Ni ud af 10 betalinger sker nu kontaktløst

Under coronakrisen er andelen af kontaktløse betalinger steget kraftigt. Pandemien vil fortsat påvirke forbrugernes adfærd.

Billede, der viser en betaling med MobilePay Point of Sale i en taxa (Foto: MobilePay)
Brugen af kontaktløs betaling er steget under pandemien (Foto: MobilePay)

Flere og flere danskere lader betalingskortet ligge i lommen, og nøjes med at vifte med deres smartphone eller smartwatch, når der betales ved kassen i butikkerne.

Andelen af kontaktløs betaling er nemlig steget gevaldigt siden coronapandemien ramte Danmark. 

Således er andelen af kontaktløse betalinger på et år steget fra tre ud af fire betalinger til knap ni ud af 10 betalinger.

Det er betalingsplatformen Adyen, der blandt andet arbejder sammen med H&M, Elgiganten, Lakrids by Bülow og Bestseller, som har gransket sine data.

- "Onlinehandel og kontaktløse betalinger er steget markant under coronakrisen. I Danmark stiger andelen af kontaktløse betalinger fra 72 procent i 2019 til 87 procent i 2020. Det understreger vigtigheden af, at virksomheder hele tiden justerer deres kanalstrategi, fordi pandemien fortsat påvirker forbrugernes adfærd", siger Tobias Lindh, landechef for Adyen i Norden og Baltikum.

Det er ikke kun danskerne der vifter med mobiltelefonerne i de fysiske butikker. Også i nabolandene Sverige og Norge er der sket en markant stigning. 

I Sverige var to ud af fem betalinger kontaktløse i 2019, hvilket steg til to ud af tre i 2020. Samme tendens ses i Norge, hvor tallet steg fra en ud af tre til tre ud af fire.

Mens Adyen melder om fremgang i kontaktløse betalinger, så er MobilePay på vej med en ændring, som peger i en anden retning. Inden sommer har MobilePay fjernet muligheden for, at betale kontaktløst med MobilePay via Bluetooth. Læs mere om det her

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Adyen melder også om en stigning i betaling med wallets (digital pung, hvori man har gemt sit betalingskort på mobiltelefonen, red.). Her er stigningen sket både i fysiske butikker og ved onlinekøb. I Danmark er det oftest wallet-betalinger via Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay, som anvendes.

Apple Pay er det foretrukne mobilbetalingsmiddel

Danskerne er blevet glade for mobilbetaling og Apple har førertrøjen. Hver femte betaling i butikkerne i de større danske byer sker med Apple Pay.

(mere…)
20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

(mere…)
Danskerne vilde med mobilbetaling

MobilePay er uden sammenligning den mobilbetalingsløsning, som flest danskere har på mobilen. Det er dog Apple Pay, som står for flest transaktioner i de fysiske butikker.

(mere…)
MobilePay sætter rekorder på nethandel

Julemåneden sætter ingen rekorder i 2021, som det ser ud lige nu. Men det gør hele 2021, hvor der i gennemsnit har været over en millioner daglige betalinger.

(mere…)
Skattestyrelsen må tjekke MobilePay-overførsler

Skatterådet har givet Skattestyrelsen lov til at hente oplysninger om MobilePay-brugere med høje overførsler.

(mere…)
Apple kan sætte sig på betalingerne i Danmark

Danske Bank åbner for Apple Pay, mens EU er klar med sag mod netop Apple Pay, der stormer frem.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram