Abonnementsfælder kan undgås med dansk teknologi

Subaio sparede i 2020 danske forbrugere for 170 millioner kroner ved at finde og opsige glemte abonnementer.

Subaio
En dansk tjeneste kan finde og afmelde glemte abonnementer, der hver måned trækker penge fra ens bankkonto (Foto: Subaio)

Kender du det med at have tegnet et prøveabonnement, f.eks. en gratis periode, på en digital tjeneste, der uden du tænker over det, automatisk konverteres til et rigtigt betalingsabonnement?

Jeg har senest accepteret en gratis prøveperiode på Apple Arcade, men aldrig brugt tjenesten. Nu trækker Apple så 39 kroner om måneden på min konto.

Mange, inklusive mig selv, vil nok ikke opdage, at beløbet bliver trukket før efter et par måneder og nu starter så den næste del af arbejdet; at identificere hvem der trækker beløbet og dernæst hvordan man afmelder sig.

I tilfældet med Apple er det måske nogenlunde enkelt at afmelde tjenesten, men der kan sagtens være tjenester, hvor det er langt vanskeligere at stoppe dem. Måske fordi det ikke fremgår præcist, hvem der trækker beløbet. Jo måske et kryptisk overliggende firmanavn, der sagtens kan være forskellig fra navnet på tjenesten du har købt. Dermed skal man næsten i gang med et detektivarbejde, for at finde frem til synderen.

Jeg er ikke den eneste med det problem, hvilket den danske startup Subaio har fået øjnene op for. Tjenesten kan finde ud af hvilke abonnementer, der trækkes på kontoen og afmelde dem.

Dagbladet Børsen skriver, at Subaio i 2020 har sparet danske kunder for 170 millioner kroner ved at identificere og afmelde gamle abonnementer.

Subaio kan således hjælpe forbrugere med at slippe ud af abonnementsfælder.

– ”Vi er begyndt at se ’abonnementsfælder’. Det kan koste kunderne rigtigt mange penge,” fortæller Thomas Larsen, direktør og medstifter af Subaio til Børsen.

Subaio er ikke en end-user service, men et såkaldt whitelabel-produkt, der sælges til eksempelvis banker, der kan tilbyde det som en service til deres kunder.

Blandt referencerne er Lunar, Nordea, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

LÆS OGSÅ: Spotify er på vej med Hi-Fi lydkvalitet

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Javier Perez, tidligere topchef i MasterCard, har skudt 30 millioner kroner ind i Subaio.

Nordisk Film+ er nu en del af CBB Mix

Streamingtjenesten Nordisk Film+ er blevet tilføjet til CBB Mix.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
Unikt streamingtilbud fra CBB

CBB er klar med et aggressivt tilbud. Et billigt mobilabonnement med en stor mængde data og op til 6 streamingtjenester.

(mere…)
Spar penge på TV 2 Play og 5 andre tjenester

CBB har netop lanceret abonnementer med op til 6 kendte streamingtjenester, og der er penge at spare.

(mere…)
Nye abonnementer inkluderer populære Apple-tjenester

Teleselskabet 3 tilbyder nu kendte Apple-tjenester sammen med mobilabonnementet.

(mere…)
Teleselskabet 3 teaser for nye og federe abonnementer

Torsdag lancerer teleselskabet 3 nye abonnementer, som ifølge dem selv bliver "endnu federe".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram