bruge Snapchat

ADVARSEL: Snapchat er IKKE en børneapp. En ekspert kalder det "skræmmende", at appen har en indbygget falsk ven. Klik for at lære mere.

(mere…)
I disse dage …: iMac fylder 25 år

TILLYKKE! iMac fylder 25 år: Fra gennemsigtig æg til farverig fladskærm

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram