Pas på med konkurrencer – sælger dit telefonnummer

4

TIP: Vind en iPad… Undlad at falde i fælden. Konkurrencerne er designet med henblik på at sælge dit telefonnummer og mailadresse.

Telefon kontor
Det gode råd er, at du ikke skal deltage i konkurrencer, hvis ikke du vil ringes op af alle mulige firmaer

Nettet bugner af utallige konkurrencer med præmier som alt fra smartphones til iPads og wellnessophold. Konkurrencernes formål er ofte at indsamle telefonnumre og e-mailadresser som udbyderne af konkurrencerne kan sælge videre til kunderne bag.

Kunderne kan være tele- og energi- og forsikringsselskaber, der vil have et samtykke til at indsamle telefonnumre og mailadresser, hvorefter de kan ringe folk op, men det er langt fra altid, at deltagerne ved (eller lægger mærke til), at de siger ja til at blive kontaktet efterfølgende.

– ”Det skal være lige så tydeligt for forbrugeren, at man deltager i en konkurrence, som at man har sagt ja tak til efterfølgende markedsføring fra flere parter,” fortæller Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, til Tjekdet.dk.

Man bør gå uden om konkurrencerne, lyder det fra Forbrugerombudsmandens kontor.

– “Mit bedste råd er at lade være med at deltage i de her konkurrencer, hvis man ikke vil risikere at blive ringet op af en masse virksomheder,” lyder det fra Karin Søndergaard, chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Svært at trække sit samtykke tilbage

Selvom loven foreskriver, at en forbruger skal kunne trække sit samtykke til at blive kontaktet tilbage, er det i praksis ikke muligt ved disse konkurrencer og lignende senarier.

Det er udbyderen af konkurrencen, som har ansvaret, men når først formularen er udfyldt på nettet, kan det være svært at huske, hvis ikke umuligt, hvem udbyderen med ansvaret var. Derfor må forbrugeren selv meddele de firmaer som ringer, at de ikke ønsker at blive ringet op.

Principium Media er en af de mange virksomheder, som indsamler telefonnumre og e-mailadresser til videresalg gennem konkurrencer. Overfor Tjekdet.dk bekræftes, at de indsamler data til brug for videresalg. Principium Media har blandt andet en tjeneste de kalder ”Konkurrenceklubben”.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Hvis ikke du vil modtage henvendelser fra virksomheder, kan du via borger.dk tilmelde dig Robinsonlisten. Er du tilmeldt listen, vil et samtykke i en onlinekonkurrence dog overskrive listen, da du så eksplicit giver adgang til at firmaer må kontakte dig.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer