Salget af bærbarecomputere slår rekord

Bærbare computere har haft det hårdt de sidste 10-15 år. Salget er gået ned og fremtidsudsigterne har været sorte. I 2020 slog salget rekorder.

Computer laptop
Computersalget steg i 2020 med omkring 25 procent - sammenlignet med 2019

De sidste 10 til 15 år har salget af computere haft det hårdt. Salget har været nedadgående og i takt med det, har der også været “dommedagsprofeter”, som har ment PC’en ville uddø. Dell var i 2013 ikke ret optimistiske omkring PC-markedet og mente at mobilprodukter ville overtage. Det skriver Tek.no.

Mobilprodukter har ikke overtaget. Og faktisk viser nye tal fra analysefirmaet Statista, at der er sat rekord i 2020. I 2019 blev der solgt 173 millioner bærbare computere, mens der i 2020 var en enorm vækst. I 2020 blev der solgt hele 218 millioner bærbare computerer. Det er en stigning på 26 procent.

Det ventes også, at der i 2021 også fortsat vil ske en vækst. 

Det er ikke kun Statista, der kommer med denne konklusion. Også analysefirmaet Canalys er enig i stigningen. Ifølge Canalys tal, var der en vækst på 25 procent. Dog har de opgivet et salgstal på 235,1 millioner computere – det dækker dog angiveligt både over bærbare og stationære. 

Canalys mener også, at det er pandemien der er skyld i den voldsomme vækst. Og den historiske digitale omlægning der har været altså er skyld i, at mange flere må investere i hjemmekontorudstyr.

Der har også været en stor stigning i salget af skærme, webkamera, mus, tastatur og generelt hele elektroniksalget.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd på hjemmekontoret ved onlinemøder

Mere til historien

De stationære PC’ere har det stadigvæk hårdt. Sidste år blev der solgt 79 millioner, mens salget i 2010 var på hele 157 millioner. 

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
MacBook Pro 13” opdateres med M2-chip

MacBook Pro med 13-tommer skærm kan snart købes i en M2-version, men prisen er forøget.

(mere…)
Her er den nye MacBook Air med M2-chip

Apple har annonceret en ny MacBook Air med et nyt design, ny farve og ny processor. MacBook Air fås nu med M2-processor.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram