Microsoft vil forny designet af Windows

2

Efter et årti uden de store ændringer er Microsoft i gang med at redesigne udtrykket i Windows.

Windows 10 S (Foto: Microsoft)
Windows 10 skal have en stor designændring. Motoren forbliver den samme. Det bliver den største designændring i 10 år (Foto: Microsoft)

Det dominerede operativsystem til computere, Microsoft Windows, står overfor en fornyelse af designet, skriver flere tech-medier.

Microsoft vil, ifølge rygterne, redesigne startmenuen, Stifinder og de indbyggede apps i Windows. Desuden skal brugerinterfacet, designmæssigt, gøres mere konsistent. I dag skal der ikke klikkes meget rundt i Windows, inden man støder på designelementer, der stritter i flere retninger.

ANMELDELSE: Mød MateBook X – en “Macbook Air” med Windows

Redesignet betyder også ændringer til knapper og kontrolelementer gennem hele systemet og de programmer, der kører på platformen. Også tablet-tilstanden i Windows kigges der på.

Med redesignet af platformen vil Microsoft revitalisere Windows med overskriften “Windows is BACK”.

Oplysningerne omkring det planlagte grafiske redesign af Windows er fundet i et jobopslag fra Microsoft, der dog sidenhen er ændret, da techmedierne begyndte at skrive om det. Kodenavnet for projektet er Sun Valley.

Ændringerne af Windows vil angiveligt blive rullet ud senere i år.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I juli 2020 var Microsoft det mest udbredte operativsystem til computere. Markedsandelen var 77,74 procent ifølge Statista. MacOS er nummer to. Windows har oplevet tilbagegang mens macOS er gået lidt frem.