Abonnementsfælder kan undgås med dansk teknologi

Subaio sparede i 2020 danske forbrugere for 170 millioner kroner ved at finde og opsige glemte abonnementer.

Subaio
En dansk tjeneste kan finde og afmelde glemte abonnementer, der hver måned trækker penge fra ens bankkonto (Foto: Subaio)

Kender du det med at have tegnet et prøveabonnement, f.eks. en gratis periode, på en digital tjeneste, der uden du tænker over det, automatisk konverteres til et rigtigt betalingsabonnement?

Jeg har senest accepteret en gratis prøveperiode på Apple Arcade, men aldrig brugt tjenesten. Nu trækker Apple så 39 kroner om måneden på min konto.

Mange, inklusive mig selv, vil nok ikke opdage, at beløbet bliver trukket før efter et par måneder og nu starter så den næste del af arbejdet; at identificere hvem der trækker beløbet og dernæst hvordan man afmelder sig.

I tilfældet med Apple er det måske nogenlunde enkelt at afmelde tjenesten, men der kan sagtens være tjenester, hvor det er langt vanskeligere at stoppe dem. Måske fordi det ikke fremgår præcist, hvem der trækker beløbet. Jo måske et kryptisk overliggende firmanavn, der sagtens kan være forskellig fra navnet på tjenesten du har købt. Dermed skal man næsten i gang med et detektivarbejde, for at finde frem til synderen.

Jeg er ikke den eneste med det problem, hvilket den danske startup Subaio har fået øjnene op for. Tjenesten kan finde ud af hvilke abonnementer, der trækkes på kontoen og afmelde dem.

Dagbladet Børsen skriver, at Subaio i 2020 har sparet danske kunder for 170 millioner kroner ved at identificere og afmelde gamle abonnementer.

Subaio kan således hjælpe forbrugere med at slippe ud af abonnementsfælder.

- ”Vi er begyndt at se ’abonnementsfælder’. Det kan koste kunderne rigtigt mange penge,” fortæller Thomas Larsen, direktør og medstifter af Subaio til Børsen.

Subaio er ikke en end-user service, men et såkaldt whitelabel-produkt, der sælges til eksempelvis banker, der kan tilbyde det som en service til deres kunder.

Blandt referencerne er Lunar, Nordea, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

LÆS OGSÅ: Spotify er på vej med Hi-Fi lydkvalitet

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Javier Perez, tidligere topchef i MasterCard, har skudt 30 millioner kroner ind i Subaio.

Her er prisen på PlayStations nye abonnementer

Sony er på vej med en ny abonnementstjeneste til PlayStation. Se den danske pris her.

(mere…)
Ubegrænset lytning i Chapter forsvinder hos Telmore

Chapter lukker for ubegrænset lytning hos Telmore Play-kunderne.

(mere…)
Fastnet bliver nu endnu dyrere hos YouSee

YouSee har annonceret, at der er prisstigninger på vej på mere end 10 procent til omkring 300.000 fastnetkunder.

(mere…)
Mange har ikke styr på deres abonnementer – har du?

Nye tal fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end hver femte betaler for et abonnement, som de ikke bruger. Har du styr på dine?

(mere…)
Find nemmere rundt i mobilselskaber og sammenlign abonnementer nemt

Du kan selv lave et tele-pristjek og se om du har det bedste om billigste mobilabonnement. Læs her hvordan du sammenligner telepriserne.

Smartphone
Tag et tele-pristjek på mp.dk og sammenlign de bedste mobilabonnementer netop nu (Foto: Jonas Leupe)

####

Mobilen er en essentiel del af hverdagen for rigtigt mange. De fleste går derfor også op i at have en god og solid telefon, som kan leve op til de mange krav og ønsker, som de fleste har i dag. Det er uanset om man har brug for et godt kamera, stærke processer, en holdbar skærm, eller et elegant design.

Ligeså vigtig som mobilen er, er dog også det mobilselskab, som man har tilknyttet. Uden det rette abonnement, så er de fleste telefoner ikke meget værd.

Der er dog mange mobilselskaber på markedet. Det kan derfor være svært at vælge det rette abonnement. Gennem den rette guide online, har man dog mulighed for, at sammenligne abonnementer og se efter deres forskellige fordele og altså ikke blot deres prisforskelle.

mp.dk kan du få detaljerede sammenligninger, over de bedste mobilselskaber på markedet, så du kan finde det helt rette til dig.

Gennemskuelighed med priserne

I tilfælde af de fleste mobilselskaber, så er det ikke så ligetil med priserne.

Der er naturligvis den månedlige pris, hvor man lægger langt den største del af sine omkostninger. Det er dog også vigtigt at holde øje med de andre priser, som er forbundet med et abonnement.

Med guiden i ovenstående link kan du også sammenligne priserne for oprettelse ved et bestemt mobilselskab. Samtidig kan du også se, om der er en bindingsperiode hos de forskellige selskaber. Her kan der nemlig ofte ligge visse skjulte gebyrer, især hvis du ikke er opmærksom på bindingsperioden.

Find det rette tilbud

Det rette mobilselskab kan ofte stå og falde på et særligt tilbud, hvis du vælger at oprette dig hos dem. Disse særlige tilbud bliver også oplistet på mp.dk, så du ikke blot kan sammenligne priserne for de forskellige selskaber, men også de ekstra fordele, som du kan få ud af at oprette dig ved selskabet.

Ofte kan du modtage specielle priser, gavekort eller andre fordele, som kan gøre et bestemt selskab endnu mere tiltalende.

Mere information og flere detaljer

Udover omkostninger, så kan du finde detaljer omkring selskabernes tekniske services. Det er ting som mængden af data i abonnementet, hvilket netværk som selskabet benytter og hvordan fordelene er i udlandet.

Naturligvis kan du også se, om det specifikke selskab har gode anmeldelser og ratings. På denne måde finder du kun de bedste og mest anvendte selskaber. Med den rette information og specifikke detaljer, kan du blive klar med det helt rigtige abonnement til netop dine behov. 

Det koster PlayStation Plus - se priser og indhold i pakkerne

OVERBLIK: Se priserne og indholdet i de nye PlaySration Plus abonnementer til PlayStation.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram