Ni ud af 10 betalinger sker nu kontaktløst

12

Under coronakrisen er andelen af kontaktløse betalinger steget kraftigt. Pandemien vil fortsat påvirke forbrugernes adfærd.

Billede, der viser en betaling med MobilePay Point of Sale i en taxa (Foto: MobilePay)
Brugen af kontaktløs betaling er steget under pandemien (Foto: MobilePay)

Flere og flere danskere lader betalingskortet ligge i lommen, og nøjes med at vifte med deres smartphone eller smartwatch, når der betales ved kassen i butikkerne.

Andelen af kontaktløs betaling er nemlig steget gevaldigt siden coronapandemien ramte Danmark. 

Således er andelen af kontaktløse betalinger på et år steget fra tre ud af fire betalinger til knap ni ud af 10 betalinger.

Det er betalingsplatformen Adyen, der blandt andet arbejder sammen med H&M, Elgiganten, Lakrids by Bülow og Bestseller, som har gransket sine data.

– “Onlinehandel og kontaktløse betalinger er steget markant under coronakrisen. I Danmark stiger andelen af kontaktløse betalinger fra 72 procent i 2019 til 87 procent i 2020. Det understreger vigtigheden af, at virksomheder hele tiden justerer deres kanalstrategi, fordi pandemien fortsat påvirker forbrugernes adfærd”, siger Tobias Lindh, landechef for Adyen i Norden og Baltikum.

Det er ikke kun danskerne der vifter med mobiltelefonerne i de fysiske butikker. Også i nabolandene Sverige og Norge er der sket en markant stigning. 

I Sverige var to ud af fem betalinger kontaktløse i 2019, hvilket steg til to ud af tre i 2020. Samme tendens ses i Norge, hvor tallet steg fra en ud af tre til tre ud af fire.

Mens Adyen melder om fremgang i kontaktløse betalinger, så er MobilePay på vej med en ændring, som peger i en anden retning. Inden sommer har MobilePay fjernet muligheden for, at betale kontaktløst med MobilePay via Bluetooth. Læs mere om det her

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Adyen melder også om en stigning i betaling med wallets (digital pung, hvori man har gemt sit betalingskort på mobiltelefonen, red.). Her er stigningen sket både i fysiske butikker og ved onlinekøb. I Danmark er det oftest wallet-betalinger via Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay, som anvendes.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer