Ni ud af 10 betalinger sker nu kontaktløst

Under coronakrisen er andelen af kontaktløse betalinger steget kraftigt. Pandemien vil fortsat påvirke forbrugernes adfærd.

Billede, der viser en betaling med MobilePay Point of Sale i en taxa (Foto: MobilePay)
Brugen af kontaktløs betaling er steget under pandemien (Foto: MobilePay)

Flere og flere danskere lader betalingskortet ligge i lommen, og nøjes med at vifte med deres smartphone eller smartwatch, når der betales ved kassen i butikkerne.

Andelen af kontaktløs betaling er nemlig steget gevaldigt siden coronapandemien ramte Danmark. 

Således er andelen af kontaktløse betalinger på et år steget fra tre ud af fire betalinger til knap ni ud af 10 betalinger.

Det er betalingsplatformen Adyen, der blandt andet arbejder sammen med H&M, Elgiganten, Lakrids by Bülow og Bestseller, som har gransket sine data.

– “Onlinehandel og kontaktløse betalinger er steget markant under coronakrisen. I Danmark stiger andelen af kontaktløse betalinger fra 72 procent i 2019 til 87 procent i 2020. Det understreger vigtigheden af, at virksomheder hele tiden justerer deres kanalstrategi, fordi pandemien fortsat påvirker forbrugernes adfærd”, siger Tobias Lindh, landechef for Adyen i Norden og Baltikum.

Det er ikke kun danskerne der vifter med mobiltelefonerne i de fysiske butikker. Også i nabolandene Sverige og Norge er der sket en markant stigning. 

I Sverige var to ud af fem betalinger kontaktløse i 2019, hvilket steg til to ud af tre i 2020. Samme tendens ses i Norge, hvor tallet steg fra en ud af tre til tre ud af fire.

Mens Adyen melder om fremgang i kontaktløse betalinger, så er MobilePay på vej med en ændring, som peger i en anden retning. Inden sommer har MobilePay fjernet muligheden for, at betale kontaktløst med MobilePay via Bluetooth. Læs mere om det her


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Adyen melder også om en stigning i betaling med wallets (digital pung, hvori man har gemt sit betalingskort på mobiltelefonen, red.). Her er stigningen sket både i fysiske butikker og ved onlinekøb. I Danmark er det oftest wallet-betalinger via Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay, som anvendes.

Ny MobilePay-app på vej – pas på fup og svindel

MobilePay er i næste uge klar med en ny app og derfor ventes det, at du den kommende tid skal være opmærksom på fup og svindel.

(mere…)
MobilePay på vej med stor opdatering mod svindel

En sikkerhedsopdatering fra MobilePay er på vej i foråret, som et led i at forhindre misbrug, trusler og svindel.

(mere…)
MobilePay får konkurrence af global spiller

En global spiller på det finansielle marked dumper prisen, og bliver billigere end MobilePay for erhvervslivet.

(mere…)
Nye gebyrer kan betyde MobilePay-stop

Mange erhvervsdrivende har frygtet oktober, som betyder nyt gebyr hos MobilePay. I sidste ende kan det betyde et MobilePay-stop i nogle butikker.

(mere…)
Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram