Grønlænderne kan endelig bruge Google Play fuldt ud

Efter intens kamp mod Google er det lykkedes Tele-Post at få hul igennem til den fulde version af Google Play.

Grønland
Selvom der kun er cirka 60.000 mobilkunder i Grønland, er det ikke et teknisk uland. 4G findes i dag i alle byer og bygder. 5G-adgang til på vej (Foto: Thomas Ritter)

Egentlig troede jeg, at Grønland var en del af Danmark – Rigsfællesskabet. Jeg blev dog klogere, da jeg i dag modtog et telefonopkald om, at grønlandske telekunder nu kan bruge Google Play fuldt ud.

Med "fuldt ud" menes, at grønlænderne med en Android-telefon nu kan købe apps via Google Play. Hidtil har de udelukkende været henvist til gratis apps i Google Play.

Lad mig minde om, at medborgere med fødderne plantet ”i Danmark” har kunne bruge Google Play og betalingsapps siden den 1. oktober 2010. Google anser åbenbart Grønland så meget som en selvstændig stat, at de ikke har forbundet Danmark, Grønland og Færøerne i deres IT-systemer. Måske skulle nogen sende et par historiebøger om Rigsfællesskabet til San Fransisco.

Hvor om alting er, så har det taget 6 års kamp og ”stædigt sind” fra indkøbschefen i Tele-Post, Milan Vraa Lund, at få Google til at åbne Google Play for Grønlandske kunder. Det oplyser Tele-Post til MereMobil.dk.

Apple har ikke været nær så ekskluderende overfor grønlænderne. App Store har nemlig været tilgængelig i fuldt omfang uden problemer.

I Grønland er der stort set dødt løb mellem Android og iPhone, hvor de to platforme deler markedet på cirka 60.000 telekunder. I dag har kunderne i byer og bygder 4G-adgang, mens 5G er i pipeline.

Her fra MereMobil.dk i det fynske skal lyde et pilluarit til vores nordiske medborgere.

Hør i øvrigt min podcastepisode fra 2014 om mobilnettet i Grønland.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google har mange sprog i Google Translate men ikke grønlandsk. Du kan finde nogle af de mest almindelige grønlandske vendinger i denne stavetest på grønlandsk.

Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Google arbejder på AirTag-konkurrent

RYGTE: En AirTag-konkurrent er på vej fra Google. Den præsenteres måske ved Google I/O i maj måned.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Pixel 7 eller Pixel 7 Pro - de vigtigste forskelle

VIDEO: Kom tæt på Google Pixel 7. I denne test ser jeg på de vigtigste forskelle mellem Pixel 7 og Pixel 7 Pro.

(mere…)
Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram