Skærmkvaliteten opdateres markant på iPad

3

Mini-LED skærme er på vej til iPad, forlyder det. Den første enhed præsenteres måske i april.

iPad Pro 10,5" og 12,9" (Foto: Apple)
En ny version af iPad Pro 12.9-tommer vil have Mini-LED skærmpanel (Foto: Apple)

Ifølge rygterne vil Apple snart præsentere en ny iPad Pro. Denne vil have Mini-LED-skærm. Angiveligt vil Apple senere sprede Mini-LED teknologien ud på flere enheder over tid.

Ifølge den verdenskendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo vil Mini-LED skærme blive anvendt på MacBook Air fra 2022 og samme år vil Apple opdatere iPad Air fra LCD-skærm til OLED-skærm.

I forhold til LCD-skærme giver Mini-LED de samme fordele som OLED – blandt andet dybere sorte farver. Dette kan lade sig gøre, da baggrundsbelysningen kommer fra bittesmå LED-dioder. Disse skærme lider i øvrigt ikke af burn-in, hvor skærmbilledet brænder fast.

Mini-LED er en nyere og dyrere teknologi end OLED. Derfor giver det god mening, at Apple helt kan udfaser LCD til fordel for OLED på de lidt dyrere iPads, fastholder LCD på de billigste og går med Mini-LED på toplevel-produkterne, skriver 9to5mac.

Ifølge analytikeren har Apple ikke planer om at benytte OLED-skærme på eksempelvis Mac-computere, da brugen af den samme software i mange timer, kan øge risikoen for burn-in. Derfor giver det også god mening, at Apple vælger at gå med Mini-LED på computere.

MacBook Pro computere med Mini-LED kommer angiveligt senere i år. Bloomberg skriver, at den næste generation af iPad Pro med Mini-LED kommer i april. Det bliver dog kun 12.9-tommer modellerne, der får det nye skærmpanel.

Det bliver spændende om Apple vil være i stand til at reducere vægten på den kommende 12.9-tommer iPad Pro. I min anmeldelse af den aktuelle iPad Pro beskriver jeg netop vægten som et problem. Med Magic Keyboard-coveret bliver vægten af den samlede pakke så høj, at man stort set lige så godt kan købe en lille Macbook.

ANMELDELSE: iPad Pro 2020 – tastaturet vækker den til live

Vil du vide mere om Apples kommende produkter, kan du tilmelde dig her. Vores nyhedsopdateringer med mobilnyheder kommer i indbakken to gange om ugen.

GUIDE: For meget iPad? Så let kan du begrænse børnenes skærmtid

Mere til historien

Flere og flere telefoner kommer med dynamisk opdateringshastighed i skærmen. Dynamisk betyder, at enheden kun kører 120 Hz, når det er nødvendigt – for at spare på strømmen. Denne teknologi benytter iPad Pro også.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer