Ansigtsgenkendelse med mundbind på vej

Rygterne har svirret om, at Apple vil gøre det muligt for ansigtsgenkendelsen at genkende dig – selv med mundbind på. Det er nu tættere på at blive en realitet.

Corona smartphone mundbind
I dag er det ikke muligt, at låse din mobil op når du har mundbind på via ansigtsgenkendelse. Det vil Apple gøre noget ved, dog kræver det et Apple Watch. (Foto: Engin Akyurt)

Den femte betaversion er klar til watchOS 7.4 og det betyder, at muligheden for at låse din iPhone op, selvom du har mundbind på, kommer tættere på. Det skriver 9to5mac.com.

Din iPhone får ny smart oplåsningsmetode

Coronapandemien har budt på et nyt "problem" for mange. Eller problem er måske så meget sagt, men irritationsmoment måske.

Du kender måske det at stå nede i det lokale supermarked, hvor du plejer at betale med mobilen og benytte ansigtsgenkendelsen i hele godkendelsesfasen. Det umuliggør mundbindet i øjeblikket. Men i fremtiden vil iPhone-brugere, som også har et Apple Watch, kunne drage fordel af dette.

Personligt har jeg i hvert fald været irriteret over, at stå nede i den lokale SuperBrugsen og ville betale via Coop-appen eller med Apple Pay - som begge godkendes med ansigtsgenkendelse. Så er det, at man skal huske koden.

Men der er altså håb forude. Planen er nemlig ifølge Apple, at iPhone-brugere kan bruge deres Apple Watch til at låse deres telefon op, når Face-ID detektere du har maske på. Dit Apple Watch skal være i nærheden af iPhonen (på dit håndled).

Vi på MereMobil.dk forventer lidt, at det bliver i stil med måde, at Apple Watch kan låse en Mac-computer op, når uret er i nærheden af computeren.

Der er også kommet nye betaversioner til iOS og macOS, som måske afslører lidt om fremtiden...

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Den kommende funktion kan måske også ende med, at være til fordel for personer, som kører knallert eller motorcykel og derfor bærer hjelm.

Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram