Testen af Galaxy S21-serien er i gang – hvad er vigtigt for dig?

Min test af Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21 er godt i gang. Hvad vil du gerne vide, om Samsungs nye topmodeller? Her er mine første testindtryk.

Samsung Galaxy S21-serie
Samsung Galaxy S21-serien - Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21+ og Galaxy S21 (Foto: MereMobil.dk)

Den 29. januar 2021 kan Samsung Galaxy S21-telefonerne købes i Danmark og jeg har nu alle de tre top-smartphones i hænderne.

Mit spørgsmål til dig er: Hvad er vigtigt for dig at vide om Galaxy S21-serien? Kom med en kommentar i feltet under artiklen. Du må også gerne sende mig en besked via vores Facebook- eller Instagram-side.

Efter at have modtaget de tre telefoner, bekræftes jeg i, at det uden tvivl er Galaxy S21 og Galaxy S21+, der bliver de mest populære telefoner. Galaxy S21 Ultra er, ligesom forgængeren, gigantisk og jeg synes heller ikke en er pæn. Men jeg medgiver, at det er svært, at gøre så meget ved designet, så der skal være et SÅ stort kamerasetup, som tilfældet er.

De to ”små” modeller, der er modtaget i lilla, er jeg derimod vild med. Størrelsen er bedre, vægten i sagen natur mindre og så er de SÅ meget flottere end storebroderen. Kameramodulet er nu integreret i designet men på samme tid fremhævet. Når nu det SKAL være så stort, er det en fed måde at gøre det på.

Med alle tre modeller på bordset, har jeg en fantastisk mulighed for at sammenligne brugeroplevelsen på tværs af modellerne. Også dette er du mere end velkommen til at spørge ind til.

Det STORE trækplaster

Samsung Galaxy S21 Ultra er det STORE trækplaster. Det er telefonen, som skal sælge hele serien.

Allerede nu kan jeg sige, at kameraet i S21 Ultra virkelig er effektivt. De aftenbilleder jeg indtil nu har taget, er virkelig flotte. Lige til en start, var jeg ikke så imponeret – da det første low-light billede kom i kassen. Men da jeg åbnede billedet i galleriet bagefter, var den automatiske optimering (AI) slået igennem, hvilket løftede resultatet mærkbart.

Ved lowlight-fotografering lider S21 Ultra dog af det samme problem, som alle andre telefoner; den lukker utroligt meget lys ind – også FOR MEGET. Men ved af trække eksponeringen nedad via ”skyderen” på skærmen, bliver det betydeligt bedre.

Batteriet på 5.000 mAh holder indtil nu strøm rigtigt godt. Jeg har cirka halvdelen af strømmen tilbage ved sengetid, men det bliver nok endnu bedre om nogle dage, da telefonen rapporterer, at den fortsat ”lærer mit forbrugsmønster”.

120 Hz som standard

Samsung Galaxy S21-serien
Alle modeller i Galaxy S21-serien har 120 Hz opdateringshastighed på skærmen og 5G samt Wi-Fi 6 (Foto: MereMobil.dk)

Samsung Galaxy S21 Ultra er som standard indstillet til 120 Hz og den mellemste skærmopløsning, som er 2.400 x 1.080 pixels, men telefonen kan køre 120 Hz opdateringshastighed i alle opløsninger. Der er tale om dynamamisk 120 Hz, hvor den høje opdateringshastighed kun aktiveres, når det er nødvendigt, hvilket er med til at spare på batteriet. Det er i øvrigt den samme strategi, at Apple benytter på iPad Pro, der også har 120 Hz teknologi.

Behøver jeg sige, at billedkvaliteten i selv den mellemste opløsning, er virkelig god?

Som bekendt er der ikke en oplader i salgspakken, men der medfølger et USB-C til USC-C kabel.

Hele serien kører på Exynos 2100 platformen. Hvor meget power der gemmer sig i maven på Galaxy S21 Ultra, kan du se herunder i mine benchmark-målinger. Én ting jeg har bemærket omkring benchmark-målingerne er, at telefonen bliver mærkbart varmere, når den udsættes for kraftig belastning.

Se også alle specifikationerne side-om-side på hele S21-serien. Se desuden de mange artikler jeg indtil nu har udgivet om Galaxy S21'erne.

 Antutu3D MarkGB 1-coreGB 2-coreGB OpenCL
Galaxy S21 Ultra625.4147.4941.0293.1477.359
iPhone 12 Pro Max615.7385.3051.6024.0989.261
Samsung Galaxy S20 Ultra525.2156.707---

Mine første billeder taget med Galaxy S21 Ultra

Den billigste topmodel i år er Samsung Galaxy S21. Her starter prisen på 6.599 kroner. Galaxy S21+ har en startpris på 8.199 kroner mens ultra ligger fra 9.799 kroner.

Her kan du se alle priserne på de forskellige S21-konfigurationer.

ANMELDELSE: Her kan du læse min test af Samsung Galaxy S21 og S21+

Forskelle på S21 Ultra og S20 Ultra, ifølge Samsung

Mere til historien

Samsung har sammen med S21-serien lanceret et nyt headset, Galaxy Buds Pro, der er Samsungs pendant til Apples AirPods Pro. Mit første indtryk er, at Buds Pro spiller ret overbevisende. Mere om dette på et senere tidspunkt.

Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 test | én STOR forskel

TEST: Der er én stor forskel fra Galaxy Z Fold4 til Z Fold5, men er det nok til at retfærdiggøre den høje pris? Læs min test af Samsung Galaxy Z Fold5 og få svaret.

(mere…)
Samsung klar med The Frame til Disney-fans

KORT NYT: Er du fan af Disney og står og skal have et nyt TV, så er Samsung klar med The Frame i en særlig ”Disney 100 Edition”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram