Microsoft vil forny designet af Windows

Efter et årti uden de store ændringer er Microsoft i gang med at redesigne udtrykket i Windows.

Windows 10 S (Foto: Microsoft)
Windows 10 skal have en stor designændring. Motoren forbliver den samme. Det bliver den største designændring i 10 år (Foto: Microsoft)

Det dominerede operativsystem til computere, Microsoft Windows, står overfor en fornyelse af designet, skriver flere tech-medier.

Microsoft vil, ifølge rygterne, redesigne startmenuen, Stifinder og de indbyggede apps i Windows. Desuden skal brugerinterfacet, designmæssigt, gøres mere konsistent. I dag skal der ikke klikkes meget rundt i Windows, inden man støder på designelementer, der stritter i flere retninger.

ANMELDELSE: Mød MateBook X - en "Macbook Air" med Windows

Redesignet betyder også ændringer til knapper og kontrolelementer gennem hele systemet og de programmer, der kører på platformen. Også tablet-tilstanden i Windows kigges der på.

Med redesignet af platformen vil Microsoft revitalisere Windows med overskriften "Windows is BACK".

Oplysningerne omkring det planlagte grafiske redesign af Windows er fundet i et jobopslag fra Microsoft, der dog sidenhen er ændret, da techmedierne begyndte at skrive om det. Kodenavnet for projektet er Sun Valley.

Ændringerne af Windows vil angiveligt blive rullet ud senere i år.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I juli 2020 var Microsoft det mest udbredte operativsystem til computere. Markedsandelen var 77,74 procent ifølge Statista. MacOS er nummer to. Windows har oplevet tilbagegang mens macOS er gået lidt frem.

Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Priserne på Galaxy S23’erne er lækket

De europæiske priser på Samsung Galaxy S23’erne er afsløret. Det tyder på, at du skal betale mere for dette års model.

(mere…)
Microsoft investerer milliarder i chatrobot

Microsoft investerer for tredje gang i ChatGPT. Danske universiteter er ikke begejstrede for chatrobotten.

(mere…)
OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Microsoft er nede – (løst)

Microsoft er gået i sort, sådan virker det næsten. Store problemer globalt lige fra Outlook, Teams, OneDrive og til Xbox Live samt Microsoft Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram