Salget af bærbarecomputere slår rekord

2

Bærbare computere har haft det hårdt de sidste 10-15 år. Salget er gået ned og fremtidsudsigterne har været sorte. I 2020 slog salget rekorder.

Computer laptop
Computersalget steg i 2020 med omkring 25 procent – sammenlignet med 2019

De sidste 10 til 15 år har salget af computere haft det hårdt. Salget har været nedadgående og i takt med det, har der også været “dommedagsprofeter”, som har ment PC’en ville uddø. Dell var i 2013 ikke ret optimistiske omkring PC-markedet og mente at mobilprodukter ville overtage. Det skriver Tek.no.

Mobilprodukter har ikke overtaget. Og faktisk viser nye tal fra analysefirmaet Statista, at der er sat rekord i 2020. I 2019 blev der solgt 173 millioner bærbare computere, mens der i 2020 var en enorm vækst. I 2020 blev der solgt hele 218 millioner bærbare computerer. Det er en stigning på 26 procent.

Det ventes også, at der i 2021 også fortsat vil ske en vækst. 

Det er ikke kun Statista, der kommer med denne konklusion. Også analysefirmaet Canalys er enig i stigningen. Ifølge Canalys tal, var der en vækst på 25 procent. Dog har de opgivet et salgstal på 235,1 millioner computere – det dækker dog angiveligt både over bærbare og stationære. 

Canalys mener også, at det er pandemien der er skyld i den voldsomme vækst. Og den historiske digitale omlægning der har været altså er skyld i, at mange flere må investere i hjemmekontorudstyr.

Der har også været en stor stigning i salget af skærme, webkamera, mus, tastatur og generelt hele elektroniksalget.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd på hjemmekontoret ved onlinemøder

Mere til historien

De stationære PC’ere har det stadigvæk hårdt. Sidste år blev der solgt 79 millioner, mens salget i 2010 var på hele 157 millioner. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer