OnePlus Nord er fed – men erstatter ikke min OnePlus 5T
KOMMENTAR: OnePlus har genfundet opskriften på det, der startede det hele. Nord er det tætteste vi kommer en ”flagship killer” siden OnePlus 5, men er det nok?
Dette er ikke en anmeldelse af OnePlus Nord. Den har John G. allerede skrevet og i hans anmeldelsen af OnePlus Nord får du mange flere detaljer. Anmeldelsen kan du læse her.
Dette indlæg er mere en refleksion over OnePlus og den rejse de har været på og hvorfor jeg stadig går med en OnePlus 5T i lommen. Trods alt har OnePlus lanceret over 15 enheder siden OnePlus 5T kom på gaden i november 2017, men jeg har den altså stadig.
For lige at sætte det hele lidt i perspektiv, vil jeg gerne tage dig med på en lille rejse i OnePlus’ prisudvikling. For det var netop prisen kombineret med et balanceret kompromis på hardwaren, der gjorde, at OnePlus i en årrække kunne kalde deres telefoner for ”flagship killers”. Det slogan forsvandt dog lige så hurtigt, som priserne steg.
Lad os tage et par priseksempler
- OnePlus 2 fra 2.999 kr.
- OnePlus 3 fra 2.990 kr.
- OnePlus 5 fra 3.799 kr.
- OnePlus 6 fra 3.899 kr.
- OnePlus 7 fra 4.299 kr.
- OnePlus 8 fra 5.399 kr.
Som det tydeligt ses, er prisen på entry-modellen steget intet mindre end 80 procent fra OnePlus 2 til OnePlus 8. Siden 6-serien har det ikke været muligt at købe en telefon fra OnePlus til under 4.000 kroner. Hvilket er prisområdet der tidligere uofficielt adskilte mellemklassen og high-end klassen fra hinanden.
Intet ”topmodel” over Nord – men det føles sådan
OnePlus Nord er ikke kun bemærkelsesværdig, fordi prisen er kommet tilbage til et fornuftigt niveau. Telefonen brillierer på en række punkter.
Disse punkter er langt hen ad vejen kompromiser, som ikke blot giver en afbalanceret oplevelse, men også en afbalanceret pris – uden man som slutbruger oplever ikke at have købt en topmodel.
Der er intet i denne telefon, som er en topmodel værdigt. Det kan et hurtigt blik på specifikationslisten nemt slå fast. OnePlus har med Nord vendt og drejet alle printplader og transistorer i telefonens hardware, for at genfinde den platform som OnePlus er grundlagt på; hardware der giver en følelse af et high-end-produkt til mellemklassens pris.
Flot og hurtig skærm, flydende softwareoplevelse, fingeraftrykslæser uden bøvl, et kamera-setup rigt på muligheder og batteri- og opladningsteknologi, der kan gøre de fleste andre producenter jaloux. Kort sagt, What’s not to like?
Jeg blev mindre fan-boy
Det er ingen hemmelighed, at jeg har været OnePlus-fan i mange år. Det har handlet om den føromtalte balance. Lige fra OnePlus One og frem til købet af min 5T, var jeg betaget af ”værdi for pengene”-konceptet. Det handler måske om, at jeg som person bare elsker at få et produkt i hånden, som emmer af kvalitet uden at flå hul i muldvarpen, som vi siger i Jylland.
Men min kærlighed til mærket, har været svigtene de senere år. Priserne steg og jeg følte ikke længere at produkterne var til for at give mig værdi, men til for at konkurrere mod high-end produkterne fra Samsung og Huawei.
Nord er interessant for alle Android-tilhængere, som vil have følelsen af et værdiprodukt, uden at gå på kompromis med den generelle oplevelse. OnePlus brillierer i at skabe en softwarepakke (Oxygen OS), som giver følelsen af den rene Android oplevelse, men samtidigt lader dig tilpasse indstillingerne ned til dit mindste ønske og højeste tilfredshed.
Du skal dog ikke lade dig snyde. OnePlus er IKKE ren Android, der er fortaget MANGE indgribende ændringer.
Med et prisskilt på 3.299 kroner kan man få råd til at skifte igen om to år, uden at være ked af skulle sælge sin topmodel til 7.000+ kroner for en tiendedel af nyprisen. Samtidigt giver OnePlus Nord de fleste smartphonebrugere lige det, de har behov for – ikke mere – ikke mindre.
Men er Nord perfekt?
Nej! Trods seks ud af seks mulige stjerner i John G.s anmeldelse, er telefonen ikke perfekt. Den er perfekt afbalanceret ud fra dens hardware og pris. Du kan sagtens sidde tilbage og ærgre sig over flere detaljer i OnePlus Nord.
Jeg ærgrer mig rigtigt meget over manglen på trådløs opladning. Er det forventeligt af en telefon til 3.299 kroner i 2020? Ja vil jeg mene! Men er det forventeligt af OnePlus – nej bestemt ikke. OnePlus har nemlig alle dage været tilbageholdende med at implementere trådløs opladning, så det undrede mig derfor ikke, at de undlod det i Nord.
Et andet anliggende der ærgrer mig, er telefonens design. OnePlus gik de første mange år med materialer, som de andre producenter sjældent brystede sig med. Bambus-, Sandstone- eller carbon-finish var blot nogle af de muligheder, som var tilgængelige for OnePlus 2 tilbage fra 2015. Nu om dage ligner materialerne de samme, som vi ser på andre tilsvarende enheder.
Så er der størrelsen. Telefonerne har i årevist haft vokseværk og selvom blandt andet Sony har forsøgt sig med fysisk mindre modeller uden kompromis med ydelsen, så er det en trend, der ikke har haft gennemslagskraft – endnu.
Med Google Pixel 5 og Apple iPhone 12 Mini kan der være nye tider på vej. OnePlus Nord er med sin glasbagside og aflange design ikke din ergonomiske, lommevenlige følgesvend.
Skal min OnePlus 5T udskiftes?
JA! Tiden er kommet til at jeg skifter den trofaste OnePlus 5T ud med en ny smartphone, men det bliver ikke en OnePlus Nord. Drømmen om at OnePlus kommer på markedet med en ægte ”flagship killer” er brast.
Efter tre års ventetid er min tålmodighed væk.
– ”Men Jacob, sagde du ikke at OnePlus med Nord havde fundet tilbage til rødderne?”.
Jo! Det gjorde jeg og det mener jeg også.
Telefonen føles og opleves som min OnePlus 5T og det er måske her antennen knækker for mig.
Jeg havde håbet, at de ikke kun ville barbere prisen ned til et menneskeligt niveau, men også kunne brillierer med en ny high-end følelse. Når jeg sammenligner min OnePlus 5T med Nord, så er Nord en bedre telefon på alle parametre.
Den føles bare ikke nævneværdig anderledes eller hurtigere. Jovist er batteritiden bedre. Den lader hurtigere og kameraerne har nyere og smartere teknik, men jeg får ingen følelse af at sidde med noget nyt i hånden.
Her kommer min pointe måske mest af alt til syne for mig. OnePlus har fundet tilbage til rødderne. De har givet mig præcis den følelse, som min 5T giver mig hver dag, men min illusion om at OnePlus laver en ny ”flagship killer” var, er, og bliver, ikke andet end en illusion for mig.
Æraen er slut og sloganet er væk
OnePlus er kommet videre og har udviklet sig til noget andet end det der grundlagde selskabet og fik titusindvis af forbrugere til at jagte invitationer på nettet til langt ud på nattetimerne. OnePlus er blevet en moden smartphoneproducent, der følger strømmen og leverer fantastiske telefoner med et OnePlus twist.
OnePlus Nord er alle pengene værd og fortjener sine seks ud af seks stjerner. Nord er det tætteste vi kommer på en OnePlus-flagship-killer, men æraen er slut og sloganet er væk – det må jeg og mange andre OnePlus fans acceptere.
Nu vil jeg se nærmere på, hvad markedet ellers byder på i en fornuftig prisklasse.
Måske min løsning ligger hos Nokia 8.3 5G, Motorola Moto G 5G Plus eller måske en Samsung Galaxy S20 FE. Eller et helt andet sted. En Pixel 5 er dog mest på radaren.
Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.
Mere til historien
OnePlus Nord holder fast i flere gode tiltag fra deres første enheder. Blandt andet ”Alert Slider” som på dansk er den fysiske notifikations slider på siden af telefonen. Slideren er unik på OnePlus og absolut en funktion, som alle Android enheder burde have.