Husker du LG? Innovativ og katastrofal

FARVEL LG: Mobilindustrien har mistet en spiller, der til tider skabte innovative produkter, men som også sendte mobilafdelingen på overarbejde.

LG G3
LG G3 er nok en af de stærkeste telefoner, at LG har skabt. Se herunder nogle af LG's innovationer gennem tiderne (Foto: MereMobil.dk)

LG har besluttet at træde ud af smartphonemarkedet. Det giver tid til refleksion og et par retrotanker. LG innovativ og ind i mellem på katastrofekurs.

Her kommer et kort tilbageblik over nogle af de telefoner fra LG, som jeg husker bedst.

Lad mig starte den 18. januar 2013 da LG Optimus G kom ud globalt. Telefonen var en ”genfødsel” af LG som smartphonebrand. LG Optimus G var tæt beslægtet med Nexus 4. Genfødselen kom efter en katastrofal telefon, der sendte LG i tænkeboks. Det kommer jeg tilbage til om lidt.

Senere samme år fulgte så LG G2, hvor en af nyskabelserne var den såkaldte Rear Key, som kort fortalt var at placere volumenknapperne og powerknappen på bagsiden. Så har brugeren altid et godt greb om telefonen, lød det fra LG.

Knappernes placering fik rigtigt meget opmærksomhed. Det samme fik KnockOn-funktionen, hvor telefonen kunne vækkes, når man dobbelt-tappede på skærmen. Det virkede også til at slukke skærmen. I dag har de fleste telefoner en nogenlunde tilsvarende funktion, men i 2013 var det helt nyt.

I min test i 2013 fik LG G2 topkarakter.

Det hører med til historien, at LG Optimus G og LG G2 kom efter en kaos-lancering af LG Optimus 2X i 2011.

LG’s mobilkatastrofe med dual-core

LG Optimus 2X er i Guinness Rekordbog for at være den første smartphone med dual-core processor. Telefonen brugte en Nvidia Tegra 2-processor med 1 GHz eller 1.2 GHz clockfrekvens samt 512 GB RAM.

Der var tale om en telefon til 4.500 kroner i Danmark. Særligt de mere nørdede mobilkøbere var rigtigt spændte på at prøve denne telefon. Husk på! Ingen andre havde før smidt en dual-core processor i en telefon.

Desværre blev det en syg oplevelse at eje en Optimus 2X. Telefonen genstartede spontant eller slukkede, blandt andet under opladning.

Jeg var selv med til at afdække problemerne via en række artikler hen over sommeren 2011. I dag kan jeg afsløre, at LG på dette tidspunkt var temmelig træt af mig.

Til en start afviste LG alt snak om problemer med LG Optimus 2X. Senere lød det sådan her fra den daværende danske mobilchef for LG.

- ”Vi er opmærksom på, at visse Optimus 2X brugere lejlighedsvis oplever, at produktet kan fryse eller slukke vilkårligt”.

Herefter lovede LG at fixe problemerne via en softwareopdatering. Efter utallige forsinkelser kom opdateringen så den 5. juli 2011. Telefonen var blevet lidt hurtigere, men nogle LG-ejere oplevede stadig problemer med genstarter. Nu fulgte så også fejl omkring trådløst netværk og alarmen i telefonen.

Den 20. juli blev der i USA lagt sag an mod LG. De blev anklaget for enten at kende til problemerne, eller burde kende dem, uden at gøre noget ved det.

Dagen efter, 21. juli 2011, trak TDC i Danmark stikket og meddelte, at kunderne kunne få pengene tilbage. Senere fulgte Telenor, Telia, CBB, Bibob, 3 og Call Me. Telmore stoppede også salget.

Nu blev der meget stille fra LG og i 2013 kom så telefonerne Optimus G, LG G2 og LG G3. Ikke overraskende satsede LG ikke længere på Nvidia processor.

LG G3 betegnede jeg som en af LG’s bedste telefoner nogensinde. 16 GB RAM-udgaven kostede 4.700 kroner i Danmark. Du kan også se videoen om LG G3 herunder.

LG G4 var først med læder-bagside

I 2015 var LG igen innovative. Her kom LG G4, der var den første telefon på verdensmarkedet med læderbagside. Det skal dog siges, at Motorola Moto X2 kom før LG med læderbagside, men denne nåede aldrig rigtigt bredt ud.

Læderbagsiden var i øvrigt et tyndt lag læder lagt på en plastikskal.

Desværre led denne telefon også af problemer. Blandt andet boot-loop, hvor telefonen startede og lukkede ned i et loop.

Husker du 3D-skærmen og den fleksible telefon?

Lene med optimus 3D i 2011
Lene B med LG Optimus 3D. Bemærk koncentrationen og 'fiskeøjne' (Foto: MereMobil.dk)

LG har gennem tiden forsøgt med mange forskellige innovative produkter. Blandt andet LG Optimus 3D, der kom i 2011. Dette var verdens første 3D-smartphone.

3D-effekten krævede man sad helt rigtigt med telefonen, ellers var det en udfordring for ens øjne og hovedpine kunne også blive et problem.

Vi skal heller ikke glemme LG G Flex fra 2014, der havde en fleksibel skærm, som kunne bøje en smule. Desuden lovede LG et selvhelende bagcover, hvor ridserne kunne forsvinde af sig selv. Idéen om et selvhelende cover var god, men fungerede ikke altid i praksis.

Herunder kan du se min video om LG G Flex.

Hvad er dit LG-minde?

LG har ikke været til stede på det danske marked de seneste år. Smartphone-kontoret lukkede i 2015. Det som står tilbage, er produkter, der var innovative. Med det innovative kommer også risikoen for fiaskoer. LG måtte på den hårde måde lære, at det koster at være først med ny teknologi.

Til slut skal vi heller ikke glemme LG Prada KE850 fra 2007, der solgte én million eksemplarer de første 18 måneder på markedet. Senere kom LG Prada II KF900 og LG Prada 3.0 - alle i samarbejdet med modehuset Prada.

Nu har LG trukket stikket på smartphone-afdelingen men den sydkoreanske virksomhed er stadig i front på tv-skærme, vaskemaskiner, vinkøleskabe og mange mange andre ting.

Del gerne dine minder om LG i kommentarfeltet herunder.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

LG vil stadig vedligeholde eksisterende og aktuelle smartphones med softwareopdateringer - indtil disse produkter når deres EOL (end of life).

LG’s fleksible OLED TV er klar på hylderne

LG lancerer nu verdens første fleksible OLED TV, som kan skifte form fra flad til buet. Se pris og tilgængelighed her. 

(mere…)
Derfor er Pixel Androids svar på en iPhone

EXPLAINER: Google Pixel er Android-platformens svar på en iPhone. Se med og forstå hvad Pixel-telefoner er og står for.

(mere…)
Teknologierne bag selvkørende biler - så vilde er de

BAGGRUND: Hvornår får vi ægte selvkørende biler som KITT fra Knight Rider? Vi graver os ned i de selvkørende teknologier.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Skal du have en smart-vaskemaskine? Test af LG's vaskemaskine med smarthome-funktion

SMARTHOME: Jeg har testet topprodukterne inden for smartvaskemaskiner fra LG. Jeg er både imponeret og skuffet.

(mere…)
iPhone fylder 15 år – disse features havde den ikke

Apples første iPhone kom for 15 år siden. Mange af mest kendte iPhone-features, fandtes ikke på den originale model. Læs her hvor lidt smart den første iPhone var.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram