Facebooks monopol skal ophæves

Ultimativt skal Facebook tvinges til at frasælge virksomheder som er opkøbt ”ulovligt”, lyder det i et stort søgsmål hos den amerikanske socialmedia-gigant.

social-media-facebook
Facebook har ifølge anklagerne, som er 48 stater i USA, opkøbt virksomheder til skade for konkurrencen, forbrugerne og mindre virksomheder

Facebook har skabt en monopoltilstand, som 48 stater i USA gennem et fælles søgsmål forsøger at få ophævet, lyder det fra Letitia James, New Yorks justitsminister, i en pressemeddelelse.

Problemstillingen er blandt andet, at Facebook for enorme summer har opkøbt konkurrenter som WhatsApp og Instagram. Gennem opkøbene har Facebook sikret sig mod, at firmaerne kunne vokse sig så store, at de på sigt kunne udgøre en trussel for Facebook.

Facebook har, ifølge pressemeddelelsen, brugt dominansen til at undertrykke konkurrencen på markedet. Det er gået ud over brugerne samt mindre virksomheder.

Der er ingen tvivl om, at Facebook har været parate til at smide gigantiske summer på bordet for sine opkøb. Eksempelvis opkøbet af WhatsApp der kostede Facebook hele 19 milliarder dollars.

Sagsøgerne beder retten stoppe Facebooks ulovlige konkurrencebegrænsende adfærd samt forhindre Facebook i at fortsætte ud af denne sti.

Samtidigt vil de forhindre Facebook i at foretage yderligere firmaopkøb til en værdi af eller over 10 millioner dollars med mindre, at dette varsles til sagsøgerstaterne.

Der forlanges desuden frasalg eller omstrukturering af virksomheder som, ifølge anklagerne, er erhvervet ulovligt.

Facebook har endnu ikke reageret på anklagerne.

Facebook vil lancere egen kryptovaluta i 2021

Sådan ser Facebooks datacenter ud

Mere til historien

Sagen mod Facebook er ikke den eneste, der er rejst mod store dominerende virksomheder. F.eks. har det amerikanske justitsministerium i oktober lagt sag an mod Alphabet for misbrug af sin dominans på søgninger. Alphabet er selskabet som ejer Google og YouTube.

SnapChat arbejder på betalingsløsning

SnapChat er i gang med de tidlige tests af et betalingsabonnement, som hedder SnapChat Plus.

(mere…)
Elon Musk stiller betingelser for Twitter-handlen

Det gav masser af overskrifter, da det blev meldt ud, at Elon Musk havde købt Twitter, men nu stilles der betingelser.

(mere…)
Instagram kopierer TikTok med nyt format

En ny opdatering fra Instagram vil bringe nyhedsfeedet frem i et helt anderledes format.

(mere…)
TikTok er den mest downloadede app i første kvartal

Den mest downloadede app i årets første kvartal på verdensplan er den tidligere meget udskældte TikTok.

(mere…)
Elon Musk har købt Twitter til 44 milliarder dollar

Verdens rigeste person, Elon Musk, har købt det sociale medie Twitter for et svimlende beløb på omkring 305 milliarder danske kroner.

(mere…)
Donald Trumps app ”Truth Social” klar til iOS og Android

Truth Social er navnet på et nyt socialt medie. Donald Trump står bag en konkurrent til blandt andet Twitter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram