Grønlænderne kan endelig bruge Google Play fuldt ud

1

Efter intens kamp mod Google er det lykkedes Tele-Post at få hul igennem til den fulde version af Google Play.

Grønland
Selvom der kun er cirka 60.000 mobilkunder i Grønland, er det ikke et teknisk uland. 4G findes i dag i alle byer og bygder. 5G-adgang til på vej (Foto: Thomas Ritter)

Egentlig troede jeg, at Grønland var en del af Danmark – Rigsfællesskabet. Jeg blev dog klogere, da jeg i dag modtog et telefonopkald om, at grønlandske telekunder nu kan bruge Google Play fuldt ud.

Med “fuldt ud” menes, at grønlænderne med en Android-telefon nu kan købe apps via Google Play. Hidtil har de udelukkende været henvist til gratis apps i Google Play.

Lad mig minde om, at medborgere med fødderne plantet ”i Danmark” har kunne bruge Google Play og betalingsapps siden den 1. oktober 2010. Google anser åbenbart Grønland så meget som en selvstændig stat, at de ikke har forbundet Danmark, Grønland og Færøerne i deres IT-systemer. Måske skulle nogen sende et par historiebøger om Rigsfællesskabet til San Fransisco.

Hvor om alting er, så har det taget 6 års kamp og ”stædigt sind” fra indkøbschefen i Tele-Post, Milan Vraa Lund, at få Google til at åbne Google Play for Grønlandske kunder. Det oplyser Tele-Post til MereMobil.dk.

Apple har ikke været nær så ekskluderende overfor grønlænderne. App Store har nemlig været tilgængelig i fuldt omfang uden problemer.

I Grønland er der stort set dødt løb mellem Android og iPhone, hvor de to platforme deler markedet på cirka 60.000 telekunder. I dag har kunderne i byer og bygder 4G-adgang, mens 5G er i pipeline.

Her fra MereMobil.dk i det fynske skal lyde et pilluarit til vores nordiske medborgere.

Hør i øvrigt min podcastepisode fra 2014 om mobilnettet i Grønland.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google har mange sprog i Google Translate men ikke grønlandsk. Du kan finde nogle af de mest almindelige grønlandske vendinger i denne stavetest på grønlandsk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer