Google har åbnet "grønt" datacenter i Danmark

Mandag blev stikket for alvor sat i techgiganten Googles milliard-dyre datacenter i Fredericia. Strømmen kommer fra danske solcelleparker.

Google-datacenter-fredericia
Googles datacenter i Fredericia er et datacenter, hvor der er tænkt på miljøet (Foto: MereMobil.dk / Google)

Allerede fra første dag vil Googles nye datacenter i Fredericia ikke bare være CO2-neutralt, men også et af de grønneste i verden målt på antal timer med direkte grøn strøm.

Det oplyser den amerikanske techgigant i forbindelse med at stikket til datacentret på Prinsessens Kvarter, tæt ved den Østjyske Motorvej øst for Fredericia, mandag officielt blev sat i.

Ifølge Google er dets datacentre mere energieffektive end gennemsnittet.

- "Datacentre er maskinrummet, der holder Googles tjenester kørende og passer på folks mail og feriebilleder", forklarer Googles danske direktør, Malou Aamund, i en pressemeddelelse.

Første spadestik til Datacentret blev taget i 2018. Siden er der på det 73 hektar store areal bygget 46.000 kvadratmeter til en samlet pris på svimlende 4,5 milliarder kroner. Med i den pris er også en investering i fem solcelleparker rundt om i landet.

Solcelleparkerne har en samlet kapacitet på 160 MW, og dermed mere end opvejes hele elektricitetsforbruget af tilsvarende grøn strøm fra solceller, skriver Google i pressemeddelelsen.

De fem parker er spredt ud over hele landet og ligger i Gimming, Norddjurs, Næstved, Morsø og Rødby Fjord. Solcelleparken i Rødby Fjord er den største med en kapacitet på 55 MW.

Facebook udvider datacenteret i Odense

FAKTA:

  • Google har været CO2-neutral siden 2007 og har for nylig elimineret hele CO2-forbruget tilbage til stiftelsen i 1998.
  • Samtidig fremlagde Google en vision om at køre udelukkende på grøn energi 24 timer i døgnet.
  • Google er verdens største opkøber af vedvarende energi som havvind, landvind og solenergi blandt virksomheder.

Herunder kan du se, hvordan et datacenter ser ud inden i. Da Facebook åbnede i Odense, var MereMobil.dk nemlig inviteret indenfor, hvor vi fik lov til at filme.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Datacentret i Fredericia er Googles femte i Europa. Det kommer til at beskæftige cirka 150 medarbejdere, mens flere hundrede andre job vil blive understøttet via underleverandører og afledte effekter.

Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Efter Chromebook-forbud: Ønske om klare regler

Både Kommunernes Landsforening og Dansk Industri er bekymrede efter Datatilsynets afgørelse om brug af Chromebooks og Google Workspace.

(mere…)
Google arbejder muligvis på en ny Chromecast Audio

Tilbage i 2015 lancerede Google den første Chromecast. Desværre var den kun på butikshylderne fire år før den blev taget af markedet.

(mere…)
Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram