Apple reducerer produktionen som følge af konkurrence

6

Konkurrence fra primært asiatiske headsetproducenter presser Apple, der nu skærer ned på produktionen.

AirPods Pro
Konkurrencen tvinger Apple til at skære ned på produktionen af AirPods (Foto: MereMobil.dk)

Apple vil reducere produktionen af AirPods med omkring 30 procent, skriver Nikkei Asian Review. Det svarer til mellem 25 og 35 millioner enheder.

Årsagen er, at salget er blevet svækket på grund af konkurrence fra særligt asiatiske producenter.

Apple vil derfor kun producere mellem 75 og 85 millioner AirPods i år, hvilket skal sammenlignes med 110 millioner enheder tidligere.

I en rapport fra marts skrev analysefirmaet IDC, at Apples salg af såkaldte “hearables” er gået ned med 22 procent i år.

Apple lancerede den første generation af AirPods i 2016 og har siden haft en dominerede position på markedet for true wireless headsets. Siden er konkurrenter som Samsung og Xiaomi kommet op i gear, men også Huawei spiller ind her.

Konkurrenterne har produkter, som ligner, eller kan sammenlignes med AirPods, men hvor prisen er skarpere. 

Senest har jeg anmeldt Huawei Freebuds i4, som er overraskende gode til prisen. Den vejledende pris er 749 kroner, men de kan reelt kan findes via Pricerunner til omkring 550-600 kroner. Du kan læse anmeldelsen af Freebuds i4 her.

Samsung har flere generationer af Galaxy Buds, hvor produkterne har været så-som-så, men da Galaxy Buds Pro kom viste Samsung tænder. I anmeldelsen gav jeg Galaxy Buds Pro topkarakter og anbefaler-udmærkelsen.

ANMELDELSEKun en tonedøv ville fravælge Galaxy Buds Pro

Mere til historien

Den danske producent Jabra gør sig også gældende inden for true wireless headsets. Produktioner lyder godt, men ligger prismæssigt omkring AirPods.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer