Ansigtsgenkendelse med mundbind på vej

Rygterne har svirret om, at Apple vil gøre det muligt for ansigtsgenkendelsen at genkende dig – selv med mundbind på. Det er nu tættere på at blive en realitet.

Corona smartphone mundbind
I dag er det ikke muligt, at låse din mobil op når du har mundbind på via ansigtsgenkendelse. Det vil Apple gøre noget ved, dog kræver det et Apple Watch. (Foto: Engin Akyurt)

Den femte betaversion er klar til watchOS 7.4 og det betyder, at muligheden for at låse din iPhone op, selvom du har mundbind på, kommer tættere på. Det skriver 9to5mac.com.

Din iPhone får ny smart oplåsningsmetode

Coronapandemien har budt på et nyt “problem” for mange. Eller problem er måske så meget sagt, men irritationsmoment måske.

Du kender måske det at stå nede i det lokale supermarked, hvor du plejer at betale med mobilen og benytte ansigtsgenkendelsen i hele godkendelsesfasen. Det umuliggør mundbindet i øjeblikket. Men i fremtiden vil iPhone-brugere, som også har et Apple Watch, kunne drage fordel af dette.

Personligt har jeg i hvert fald været irriteret over, at stå nede i den lokale SuperBrugsen og ville betale via Coop-appen eller med Apple Pay – som begge godkendes med ansigtsgenkendelse. Så er det, at man skal huske koden.

Men der er altså håb forude. Planen er nemlig ifølge Apple, at iPhone-brugere kan bruge deres Apple Watch til at låse deres telefon op, når Face-ID detektere du har maske på. Dit Apple Watch skal være i nærheden af iPhonen (på dit håndled).

Vi på MereMobil.dk forventer lidt, at det bliver i stil med måde, at Apple Watch kan låse en Mac-computer op, når uret er i nærheden af computeren.

Der er også kommet nye betaversioner til iOS og macOS, som måske afslører lidt om fremtiden…


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Den kommende funktion kan måske også ende med, at være til fordel for personer, som kører knallert eller motorcykel og derfor bærer hjelm.

Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram