Facebook får egen valuta i 2021

Nu skulle det være ganske vist, at Facebook lancerer kryptovalutaen Libra. Det bliver ifølge unavngivne kilder i løbet af januar 2021.

Crypto-valuta
Facebook vil ind på markedet for kryptovaluta i 2021

Til januar er Facebook klar med sin egen længe ventede valuta. Det skriver blandt andre det velansete internationale erhvervsmedie Financial Times med tre unavngivne personer som kilder.

Det er kryptovalutavirksomheden The Libra Association, der udvikler den kommende kryptovaluta, Libra.

I oktober fik den finansielle verden et vink med den vognstang om, hvor langt The Libra Association, som er placeret i Genève i Schweiz, var nået i udviklingen.

Her blev Ian Jenkins ansat. Han har i mange år har været direktør i den engelsk baserede storbank HSBC. HSBC er en af de største bankgrupper, og Ian Jenkins er således ikke en hr. hvem-som-helst.

Ifølge Financial Times vil Libra lanceres som en enkelt mønt, der støtter sig en-til-en til den amerikanske dollars.

Facebook har et par gange været ude med datoer for lanceringen, som oprindeligt var planlagt til i sommer. Det blev rykket til oktober og nu skulle det ifølge de unavngivne kilder altså ske til januar.

Den eksakte dato for lanceringen af Libra er uvis. Lanceringsdatoen er afhængig af en godkendelse fra den schweiziske finanstilsyn.

På forhånd vil Libra formentlig få det svært. Den finansielle verden er ikke begejstret og blandt andet har europæiske banker og EU vendt Libra ryggen. Det samme har  PayPal, Mastercard, Vodafone og eBay, skriver Computerworld.

Fakta om kryptovaluta: Den mest kendte kryptovaluta er Bitcoin. Bitcoin er en af de første kryptovalutaer efter forgængere som David Chaums ecash, der havde sin første transaktion i 1994, og OpenCoin, som nu hedder Ripple. Bag Bitcoin gemmer sig pseudonymet Satoshi Nakamoto, som er navnet på den ukendte person, eller de personer, der designede Bitcoin og skabte den oprindelige implementering.

Mere til historien

Den digitalt designede kryptovaluta anses som udgangspunkt af Skat som spekulation. Med andre ord: Er du indehaver af kryptovaluta, så anser Skat det som en investering med henblik på at opnå fortjeneste. Derfor skal du også som hovedregel oplyse fortjeneste eller tab til Skattestyrelsen, når eller hvis du sælger kryptovalutaen.

Forsikringen dækker: Del bare feriebillederne på Facebook og Instagram

TIP: Forsikringen dækker indbrud, også selvom du har lagt feriebilleder på Facebook og skrevet, at du er bortrejst.

(mere…)
Facebook-ejer dropper ikke Europa

Truslen om, at det måske snart var slut med Facebook og Instagram i Europa er manet til jorden.

(mere…)
Instragram og Facebook i fare for europæiske brugere

Mark Zuckerberg truer netop nu med at lukke for Facebook og Instagram i Europa. Tomme trusler?

(mere…)
Facebook oplever for første gang fald i antal af brugere

For første gang oplevede Facebook i sidste kvartal en nedgang i antallet af daglige brugere. Det kom frem i forbindelse med fremlæggelsen af kvartalsregnskabet.

(mere…)
Google og Facebook får milliard-bøder

Det franske datatilsyn mener, at det skal være lettere at sige nej til cookies. Derfor har de udstedt bøder til Facebook og Google. 

(mere…)
Nej! Facebook viser ikke kun opslag fra de samme venner

TIP: Et svindelopslag er igen i omløb. Det påstås, at du kun ser opslag fra de samme 25 venner på Facebook. Det er en 'hoax' - altså svindel.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram