Grønlænderne kan endelig bruge Google Play fuldt ud

Efter intens kamp mod Google er det lykkedes Tele-Post at få hul igennem til den fulde version af Google Play.

Grønland
Selvom der kun er cirka 60.000 mobilkunder i Grønland, er det ikke et teknisk uland. 4G findes i dag i alle byer og bygder. 5G-adgang til på vej (Foto: Thomas Ritter)

Egentlig troede jeg, at Grønland var en del af Danmark – Rigsfællesskabet. Jeg blev dog klogere, da jeg i dag modtog et telefonopkald om, at grønlandske telekunder nu kan bruge Google Play fuldt ud.

Med “fuldt ud” menes, at grønlænderne med en Android-telefon nu kan købe apps via Google Play. Hidtil har de udelukkende været henvist til gratis apps i Google Play.

Lad mig minde om, at medborgere med fødderne plantet ”i Danmark” har kunne bruge Google Play og betalingsapps siden den 1. oktober 2010. Google anser åbenbart Grønland så meget som en selvstændig stat, at de ikke har forbundet Danmark, Grønland og Færøerne i deres IT-systemer. Måske skulle nogen sende et par historiebøger om Rigsfællesskabet til San Fransisco.

Hvor om alting er, så har det taget 6 års kamp og ”stædigt sind” fra indkøbschefen i Tele-Post, Milan Vraa Lund, at få Google til at åbne Google Play for Grønlandske kunder. Det oplyser Tele-Post til MereMobil.dk.

Apple har ikke været nær så ekskluderende overfor grønlænderne. App Store har nemlig været tilgængelig i fuldt omfang uden problemer.

I Grønland er der stort set dødt løb mellem Android og iPhone, hvor de to platforme deler markedet på cirka 60.000 telekunder. I dag har kunderne i byer og bygder 4G-adgang, mens 5G er i pipeline.

Her fra MereMobil.dk i det fynske skal lyde et pilluarit til vores nordiske medborgere.

Hør i øvrigt min podcastepisode fra 2014 om mobilnettet i Grønland.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Google har mange sprog i Google Translate men ikke grønlandsk. Du kan finde nogle af de mest almindelige grønlandske vendinger i denne stavetest på grønlandsk.

Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Chromebook-sagen: Kommuner efterladt i uvished

Datatilsynet er efter fire år nået til afgørelse i en sag, hvor en far klagede over, at sønnens navn og skole kunne ses på YouTube.

(mere…)
Temperaturmåling i Pixel 8 Pro virker ikke i Danmark

Pixel 8 Pro kan nu måle kropstemperatur, men ikke i Danmark

(mere…)
Google på vej med nye features til Pixel-telefonerne

Pixel-telefonerne modtager snart en masse nye features, da årets første feature-drop er på vej i en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram