Samsung Watch kan nu måle blodtryk og EKG

Måling af blodtryk og EKG på Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 er nu muligt i det nordiske land. Det oplyser Samsung.

Samsung Galaxy Watch Active2
Samsung Galaxy Watch Active2 kan måle blodtryk og EKG sammen med Galaxy Watch3 (Foto: Samsung)

Samsung oplyser i en pressemeddelelse, at de nu er klar med måling af blodtryk og EKG på Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2. Det sker via Samsung Health Monitor-appen og de indbyggede sensorer i de to smartwatches.

Allerede tilbage i december 2020 blev Samsung Health Monitor-appen CE-mærket og dermed godkendt til brug i 28 europæiske lande. CE-mærkningen er et certifikat for, at produktet svarer til de sundheds-, sikkerheds- og miljømæssige krav, der findes i EU for medicinsk udstyr.

Samsung Watch Active2 - nyt smartwatch fra Samsung

–”Siden lanceringen i Korea i juni 2020 har næsten en million mennesker brugt Samsung Health Monitor til at overvåge og kontrollere deres helbred. At få denne innovative service CE-mærket i Europa og dermed også godkendt i Danmark er en vigtig milepæl i vores arbejde for at forbedre folks hverdag gennem teknologi,” siger Claus Holm, IM Director & Country Manager Danmark.

Et højt blodtryk kan betyde, at der er noget galt i alt fra hjernen, nyrerne og til hjertet. Uden behandling kan det føre til alt fra slagtilfælde og hjertesygdom. Man kan derfor bruge målingerne i Samsung Health Monitor-appen.

Samsung klar med håndvask-app til smartwatches

Uret skal dog først kalibreres ved hjælp af en traditionel blodtryksmåler, der placeres rundt om armen. Men efter kalibreringen kan man så måle blodtrykket, når som helst. Det sker ved uret analyserer pulsbølger, som fanges af de indbyggede sensorer og bruger så forskellen på den kalibrede værdi og den målte værdi til at beregne det aktuelle blodtryk.

Samsung Health Monitor vil være tilgængelig til Galaxy Watch3 og Galaxy Watch Active2 med nordisk lancering fra d. 22. februar 2021.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Atrieflimren er en tilstand, der forårsager forstyrrelser i hjerterytmen hos mere end 30 millioner mennesker rundt om i verden og kan forårsage komplikationer såsom blodpropper, hjerteanfald eller slagtilfælde.

Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Her er de foreløbige rygter på Samsung S23-serien

Ifølge rygterne får Galaxy S23-serien Emergency SOS som iPhone.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram