Apple Watch er fortsat vildt populært

Selvom priserne starter ved 2.299 kroner og går op til omkring 6.000 kroner, er Apple Watch meget populært. Det viser nye tal.

Apple Watch SE
Apple Watch SE (Foto: Apple)

Ønsker du dig et smartwatch eller en fitness-tracker, er det forholdsvis sandsynligt, at du vil købe et Apple Watch – måske har du allerede Apples smartwatch på armen?

Statistikken taler i hvert fald sit tydelige sprog, når det handler om smartenheder, der kan bæres på armen.

I kategorien ”Wearables” fra analysevirksomheden IDC er Apple Watch nummer ét selvom der er tale om et forholdsvist dyrt produkt.

Hitlisten indeholder også wearables fra Xiaomi og Fitbit, der producerer billigere wearables. Man skulle tro, at eksempelvis disse firmaer ville sælge en hel del enheder end Apple, netop fordi prisen er lav, men det er ikke tilfældet.

I tredje kvartal 2020 havde Apple en markedsandel på verdensplan inden for wearables på 33,1 procent. Nummer to er Xiaomi med en markedsandel på blot 13,4 procent.

Apple havde i tredje kvartal sidste år en markedsandel på 29,8 procent.

Fitbit har tidligere udgivet produkter, som mange har lagt mærke til, men her er markedsandelen faldet fra 3,8 til 2,6 procent – tredje kvartal 2020 sammenlignet med tredje kvartal 2019.

Her er hitlisten over wearable markedsandele inden for shipmenet i tredje kvartal 2020 ifølge iDC..

  1. Apple: 33,1 %
  2. Xiaomi, 13,6 %
  3. Huawei: 11,0 %
  4. Samsung: 9,0 %
  5. Fitbit: 2,6 %

I kategorien ”andre” ligger forholdsvis mange små wearables. Blandt andet Garmin er at finde blandt ”andre”. Denne kategori i opgørelsen fra IDC udgør en markedsandel på 28,2 procent.

Fra design til fitness

Da Apple for fem år siden introducerede Apple Watch var der ingen grænser for, hvor meget der blev talt om design. Siden har Apple ændret kurs. Designet er ikke længere det vigtigste argument for at sælge uret. Nu er fokus lagt på sundhed og motion.

Senest har Apple åbnet en ny betalingstjeneste, der hedder Fitness+. Her kan brugere af Apple Watch få en ”personlig” coach, der via videoer og instruktioner, inspirerer og hjælper brugerne til træningen. Apple Fitness+ er endnu ikke tilgængelig i Danmark.

Du kan her læse min anmeldelse af Apple Watch Series 6, men tjek også vores anmeldelse af Apple Watch SE, der for mange vil være det helt rigtige køb. Watch SE balancerer pris og ydelse bedre end Series 6.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det første Apple Watch havde 8 GB hukommelse. I Apple Watch Series 6 er der 16 GB.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
26 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram