Episode #82: Når fælden klapper og robotterne holder dig fast

Bliver du smidt ud fra Facebook eller Twitter, så er det næsten umuligt at komme tilbage. Anders Kjærulff fortæller sin historie om at være fanget af robotterne.

Podcast episode 82 John G
Hør podcasten fra MereMobil.dk her på siten eller via den podcastafspiller, som du foretrækker. Jeg håber, at du vil lytte med. Bh. John G.

Hvis du får dig gjort uvenner med algoritmerne på sociale medier som Facebook og Twitter, lukker tjenesterne din adgang. Du kan glemme alt om at kontakte firmaerne bag Facebook og Twitter for at få hjælp. Ikke engang et svar på, hvorfor du er udelukket, kan du fremtvinge. Er du heldig, modtager du blot en standardtekst.

I denne episode kan du møde journalist og teknologikritiker Anders Kjærulff, der uden at vide det, lagde sig ud med algoritmerobotterne på Twitter og blev sparket ud. Nu sad han fast i ”låste tandhjul”, som han selv beskriver i et indlæg på Prosa, uden nogen mulighed for at vriste sig fri. De svar han fik, kom fra automatiserede robotter. Der var ingen at tale med – ingen at få hjælp fra.

Anders mener, at det potentielt kan skade den frie debat og ultimativt demokratiet, når private firmaer med så stor magt, bestemmer hvem der må tale – og om hvad.

TIP: Anders Kjærulff, som du kender fra blandt andet Radio 24 Syv, udgiver podcasten Nødradio fra Garagen. Tjek også aflyttet.dk.

130 tommer til 50.000 kroner – pengene værd?

Samsung Premiere er navnet på en 4K-projektor til cirka 50.000 kroner. Det vilde ved Samsung Premiere er, at den kræver en meget kort afstand til væggen, for at kunne projektere et billede på op til 130 tommer.

VIDEO: Så vild er Samsung Premiere projektoren

Er en projektor noget der fungerer? Hvad med dagslys og hvad med prisen? Techredaktør på Ekstra Bladet, Heine Jørgensen, har anmeldt Samsung Premiere. Hør hans oplevelser i denne episode. Læs også Heines anmeldelse af projektoren her.

I denne episode får du desuden tips til, hvordan du optimerer internetforbindelsen på hjemmearbejdspladsen. Vejen frem går langt fra altid gennem en opgradering af hastigheden. Jeg giver tre tips, som du let kan prøve af.

GUIDE: Dårligt internet – her er 3 ting du selv kan gøre

Indslag i denne episode

01:55 Tips til bedre trådløs internetforbindelse i hjemmet
06:20 Sparket ud af sociale medier – et problem? Interview med Anders Kjærulff
23:00 Anmeldelse af Samsung Premiere – anmeldt af Heine Jørgensen, Ekstra Bladet
30:00 Tak for denne gang

Sådan lytter du til podcasten fra MereMobil.dk

Du kan høre min podcast på alle podcastplatforme. Herunder finder du links til nogle af mulighederne. Du kan også lytte i ovenstående afspiller.

Lyt med på din favoritafspiller når du har tid. Husk! Du kan få besked i din mail, når jeg udgiver ny episode. Tilmeld dig her.

Mere til historien

Denne episode, episode 82 (sæson 8), er optaget den 25. januar 2021.

…er bare et godt køb

EP116: Du får topmodelydelse, godt kamera og megahurtig opladning. Motorola Edge 30 Ultra leverer, hvad du forventer – og overrasker.

(mere…)
Lille, hurtig og god – en kompakt succes

EP115: Den fylder mindre end andre telefoner, men har stadig topmodelydelse. Hør min mening om Asus Zenfone 9.

(mere…)
Den nye MacBook Air (M2) på 5 minutter

EP114: En perfekt studiecomputer som du bliver glad for, men også en computer med begrænsninger. Lyt med og få overblikket på 5 minutter.

(mere…)
En god telefon jeg ikke kan anbefale

EP113: OnePlus 10T er en god smartphone. Lyt med og hør, hvorfor denne fine mobil ikke kan anbefales.

(mere…)
Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

(mere…)
Allerede 1 million abonnenter på Snapchat+

Den nye abonnements feature Snapchat+ har efter kun få uger fået mere end én million abonnenter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram