5 ting du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S21

KØBSGUIDE: Inden du køber en Samsung Galaxy S21, S21+ eller Galaxy S21 Ultra, så skal du overveje disse 5 ting.

Samsung Galaxy S21
Samsung Galaxy S21 er det bedste køb i Galaxy S21-serien (Foto: MereMobil.dk)

Samsung er i butikkerne med Galaxy S21-serien. Salget startede den 29. januar 2021. Det er omkring halvanden måned tidligere end Samsungs normale cyklus. Normalt er S-serien tilgængelig i marts, men Samsung har benyttet coronapandemien til at omstille deres produktionsapparat.

2021-serien ser således ud:

Som du kan læse længere nede i denne artikel, mener jeg, at Galaxy S21 er det bedste køb i serien. Blandt andet på grund af prisen.

Inden du køber, så tjek prisen hos en operatør som Telia, der sælger Galaxy S21 til mellem 5.000 og 5.700 kroner, alt efter hvilket abonnement, at du vælger. Med afbetaling kan du komme ned på 139 kroner om måneden. Du kan se Telias udvalg af Samsung Galaxy S21 5G-serien her Sponseret link.

Udover det med prisen skal du også vide mere om lagerplads, kamera og opladning. Læs mere herunder.

Her er 5 ting du skal vide, før du køber en af Galaxy S21’erne.

  1. LAGERPLADS: Overvej nøje hvor meget hukommelse du har brug for. Ingen af telefonerne kan nemlig bruge hukommelseskort (MicroSD). Hvis du har tænkt dig at skyde 4K- eller 8K-video i stor stil, skal du springe 128 GB-modellen over. Er dit behov mere ”almindeligt” vil 128 GB være et fornuftigt valg med hukommelse nok til de fleste.
  2. RAM: De to mindste modeller har 8 GB RAM, mens Galaxy S21 Ultra fås med 12 eller 16 GB RAM, men du behøver ikke gigantiske RAM-mængder. Alle modeller klarer sig godt. Jeg mærker ingen forskel overhovedet på 8 og 12 GB-modellerne. Jeg kan heller ikke måle en forskel.
  3. KAMERA: Det største og bedste kamera sidder i Galaxy S21 Ultra, men S21 og S21+ tager begge gode billeder, der ikke skuffer. I øvrigt er kameraerne ens i Galaxy S21 og Galaxy S21+. Jeg er tryg ved kameraet i de to små modeller, men selvfølgelig er kameraet i S21 Ultra temmelige svedigt.
  4. OPLADNING: Der er ikke en oplader i salgspakken – kun et USB-C til USB-C kabel. Du skal således have en USB-C oplader for at kunne oplade telefonen. Op til 25 watt kablet opladning er understøttet, hvilket kan opnås via Samsungs egen oplader. Jeg har testet nogle andre gode USB-C opladere. Disse trækker telefonerne maksimalt 15 watt med. Du kan også anvende en trådløs oplader, hvor maksimalt 15 watt er understøttet.
  5. 5G-KLAR: Alle modeller understøtter 5G, men det er kun ultramodellen, som har 5G mmWave. Det betyder ikke noget, da mmWave ikke bliver tilgængelig i Danmark inden for overskuelig fremtid.

Den mindste der det bedste køb

Jeg har testet alle tre Galaxy S21’ere. Jeg er slet ikke i tvivl: Det er den mindste model, som vinder. Godt nok er skærmen ”kun” 6,2 tommer, men det betyder også, at telefonen ligger godt i hånden. Til sammenligning er Galaxy S21 Ultra en temmelig stor klods, som min hånd aldrig bliver gode venner med.

Kameraet i Galaxy S21 er rigtigt fornuftigt og telefonens ydelse er helt i top.

På den mindste model får du (stort set) alle de gode funktioner såsom den nyeste Gorilla Glass beskyttelse, Android 11 og stereohøjttalere samt god skærm med 120 Hz og kraftig ydelse.

OVERBLIK: De tekniske forskelle på Galaxy S21-modellerne

Mindst lige så vigtigt som alt det andet er prisen. Samsung Galaxy S21 koster vejledende, uden abonnement, 6.599 kroner. Det er en rigtig fornuftig pris, når man tænker på, at det er topmodelspecifikationer, der gemmer sig inden i.

Som nævnt tidligere så tjek også prisen hos operatørne, der allerede ved salgsstarten har ret gode priser på telefonerne.

Det bekræfter mig i, at du her kan få en virkelig god smartphone til en afbalanceret pris. Der findes naturligvis mange alternativer til Galaxy S21 – også billigere – men nogle købere er jo ret varemærkestyret, hvorfor konkurrenterne ikke nødvendigvis giver mening.

Du skal købe Galaxy S21+, hvis du vil have en større skærm. Galaxy S21 Ultra er for entusiasterne.

Behøver du udskifte en Galaxy S20?

Det korte svar er nej! Absolut ikke. Har du en velfungerede 2020-model i Galaxy S20-serien, vil du ikke opleve et tigerspring, hvis du udskifter telefonen til en af de helt nye modeller.

Sidste års modeller er i øvrigt stadig fine telefoner, hvor der tilmed er lidt penge at spare. Kommer du fra en Samsung Galaxy S10-telefon, eller ældre, vil du gengæld opleve en stor forskel, hvis du går direkte på den nye Galaxy S21.

Jeg håber, at jeg har gjort dit mobilvalg en smule lettere.


KAFFEPAUSE MED TECH: To gange om ugen udgives nyhedsbrevet ‘Kaffepause med tech’ ☕️ Tilmeld dig gratis her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager gratis vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Samsung Galaxy S20 kom i både en 4G- og 5G-variant. Her i 2021 er alle modellerne 5G-klar. Du kan desuden god forvente, at de fleste telefoner, der lanceres i år, vil have 5G-mulighed. Husk for at bruge 5G, så skal dit teleselskab og abonnement også understøtte dette.

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Hvilken iPad skal jeg vælge? (2023-guide)

STOR GUIDE: Den bedste iPad i 2023 er den iPad, der passer til dine behov. Vi guider dig til, hvilken iPad du skal vælge netop nu.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram