Pas på med konkurrencer - sælger dit telefonnummer

TIP: Vind en iPad... Undlad at falde i fælden. Konkurrencerne er designet med henblik på at sælge dit telefonnummer og mailadresse.

Telefon kontor
Det gode råd er, at du ikke skal deltage i konkurrencer, hvis ikke du vil ringes op af alle mulige firmaer

Nettet bugner af utallige konkurrencer med præmier som alt fra smartphones til iPads og wellnessophold. Konkurrencernes formål er ofte at indsamle telefonnumre og e-mailadresser som udbyderne af konkurrencerne kan sælge videre til kunderne bag.

Kunderne kan være tele- og energi- og forsikringsselskaber, der vil have et samtykke til at indsamle telefonnumre og mailadresser, hvorefter de kan ringe folk op, men det er langt fra altid, at deltagerne ved (eller lægger mærke til), at de siger ja til at blive kontaktet efterfølgende.

- ”Det skal være lige så tydeligt for forbrugeren, at man deltager i en konkurrence, som at man har sagt ja tak til efterfølgende markedsføring fra flere parter,” fortæller Maria Liljeqvist, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, til Tjekdet.dk.

Man bør gå uden om konkurrencerne, lyder det fra Forbrugerombudsmandens kontor.

- "Mit bedste råd er at lade være med at deltage i de her konkurrencer, hvis man ikke vil risikere at blive ringet op af en masse virksomheder,” lyder det fra Karin Søndergaard, chefkonsulent hos Forbrugerombudsmanden.

Svært at trække sit samtykke tilbage

Selvom loven foreskriver, at en forbruger skal kunne trække sit samtykke til at blive kontaktet tilbage, er det i praksis ikke muligt ved disse konkurrencer og lignende senarier.

Det er udbyderen af konkurrencen, som har ansvaret, men når først formularen er udfyldt på nettet, kan det være svært at huske, hvis ikke umuligt, hvem udbyderen med ansvaret var. Derfor må forbrugeren selv meddele de firmaer som ringer, at de ikke ønsker at blive ringet op.

Principium Media er en af de mange virksomheder, som indsamler telefonnumre og e-mailadresser til videresalg gennem konkurrencer. Overfor Tjekdet.dk bekræftes, at de indsamler data til brug for videresalg. Principium Media har blandt andet en tjeneste de kalder ”Konkurrenceklubben”.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Hvis ikke du vil modtage henvendelser fra virksomheder, kan du via borger.dk tilmelde dig Robinsonlisten. Er du tilmeldt listen, vil et samtykke i en onlinekonkurrence dog overskrive listen, da du så eksplicit giver adgang til at firmaer må kontakte dig.

Saphe har lukket fartkontrol app – her er alternativerne

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Hvilken streamingtjeneste har en bestemt film eller serie?

TIP: Skal du finde en bestemt film og er i tvivl om hvilken streamingtjeneste, at du kan se den på? Sådan søger du på tværs af streamingtjenesterne.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
6 billige techjulegaver 2022

GUIDE: Mangler du en billig tech-julegave, er du kommet til det rette sted. Her er 6 gaveforslag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram