Brugte telefoner til outlet-pris er i stor stil på vej

Brugte smartphones, computere og vaskemaskiner er en stigende trend, der snart ventes at eksplodere.

Brugte telefoner
Der ligger omkring 8,5 millioner telefoner i skuffer og skabe i Danmark, anslås det (Foto: Wilfried Pohnke)

Den grønne tankegang begynder så småt at slå igennem hos forbrugerne. Faktisk så meget at vi i fremtiden vil se brugte telefoner, computere, tablets, vaskemaskiner og køleskabe i de elektronikbutikker, der i dag sælger fabriksnye varer.

Alene Telia har som mål, at 40 procent af alle solgte smartphones, online og i fysiske telebutikker, skal være genbrugte varer i 2025. Tiltaget er allerede i gang hos Telia i Norge. I Danmark forventer Telia at være i gang sidst på året, skriver Berlingske.

Tendensen ses også hos Power og Elgiganten, der tilbyder genbrugt elektronik til lidt lavere pris, men stadig med garanti.

GUIDE: Sådan sælger du dine vinylplader til den bedste pris

I Elgigantens outletsektion finder du de brugte produkter. Her kan man eksempelvis lige nu købe en iPhone Xr 64 GB med brugsridser for 3.256 kroner. På Apples webshop står denne model til 4.399 kroner. Det skal siges, at der stadig er to års garanti på produktet, når dette købes som outlet-vare.

Men…Det er dog klogt at se sig ekstra godt for og ikke blot falde på halen over outlet-klistermærket. For outlet-klistermærket er ikke altid billigst. Eksempelvis forsøger Elgiganten at lokke forbrugerne med et brugt sæt AirPods Pro, der har brugsridser. Dette er prissat til 1.611 kroner, men varen kan findes fabriksnyt via Pricerunner til cirka 1.550 kroner.

Efter min vurdering er prisen altafgørende for om salg af brugt elektronik og hårde hvidevarer slår igennem. Der skal for alvor være noget at spare, da man nok ellers vil fortrække at have den fulde oplevelse og “duften af ny bil”.

Det anslås, at der ligger omkring 8,5 millioner mobiltelefoner i skuffer og skabe – alene her i Danmark, skriver Berlingske.

TIP: Sådan får du den højeste pris for din brugte smartphone

Nogle gange kan du lade din brugte telefon indgå i handlen hos et teleselskab, men dette kan være en dårlig forretning for dig. Undersøg først hvad markedsprisen er på brugtmarkedet, inden du kaster dig over byt-til-nyt-tilbud.

SE OGSÅ: Se prisen på en næsten ny brugt mobil hos Telia Sponseret link

Mere til historien

Telefoner som sælges brugt gennem de store forhandlere er nulstillet for personlige data. Desuden er produkterne serviceret, så de fungerer fejlfrit. Fejler produktet alligevel, kan du klage til forhandleren.

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Mobiltelefonen frikendt som den store synder i trafikken

Ny rapport fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker viser, at meget andet end mobiltelefonen distraherer os i trafikken.

(mere…)
4,3 mia. mennesker ejer en smartphone

Rapport afslører store globale forskelle i udbredelsen af smartphones. Millioner bruger stadig mobiler med trykknapper.

(mere…)
Produktion af mobiltelefoner er tilbage i Europa

Der garanteres at hverken hardware, software eller data har været i berøring med USA eller Asien.

(mere…)
England vil forbyde mobiltelefoner i skolerne

Det skal høre fortiden til, at engelske skoleelever hiver deres telefoner frem i frikvartererne.

(mere…)
Brugte telefoner på vej til Elgiganten

Elkjøp sælger nu brugte smartphones. Snart håber Elgiganten i Danmark også at kunne tilbyde brugte produkter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram