Android indsamler flere data end iOS

En ny undersøgelse viser, at Android-telefoner indsamler langt mere data end iPhones. Google og Apple er dog uenige i nogle af fundene fra undersøgelsen.

iPhone Android iOS
iPhone eller Android? Ifølge en undersøgelse indsamler Android langt flere data end iPhone.

Android-styresystemet indsamler langt mere data end iOS. I hvert fald hvis man skal tro resultaterne fra en ny undersøgelse. Undersøgelsen er foretaget af Trinity College i Dublin.

Google er dog uenige i testmetoden.

Ifølge undersøgelsen sender Android-telefoner 20 gange så meget data hjem til Google, som iPhones gør til Apple. Det skriver Arstechnica.

De informationer omhandler ikke det data, som indsamles pga. installerede apps eller fordi styresystemet er opsat på en særlig måde. Det skal angiveligt være ren ”telemetri”. Det er den data, som styresystemerne indsamler løbende uanset hvilke indstillinger og apps, som brugeren har installeret.

I gennemsnit sendes der data fra både iPhones og Android-telefoner for hvert 4,5 sekund.

Google mener målingerne er gjort på en forkert måde og er uenige i resultaterne fra disse og selvom Apple klarer sig bedst i undersøgelsen, er de heller ikke enige.

Sådan er data indsamlet

I undersøgelsen har forskerne kigget data igennem fra iPhones og Android fra opstart og igennem et døgn.

Her er den mængde data, som sendes tilbage fra en Android-telefon til Google altså langt højere end fra en iPhone til Apple.

Google får en hel megabyte fra Android-telefoner, mens Apple ”kun” får 42 kilobyte fra en iPhone.

Android-telefonerne fortsætter med at sende data hjem - faktisk én megabyte hver tolvte time, hvor iPhones kun sender 52 kilobyte. For de amerikanske brugere er tallene ifølge undersøgelsen, at Android indsamler 1,3 TB data for hver tolvte time, mens iPhone-data er 5,8 GB.

Ovenstående data er både for styresytem og apps. På Android-platformen er det apps som Chrome, YouTube, Google Docs, Safetyhub, Google Messenger, Google søgeboks og uret. Mens det for iOS er data fra Siri, Safari og iCloud.

I undersøgelsen er brugt ældre versioner af iOS (iOS 13.6.1) og Android (Android 10) på telefoner fra 2017 – henholdsvis iPhone 8 og Google Pixel 2. iPhonen var desuden jailbreaket, så der var større kontrol over styresystemet.

De data som blev indsamlet var IMEI-nummeret, der er det, som identificerer telefonen i mobilnetværket, serienummer og nummer på SIM-kortet, der identificerer brugeren overfor operatøren. Og også telefonnummer, en mængde identifikationsnumne på enheden på internettet og lokationsdata blev delt. Lokationsdata blev kun indsamlet af iPhonen.

Telemetri blev indsamlet på begge ligesom også cookies blev det. Apple fik også data om de trådløse netværk i nærheden af brugeren, mens Google nøjes med adresser, som var forbundet til enheden.

Google og Apple er uenige

Google mener, som tidligere nævnt, at hele metoden er forkert, hvorfor også resultaterne er langt fra virkeligheden. I en udtalelse hævder de, at de også har delt deres indvendinger med universitetet.

Google benægter dog ikke, at telefonerne sender data ”hjem”, men sammenligner dataene med den måde, som også moderne biler sender oplysninger på.

-”Rapporten går i detaljer om den kommunikation, der hjælper med at sikre, at iOS og Android er opdateret, at tjenesterne fungerer som de skal, og at telefonen er sikker,” forklarer Google.

Også Apple er uenige med undersøgelsen. Apple mener nemlig, at rapporten ikke er helt nøjagtig, og at de giver mulighed for at begrænse sporing og dataindsamling, så de ikke modtager placeringsdata om brugere.

Det er nok de færreste, som er overrasket over, at der sendes data fra vores smartphones. Det overraskende ved denne undersøgelse er mest forskellen fra Android til iOS.

Det er måske også lidt underligt, at der ikke er valgt at undersøge de nyeste versioner af styresystemerne. Eksempelvis har Apple længe haft en kampagne omkring ”privatliv” med følgende ordlyd ”hvad der sker på din iPhone, bliver på din iPhone” og ”privatliv betyder noget”. Og i iOS 14 er der endnu flere initiativer i forhold til privatlivsindstillinger, hvilket også har givet utilfredshed hos Facebook. Derfor kunne det også være sjovere, at undersøgelsen var foretaget med den nyeste softwareopdatering.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple kommer snart den næste store version - iOS 15. Det ventes, at iOS 15 præsenteres på den kommende WWDC-konferencence.

Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Første beta af iOS 16.1 til iPhone har et par nyheder

Apple var klar med iOS 16 i mandags, men allerede nu er den første beta af iOS 16.1 klar.

(mere…)
iOS 16 slår iOS 15 i downloads

Ud fra de første dage er iOS 16 downloadet mere end tilfældet var med iOS 15.

(mere…)
Apple er klar med opdatering til iPad

Apple har frigivet nye store softwareopdatering, iOS 16, men de har også ny version til iPadOS – selvom den ikke er nået version 16 endnu.

(mere…)
iOS 16 er nu klar til download – se nyhederne

Apple har netop frigivet den store softwareopdatering til iPhone og Apple Watch. Du kan downloade iOS 16 og watchOS 9 nu. Se nyhederne her.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16 og watchOS 9 den 12. september

Apple er klar med dette års store softwareopdateringer til iPhone og Apple Watch på mandag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram