Philips Hue lancerer LÆNGE ventet løsning på et stort problem

Når du trykker på kontakten, slukker dit smartlys. Dette irriterede problem løser Philips Hue Wall Switch Module.

Hue Wall Sitch Module
Hue Wall Switch Module (Foto: Signify)

Smarthome-udstyr er smart og særligt smartlys, har mange – også de ikke-tekniske – fået øjnene op for. Desværre er der et stort problem; når du slukker på den fysiske kontakt, så holder smartpærer som Philips Hue op med at fungere.

Der findes flere ninja-tricks til at omgå problemstillingen, men nu er Signify, der står bag Phillps Hue, endelig klar med den længe ventede løsning på dette store problem.

Philips Hue Wall Switch Module, som produktet hedder, har et indbygget batteri, så du stadig kan ”tale” med smartpæren, når nogen har trykket på vægkontakten.

Hue Wall Switch Module skal indbygges i vægkontakten, hvilket kræver besøg af en elektriker.

Størrelsen er 43.3 x 38 x 10.2 millimeter. Det indbyggede batteri loves at holde i op til fem år.

Ifølge et indlæg på Hueblog kan modulet ikke gøre en almindelig pære smart. Det er fortsat kun pærer, der er parret med Hue Bridge, som kan styres af det nye modul.

Set med danske øjne, er der desværre endnu mange ubekendte faktorer. I Danmark bruger vi primært LK-kontakter, hvor der ikke er ret meget plads inde i dåsen. Dernæst er det uklart hvordan modulet præcis installeres og hvad det kræver.

Prisen for Philips Hue Wall Switch Module er 39,99 dollars for én, mens en 2-pak koster 69,99 dollars. Den kommer på markedet senere i år. Det er uklart, om der kommer en dansk version.

Jeg bøvler selv med problemet, at jeg gerne vil kombinere afbrydere på væggen med smartlys. Det skal være muligt at slukke/tænde lyset på den analoge knap samt styre det via smarthome-systemet.

Dette har jeg løst ved en dims fra Nordtronic, som installeres i lampeudtaget (hvis der er plads), der kombineres med en fjeder i vægkontakten. Klikket fra kontakten sender en impuls til Nordtronic-switchen, der slukker/tænder for lyset. Switchen har strømtilslutning direkte fra el-installationen og kræver derfor, at du har “fast strøm” i lampeudtaget.

Nordtronic har jeg parret med min SmartThings-hub, der styrer lys og andre smartenheder her i huset. Det fungerer perfekt, men kræver desværre hjælp fra en professionel til installationen.

Du kan følge med i udviklingen inden for blandt andet smarthome ved at få nyhederne direkte i din indbakke to gange om ugen. Det er gratis og du kan framelde, når du har lyst.

Installation af Hue Wall Sitch Module
Installation af Hue Wall Switch Module (Foto: Signify)

Mere til historien

Du kan læse mere om udstyr til smarthome her på MereMobil.dk. Denne produktkategori dækker vi tæt – både de gode og dårlige løsninger. Eksempelvis en smartlås der ikke er smart.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram