Risiko for markant prisstigning på bredbånd

0

Bredbånd til private kunder bliver en del dyrere, hvis et prisudspil går igennem.

internet bredbånd
Er du kunde hos f.eks. YouSee, Telenor, Fastspeed eller Boxer, kan ser du mod en fremtid, hvor dit bredbånd bliver dyrere, hvis et nyt udspil

En prisstigning på op mod 100 kroner om måneden i gennemsnit. Det er, hvad der venter bredbåndskunderne, hvis et udspil fra Erhvervsstyrelsen om prisstigninger på de kommende engrospriser går igennem.

PRISTJEK: Her er fri data billigst netop nu

Det er landets fire store netselskaber, der har fremlagt deres forslag til nye engrospriser. I udspillet hæves prisloftet med op til 65 procent. Kabel-tv baseret bredbånd, kendt som COAX, vil stige med 134 procent på engrosniveau, skriver Finans.

– ”Hvis prisplanerne bliver, som de udspil der er lagt frem, kommer det til at betyde en gennemsnitlig prisstigning på op til 100 kroner om måneden for alle bredbåndskunder,” vurderer analytiker John Strand fra Strand Consult overfor Finans. Han bakkes op af Fastspeed.

Når samhandelspriserne stiger hos TDC, Ewii, Norlys og Fibia betyder det, at det bliver dyrere for selskaber som Telenor, Nuuday, Fastspeed og Boxer, at leje sig ind på de fire net som serviceprovidere.

Tjek prisen på bredbånd til private
(Nedenstående links er sponserede)

  • Fastspeed: Tjek om du kan få Fastspeed til 249 kr./md. – klik her
  • Kviknet: Bredbånd fra 20 Mbit/s – læs mere her
  • Telenor MaxSpeed: 1.000 mbit/s for 249 kr./md. – tjek din adresse her
  • Stofa: Udbyder bredbånd fra 30 til 1.000 Mbit/s – søg adressen her
  • YouSee: Tal med dem og spørg til bedre pris på dit bredbånd – søg her

Mere fiber på vej?

Ifølge Telenor støtter Erhvervsstyrelsen med prisændringen at de fire net får flere penge til udrulning af fibernet, men Telenor mener dog, at udrulningen allerede kører på fuldt tryk. Derfor er resultatet, at det blot er kunderne, der står med en højere regning på bredbånd uden der reelt kommer mere fiber ud af det.

Erhvervsstyrelsen har over for Finans ikke nogle kommentarer til sagen.

PRISTJEK: Læs her om du betaler overpris for dit bredbånd

Mere til historien

Fastspeed har været med til at presse priserne ned på bredbåndsforbindelser. Prisen på 249 kroner om måneden for 1.000 Mbit/s har sat ny standard for, hvad sådan en forbindelse må koste.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer