Få pengene tilbage for en app på iPhone eller iPad-app

GUIDE: Har du købt den forkerte app - eller var appen ikke som som du forventede? Se hvordan du får pengene retur for appkøb på iPhone og iPad.

iPad Mini 2019
Når du køber en app på iPhone eller iPad så har du 14 dage til at returnere og så pengene retur. Læs her hvordan du gør (Foto: Apple)

Vi kender alle at købe de forkerte ting. Udenfor den virtuelle verden går vi hen til en fysisk butik og bytter varen, hvis ikke den er som vi forventede. I ”cyberspace” er det noget helt andet.

Læs her hvordan du fortryder købet af en app på din iPhone eller iPad.

EU har vedtaget en digital returpolitik på apps og andre digitale køb, hvilket stiller forbrugerne godt. Det er muligt, at få pengene retur i 14 dage efter købet. Disse regler er kommet, da der tidligere har været utrolig mange klager over særligt in-app køb.

Android-brugere har sværere ved, at få pengene retur for apps, som de har købt. Google refunderer nemlig kun indenfor 48 timer. Der kan være en del ventetid på svar om hvorvidt får refusionen. Du kan læse mere om refusion af køb i Google Play Store her.

Har du fortrudt købet af en app på iPhone, iPad eller Mac, så er det ikke for sent, at få pengene retur – endda uden en masse spørgsmål. Følg guiden herunder.

PAS PÅ IN-APP KØB: Inden du downloader en app så tjek om der er in-app køb. En app kan nemlig være gratis at hente, men hvor du kan købe adgang til flere funktioner inde i appen. Det kan være en stor udgift på nogle spil og apps, hvor appen nogle gange er nærmest ubrugelig med mindre du betaler. Nogle apps binder endda brugerne til en løbende abonnement, der trækkes hver måned.

Sådan anmoder du om refundering af en iPhone- eller iPad-app

iPad-iPhone-refundering
Her kan du refundere en app købt på iPhone, iPad eller Mac. Du har 14 dage til at refundere dit køb (Foto: MereMobil.dk)
  1. Gå til reportaproblem.apple.com
  2. Log ind med dit Apple-id og din adgangskode.
  3. Hvis knappen "Rapporter" eller "Rapporter et problem" er vist ud for det emne, du vil anmode om refundering for, skal du klikke på den.
  4. Følg vejledningen på siden for at vælge årsagen til, at du vil have pengene tilbage, og indsend din anmodning.

I oversigten du får ved login ses dine køb for de seneste 90 dage.

Du kan anmode om refusion af in-app køb. Så når ungerne har spenderet formuer på virturelt hø til en digital hest, så kan du rulle købet tilbage.

BEMÆRK: Du skal logge ind med det Apple-id hvorfra appen er købt. Hvis du har Familiedeling aktiveret, er det altså eksempelvis barnets Apple-id du skal logge ind med.

Familiedeling – ét app-køb til alle

Vi opfordrer desuden til, at du benytter Familiedeling - særligt i børnefamilier. Det betyder, at man får adgang de samme apps på alle enheder og man derfor kun behøver købe dem én gang.

Hver enhed har sit eget Apple ID og dermed selvstændige konto. Det gør det nemmere fremadrettet også når børnene bliver ældre.

GUIDE: Familiedeling på iPhone og iPad – sådan kommer du i gang

I Familiedeling kan du oprette administratorer der skal godkende køb før det kan hentes ned. Dette gælder også in-app køb. Børnene ripper derfor ikke bankkontoen uden din viden.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Der er ingen regler uden undtagelser. Du kan ikke annullere en ordre, som omfatter digitalt indhold, hvis leveringen af dette indhold er påbegyndt, og du har vedkendt dig, at du i kraft af dette mister fortrydelsesretten. Eksempelvis hvis du lejer en film.

Sommer: Pas på mobilen i varmen

TIP: Sand, vand og fugt er gift for mobilen. Her kan du læse, hvordan du passer bedst på mobilen i sommervarmen.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram