Skærmkvaliteten opdateres markant på iPad

Mini-LED skærme er på vej til iPad, forlyder det. Den første enhed præsenteres måske i april.

iPad Pro 10,5" og 12,9" (Foto: Apple)
En ny version af iPad Pro 12.9-tommer vil have Mini-LED skærmpanel (Foto: Apple)

Ifølge rygterne vil Apple snart præsentere en ny iPad Pro. Denne vil have Mini-LED-skærm. Angiveligt vil Apple senere sprede Mini-LED teknologien ud på flere enheder over tid.

Ifølge den verdenskendte Apple-analytiker Ming-Chi Kuo vil Mini-LED skærme blive anvendt på MacBook Air fra 2022 og samme år vil Apple opdatere iPad Air fra LCD-skærm til OLED-skærm.

I forhold til LCD-skærme giver Mini-LED de samme fordele som OLED - blandt andet dybere sorte farver. Dette kan lade sig gøre, da baggrundsbelysningen kommer fra bittesmå LED-dioder. Disse skærme lider i øvrigt ikke af burn-in, hvor skærmbilledet brænder fast.

Mini-LED er en nyere og dyrere teknologi end OLED. Derfor giver det god mening, at Apple helt kan udfaser LCD til fordel for OLED på de lidt dyrere iPads, fastholder LCD på de billigste og går med Mini-LED på toplevel-produkterne, skriver 9to5mac.

Ifølge analytikeren har Apple ikke planer om at benytte OLED-skærme på eksempelvis Mac-computere, da brugen af den samme software i mange timer, kan øge risikoen for burn-in. Derfor giver det også god mening, at Apple vælger at gå med Mini-LED på computere.

MacBook Pro computere med Mini-LED kommer angiveligt senere i år. Bloomberg skriver, at den næste generation af iPad Pro med Mini-LED kommer i april. Det bliver dog kun 12.9-tommer modellerne, der får det nye skærmpanel.

Det bliver spændende om Apple vil være i stand til at reducere vægten på den kommende 12.9-tommer iPad Pro. I min anmeldelse af den aktuelle iPad Pro beskriver jeg netop vægten som et problem. Med Magic Keyboard-coveret bliver vægten af den samlede pakke så høj, at man stort set lige så godt kan købe en lille Macbook.

ANMELDELSE: iPad Pro 2020 - tastaturet vækker den til live

Vil du vide mere om Apples kommende produkter, kan du tilmelde dig her. Vores nyhedsopdateringer med mobilnyheder kommer i indbakken to gange om ugen.

GUIDE: For meget iPad? Så let kan du begrænse børnenes skærmtid

Mere til historien

Flere og flere telefoner kommer med dynamisk opdateringshastighed i skærmen. Dynamisk betyder, at enheden kun kører 120 Hz, når det er nødvendigt - for at spare på strømmen. Denne teknologi benytter iPad Pro også.

Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Bloomberg: iPhone 14 afsløres den 7. september 2022

Vi nærmer os en kommende iPhone-lancering. Bloomberg mener, at iPhone 14-series afsløres onsdag den 7. september 2022.

(mere…)
Forskning: Apple Watch kunne tjekke for hjerteanfald

Apple Watch reddede techskribents liv. Forskning tyder på, at avancerede sundhedsfunktioner kan nå til Apple Watch.

(mere…)
Apple arbejder med annoncer til iPhone og iPad

Apple har ambitioner om at flerdoble milliardomsætningen på annoncer og udvide reklameforretningen markant.

(mere…)
Ups! Specs på ny Samsung-mobil er sluppet ud

Amazon har tilsyneladende lagt specifikationer på Galaxy Z Fold4 ud på nettet før tid.

(mere…)
Er det de rigtige priser for nye Galaxy-produkter?

Troværdigt medie citerer troværdig kilde inden Samsungs afsløring af nye smartwatches og nye smartphones.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram