Motorolas "5G for alle"-strategi kaster penge af sig

Vi kommer formentlig til, at se flere 5G-telefoner fra Motorola. Motorolas ejer Lenovo satser på, at udvikle 5G skal skabe en fremtidig og rentabel vækst.

Motorola Moto G 5G Plus
Motorola Moto G 5G Plus er en af de telefoner, der tjener penge til Motorola (Foto: MereMobil.dk)

Det Lenovo-ejede smartphone-selskab Motorola kan nu direkte aflæse på bundlinjen, at 2020-strategien om "5G for alle" var rigtig.

Motorola satsede benhårdt på mellemklasse-telefoner - eller budget-smartphones - og sendte flere nye modeller med 5G på markedet sidste år.

Den tilgang til markedet har profileret Motorola markant, og gjort selskabet i stand til at tjene penge i den voldsomt konkurrencedrevne mobilindustri.

Det er ikke store penge, der er landet på bundlinjen, men det er første gang siden 2014, at brandet Motorola har lavet penge. Sølle ti millioner dollars før skat står der på bundlinjen.

- "I et presset marked med benhård konkurrence er det flot, at Motorola som en af de mindre spillere, er lykkedes at lave reel profit i et utroligt hårdt marked. Alle ved jo, at Apple kører penge hjem med lastbiler. Derfor er det da opløftende, at det ikke kun er giganterne, der kan tjene penge", vurderer John G. Pedersen, redaktør på nærværende medie.

ANMELDELSE: Motorola Moto G9 Plus - et godt køb til under 2.000 kroner

I forhold til 2019 er Motorola steget i omegnen af ti procent i både omsætning og antal afsatte smartphones.

Her har enheder som Motorola Edge og Edge+ samt 5G-mobilerne Motorola One 5G og Moto G 5G Plus været de store trækdyr.

Ifølge flere medier satser Lenovo på, at Motorola fortsætte med at udvikle 5G-telefonerne for, at skabe en fremtidig og rentabel vækst.

Mere til historien

Motorolas indtjening får et ekstra twist, når man kigger på den rapport analyseselskabet Counterpoint Research forleden udgav om det amerikanske smartphone-marked i fjerde kvartal af 2020. Her faldt Motorolas omsætning pludseligt, og gik ned med hele 69 procent. På det marked var det kun Apple og Samsung, som gik frem i fjerde kvartal af 2020. Apple med 14 procent og Samsung med fem procent.

Nye budgettelefoner: Hvis mobilen skal være billig

Motorolas nye telefoner er rigtigt interessante til prisen. Du får fede specs til billige penge. Få overblikket her.

(mere…)
Motorola Edge 40 Neo: Ret vilde specs til prisen

En ny Moto Edge 40 har set dagens lys. Du kan læse mere om Moto Edge 40 Neo her.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Se detaljerne om Motorolas nye lavpristelefoner

I løbet af september ventes det, at Motorola lancerer mindst to nye modeller i Moto G-serien. Her er detaljerne.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram