Apple Watch er fortsat vildt populært

Selvom priserne starter ved 2.299 kroner og går op til omkring 6.000 kroner, er Apple Watch meget populært. Det viser nye tal.

Apple Watch SE
Apple Watch SE (Foto: Apple)

Ønsker du dig et smartwatch eller en fitness-tracker, er det forholdsvis sandsynligt, at du vil købe et Apple Watch – måske har du allerede Apples smartwatch på armen?

Statistikken taler i hvert fald sit tydelige sprog, når det handler om smartenheder, der kan bæres på armen.

I kategorien ”Wearables” fra analysevirksomheden IDC er Apple Watch nummer ét selvom der er tale om et forholdsvist dyrt produkt.

Hitlisten indeholder også wearables fra Xiaomi og Fitbit, der producerer billigere wearables. Man skulle tro, at eksempelvis disse firmaer ville sælge en hel del enheder end Apple, netop fordi prisen er lav, men det er ikke tilfældet.

I tredje kvartal 2020 havde Apple en markedsandel på verdensplan inden for wearables på 33,1 procent. Nummer to er Xiaomi med en markedsandel på blot 13,4 procent.

Apple havde i tredje kvartal sidste år en markedsandel på 29,8 procent.

Fitbit har tidligere udgivet produkter, som mange har lagt mærke til, men her er markedsandelen faldet fra 3,8 til 2,6 procent - tredje kvartal 2020 sammenlignet med tredje kvartal 2019.

Her er hitlisten over wearable markedsandele inden for shipmenet i tredje kvartal 2020 ifølge iDC..

  1. Apple: 33,1 %
  2. Xiaomi, 13,6 %
  3. Huawei: 11,0 %
  4. Samsung: 9,0 %
  5. Fitbit: 2,6 %

I kategorien ”andre” ligger forholdsvis mange små wearables. Blandt andet Garmin er at finde blandt ”andre”. Denne kategori i opgørelsen fra IDC udgør en markedsandel på 28,2 procent.

Fra design til fitness

Da Apple for fem år siden introducerede Apple Watch var der ingen grænser for, hvor meget der blev talt om design. Siden har Apple ændret kurs. Designet er ikke længere det vigtigste argument for at sælge uret. Nu er fokus lagt på sundhed og motion.

Senest har Apple åbnet en ny betalingstjeneste, der hedder Fitness+. Her kan brugere af Apple Watch få en ”personlig” coach, der via videoer og instruktioner, inspirerer og hjælper brugerne til træningen. Apple Fitness+ er endnu ikke tilgængelig i Danmark.

Du kan her læse min anmeldelse af Apple Watch Series 6, men tjek også vores anmeldelse af Apple Watch SE, der for mange vil være det helt rigtige køb. Watch SE balancerer pris og ydelse bedre end Series 6.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det første Apple Watch havde 8 GB hukommelse. I Apple Watch Series 6 er der 16 GB.

Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram