5 ting du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S21

KØBSGUIDE: Inden du køber en Samsung Galaxy S21, S21+ eller Galaxy S21 Ultra, så skal du overveje disse 5 ting.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 er det bedste køb i Galaxy S21-serien (Foto: MereMobil.dk)

Samsung er i butikkerne med Galaxy S21-serien. Salget startede den 29. januar 2021. Det er omkring halvanden måned tidligere end Samsungs normale cyklus. Normalt er S-serien tilgængelig i marts, men Samsung har benyttet coronapandemien til at omstille deres produktionsapparat.

2021-serien ser således ud:

Som du kan læse længere nede i denne artikel, mener jeg, at Galaxy S21 er det bedste køb i serien. Blandt andet på grund af prisen.

Inden du køber, så tjek prisen hos en operatør som Telia, der sælger Galaxy S21 til mellem 5.000 og 5.700 kroner, alt efter hvilket abonnement, at du vælger. Med afbetaling kan du komme ned på 139 kroner om måneden. Du kan se Telias udvalg af Samsung Galaxy S21 5G-serien her %%%%.

Udover det med prisen skal du også vide mere om lagerplads, kamera og opladning. Læs mere herunder.

Her er 5 ting du skal vide, før du køber en af Galaxy S21’erne.

  1. LAGERPLADS: Overvej nøje hvor meget hukommelse du har brug for. Ingen af telefonerne kan nemlig bruge hukommelseskort (MicroSD). Hvis du har tænkt dig at skyde 4K- eller 8K-video i stor stil, skal du springe 128 GB-modellen over. Er dit behov mere ”almindeligt” vil 128 GB være et fornuftigt valg med hukommelse nok til de fleste.
  2. RAM: De to mindste modeller har 8 GB RAM, mens Galaxy S21 Ultra fås med 12 eller 16 GB RAM, men du behøver ikke gigantiske RAM-mængder. Alle modeller klarer sig godt. Jeg mærker ingen forskel overhovedet på 8 og 12 GB-modellerne. Jeg kan heller ikke måle en forskel.
  3. KAMERA: Det største og bedste kamera sidder i Galaxy S21 Ultra, men S21 og S21+ tager begge gode billeder, der ikke skuffer. I øvrigt er kameraerne ens i Galaxy S21 og Galaxy S21+. Jeg er tryg ved kameraet i de to små modeller, men selvfølgelig er kameraet i S21 Ultra temmelige svedigt.
  4. OPLADNING: Der er ikke en oplader i salgspakken - kun et USB-C til USB-C kabel. Du skal således have en USB-C oplader for at kunne oplade telefonen. Op til 25 watt kablet opladning er understøttet, hvilket kan opnås via Samsungs egen oplader. Jeg har testet nogle andre gode USB-C opladere. Disse trækker telefonerne maksimalt 15 watt med. Du kan også anvende en trådløs oplader, hvor maksimalt 15 watt er understøttet.
  5. 5G-KLAR: Alle modeller understøtter 5G, men det er kun ultramodellen, som har 5G mmWave. Det betyder ikke noget, da mmWave ikke bliver tilgængelig i Danmark inden for overskuelig fremtid.

Den mindste der det bedste køb

Jeg har testet alle tre Galaxy S21’ere. Jeg er slet ikke i tvivl: Det er den mindste model, som vinder. Godt nok er skærmen ”kun” 6,2 tommer, men det betyder også, at telefonen ligger godt i hånden. Til sammenligning er Galaxy S21 Ultra en temmelig stor klods, som min hånd aldrig bliver gode venner med.

Kameraet i Galaxy S21 er rigtigt fornuftigt og telefonens ydelse er helt i top.

På den mindste model får du (stort set) alle de gode funktioner såsom den nyeste Gorilla Glass beskyttelse, Android 11 og stereohøjttalere samt god skærm med 120 Hz og kraftig ydelse.

OVERBLIK: De tekniske forskelle på Galaxy S21-modellerne

Mindst lige så vigtigt som alt det andet er prisen. Samsung Galaxy S21 koster vejledende, uden abonnement, 6.599 kroner. Det er en rigtig fornuftig pris, når man tænker på, at det er topmodelspecifikationer, der gemmer sig inden i.

Som nævnt tidligere så tjek også prisen hos operatørne, der allerede ved salgsstarten har ret gode priser på telefonerne.

Det bekræfter mig i, at du her kan få en virkelig god smartphone til en afbalanceret pris. Der findes naturligvis mange alternativer til Galaxy S21 – også billigere – men nogle købere er jo ret varemærkestyret, hvorfor konkurrenterne ikke nødvendigvis giver mening.

Du skal købe Galaxy S21+, hvis du vil have en større skærm. Galaxy S21 Ultra er for entusiasterne.

Behøver du udskifte en Galaxy S20?

Det korte svar er nej! Absolut ikke. Har du en velfungerede 2020-model i Galaxy S20-serien, vil du ikke opleve et tigerspring, hvis du udskifter telefonen til en af de helt nye modeller.

Sidste års modeller er i øvrigt stadig fine telefoner, hvor der tilmed er lidt penge at spare. Kommer du fra en Samsung Galaxy S10-telefon, eller ældre, vil du gengæld opleve en stor forskel, hvis du går direkte på den nye Galaxy S21.

Jeg håber, at jeg har gjort dit mobilvalg en smule lettere.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Samsung Galaxy S20 kom i både en 4G- og 5G-variant. Her i 2021 er alle modellerne 5G-klar. Du kan desuden god forvente, at de fleste telefoner, der lanceres i år, vil have 5G-mulighed. Husk for at bruge 5G, så skal dit teleselskab og abonnement også understøtte dette.

Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold4 er opgraderet på kamera og holdbarhed

Kameraet er blevet betydeligt bedre, men også holdbarheden har fået et løft på den nye Galaxy Z Fold4.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip4 er nutidens klaptelefon

Den nye klaptelefon Galaxy Z Flip4 er i forhold til Galaxy Z Flip3 forbedret på væsentlige punkter. Få overblikket her.

(mere…)
Galaxy Watch5-serien har lang strømtid og forbedret holdbarhed

Samsung Galaxy Watch5 og Galaxy Watch5 Pro skal ikke oplades hele tiden. Samsung har også fokuseret på holdbarheden.

(mere…)
Mød Galaxy Buds2 Pro - Samsung optimerer på superheadset

Samsung Galaxy Buds2 er blevet mindre og den aktive støjreduktion er forbedret.

(mere…)
Galaxy S23 Ultra får Snapdragon 8 Gen 2 processor

Galaxy S23-serien ventes, at blive annonceret i første kvartal næste år, men allerede nu forlyder det at processoren bliver næste generation af Snapdragon 8.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram