Grønlænderne kan endelig bruge Google Play fuldt ud

Efter intens kamp mod Google er det lykkedes Tele-Post at få hul igennem til den fulde version af Google Play.

Grønland
Selvom der kun er cirka 60.000 mobilkunder i Grønland, er det ikke et teknisk uland. 4G findes i dag i alle byer og bygder. 5G-adgang til på vej (Foto: Thomas Ritter)

Egentlig troede jeg, at Grønland var en del af Danmark – Rigsfællesskabet. Jeg blev dog klogere, da jeg i dag modtog et telefonopkald om, at grønlandske telekunder nu kan bruge Google Play fuldt ud.

Med "fuldt ud" menes, at grønlænderne med en Android-telefon nu kan købe apps via Google Play. Hidtil har de udelukkende været henvist til gratis apps i Google Play.

Lad mig minde om, at medborgere med fødderne plantet ”i Danmark” har kunne bruge Google Play og betalingsapps siden den 1. oktober 2010. Google anser åbenbart Grønland så meget som en selvstændig stat, at de ikke har forbundet Danmark, Grønland og Færøerne i deres IT-systemer. Måske skulle nogen sende et par historiebøger om Rigsfællesskabet til San Fransisco.

Hvor om alting er, så har det taget 6 års kamp og ”stædigt sind” fra indkøbschefen i Tele-Post, Milan Vraa Lund, at få Google til at åbne Google Play for Grønlandske kunder. Det oplyser Tele-Post til MereMobil.dk.

Apple har ikke været nær så ekskluderende overfor grønlænderne. App Store har nemlig været tilgængelig i fuldt omfang uden problemer.

I Grønland er der stort set dødt løb mellem Android og iPhone, hvor de to platforme deler markedet på cirka 60.000 telekunder. I dag har kunderne i byer og bygder 4G-adgang, mens 5G er i pipeline.

Her fra MereMobil.dk i det fynske skal lyde et pilluarit til vores nordiske medborgere.

Hør i øvrigt min podcastepisode fra 2014 om mobilnettet i Grønland.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google har mange sprog i Google Translate men ikke grønlandsk. Du kan finde nogle af de mest almindelige grønlandske vendinger i denne stavetest på grønlandsk.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram