Facebooks monopol skal ophæves

Ultimativt skal Facebook tvinges til at frasælge virksomheder som er opkøbt ”ulovligt”, lyder det i et stort søgsmål hos den amerikanske socialmedia-gigant.

social-media-facebook
Facebook har ifølge anklagerne, som er 48 stater i USA, opkøbt virksomheder til skade for konkurrencen, forbrugerne og mindre virksomheder

Facebook har skabt en monopoltilstand, som 48 stater i USA gennem et fælles søgsmål forsøger at få ophævet, lyder det fra Letitia James, New Yorks justitsminister, i en pressemeddelelse.

Problemstillingen er blandt andet, at Facebook for enorme summer har opkøbt konkurrenter som WhatsApp og Instagram. Gennem opkøbene har Facebook sikret sig mod, at firmaerne kunne vokse sig så store, at de på sigt kunne udgøre en trussel for Facebook.

Facebook har, ifølge pressemeddelelsen, brugt dominansen til at undertrykke konkurrencen på markedet. Det er gået ud over brugerne samt mindre virksomheder.

Der er ingen tvivl om, at Facebook har været parate til at smide gigantiske summer på bordet for sine opkøb. Eksempelvis opkøbet af WhatsApp der kostede Facebook hele 19 milliarder dollars.

Sagsøgerne beder retten stoppe Facebooks ulovlige konkurrencebegrænsende adfærd samt forhindre Facebook i at fortsætte ud af denne sti.

Samtidigt vil de forhindre Facebook i at foretage yderligere firmaopkøb til en værdi af eller over 10 millioner dollars med mindre, at dette varsles til sagsøgerstaterne.

Der forlanges desuden frasalg eller omstrukturering af virksomheder som, ifølge anklagerne, er erhvervet ulovligt.

Facebook har endnu ikke reageret på anklagerne.

Facebook vil lancere egen kryptovaluta i 2021

Sådan ser Facebooks datacenter ud

Mere til historien

Sagen mod Facebook er ikke den eneste, der er rejst mod store dominerende virksomheder. F.eks. har det amerikanske justitsministerium i oktober lagt sag an mod Alphabet for misbrug af sin dominans på søgninger. Alphabet er selskabet som ejer Google og YouTube.

Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram