MacBook får måske trådløs opladning

Et patent peger i retning af, at Apple kommer med en MacBook, der trådløst kan oplade iPhone, Apple Watch og iPad.

MacbookPro 16"
Ifølge et patent vil Apple indbygge trådløs opladning tre steder på forsiden af en MacBook samt to steder på bagsiden (Foto: MereMobil.dk)

Apple arbejder på at indbygge trådløs opladning i MacBook Pro, viser et patent ifølge Patently Apple.

Der er tale om, at en MacBook kan oplades trådløst, skriver 9to5mac. Computeren kan desuden oplade trådløse enheder – kendt som reverse wireless charging.

Ved at indbygge spoler til trådløs opladning kan en iPhone, iPad eller et Apple Watch oplades trådløst, ved at placere enhederne på computeren.

Ifølge patentet bliver der indbygget en spole på højre og venstre side af touchpad samt i selve touchpad. Desuden vil der kunne oplades via to placeringer på bagsiden.

En af tegningerne viser desuden en MacBook, der oplader en iPad, som oplader en iPhone og som igen oplader et Apple Watch. Ud fra tegningerne at dømme lader det til, at Apple også ovevejer en iPad med trådløs opladning.

Hvis tankerne fra Apple ender i produkter, vil det minimere behovet for antallet af opladere, man behøver. Om natten kan man eksempelvis sætte computeren i opladeren og herefter placere de andre enheder på computeren.

VIDEO: Se dette inden du køber en MacBook med M1-processor

Hvorvidt patentet bliver til virkelighed, vides ikke, da Apple ikke officielt har kommenteret på sagen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Apple har tidligere indgivet en patentansøgning omkring trådløs opladning. Det var i 2016.

OnePlus Pad lanceres måske i februar

RYGTE: Der har længe floreret rygter, men måske OnePlus langt om længe er klar med en tablet.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Nye rygter om iPhone 15 og iPhone 15 Plus 

RYGTE: iPhone 15 og iPhone 15 Plus skulle i år få store kameraopgraderinger. 

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram