Samsung Watch kan nu måle blodtryk og EKG

13

Måling af blodtryk og EKG på Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 er nu muligt i det nordiske land. Det oplyser Samsung.

Samsung Galaxy Watch Active2
Samsung Galaxy Watch Active2 kan måle blodtryk og EKG sammen med Galaxy Watch3 (Foto: Samsung)

Samsung oplyser i en pressemeddelelse, at de nu er klar med måling af blodtryk og EKG på Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2. Det sker via Samsung Health Monitor-appen og de indbyggede sensorer i de to smartwatches.

Allerede tilbage i december 2020 blev Samsung Health Monitor-appen CE-mærket og dermed godkendt til brug i 28 europæiske lande. CE-mærkningen er et certifikat for, at produktet svarer til de sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige krav, der findes i EU for medicinsk udstyr.

Samsung Watch Active2 – nyt smartwatch fra Samsung

–”Siden lanceringen i Korea i juni 2020 har næsten en million mennesker brugt Samsung Health Monitor til at overvåge og kontrollere deres helbred. At få denne innovative service CE-mærket i Europa og dermed også godkendt i Danmark er en vigtig milepæl i vores arbejde for at forbedre folks hverdag gennem teknologi,” siger Claus Holm, IM Director & Country Manager Danmark.

Et højt blodtryk kan betyde, at der er noget galt i alt fra hjernen, nyrerne og til hjertet. Uden behandling kan det føre til alt fra slagtilfælde og hjertesygdom. Man kan derfor bruge målingerne i Samsung Health Monitor-appen.

Samsung klar med håndvask-app til smartwatches

Uret skal dog først kalibreres ved hjælp af en traditionel blodtryksmåler, der placeres rundt om armen. Men efter kalibreringen kan man så måle blodtrykket, når som helst. Det sker ved uret analyserer pulsbølger, som fanges af de indbyggede sensorer og bruger så forskellen på den kalibrede værdi og den målte værdi til at beregne det aktuelle blodtryk.

Samsung Health Monitor vil være tilgængelig til Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 med nordisk lancering fra d. 22. februar 2021.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Atrieflimren er en tilstand, der forårsager forstyrrelser i hjerterytmen hos mere end 30 millioner mennesker rundt om i verden og kan forårsage komplikationer såsom blodpropper, hjerteanfald eller slagtilfælde.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer