Nye rygter om Qualcomm Snapdragon 875

En tipster på det kinesiske medie Weibo har lækket en række specifikationer på Qualcomms kommende chipset. Læs de seneste detaljer om Snapdragon 875.

Qualcomm Snapdragon
Qualcomm Snapdragon 875 står til at blive vildt kraftig.

Der er kun lidt under en måned til Qualcomms Tech Summit-event, hvor chipsettet til næste års topmodeller afsløres. Tech Summit løber af stablen fra den første december, og det forventes, at Qualcomm her vil løfte sløret for Snapdragon 875.

Qualcomm vil oplade din telefon på et kvarter

Som det hører sig til i smartphone-verdenen, begynder rygterne at fyge op til en hver lancering. Denne gang er det en tipster på det kinesiske medie, Weibo, der mener at vide en hel del om Qualcomms kommende chipset, skriver Wccftech.com.

Tidligere lækkede test har vist, at det kommende chipset yder 38 procent bedre end det nuværende Snapdragon 865. Ifølge tipsteren, Digital Chat Station, kommer den forbedrede ydeevne blandt andet fra en ottekernet processor, der er fordelt således:

  • En Cortex-X1 kerne, der kører ved 2.84 GHz
  • Tre Cortex-A78 kerner, der kører ved 2.42 GHz
  • Fire Cortex-A55 kerner, der kører ved 1.80 GHz

Rygtet passer nogenlunde med forventningerne, om end hastigheden på Cortex-X1 er en anelse lav. Til sammenligning viser lækkede testresultater, at den hurtigste processorkerne i Samsungs Exynos 2100 kører ved 3.00 GHz.

LÆKKET TEST: Ny Qualcomm-processor slår konkurrenterne med længder

Ifølge Digital Chat Station handler denne generations chipset mere om at reducere strømforbruget end at forbedre ydeevnen. Det betyder dog ikke, at Qualcomm vil halte efter konkurrenterne. Digital Chat Station påstår nemlig, at Snapdragon 875 stadig vil være førende på markedet, når det kommer til ydeevne.

Tipsteren fortæller også, at der er tale om en 5nm+-chipset, hvor både cache og hukommelse er forbedret. Dertil kommer Qualcomms Adreno 660-grafikprocessor.

Mere til historien

Hvis rygterne er sande, betyder det ikke, at tallene er endelige. Ting som processorhastighed kan ændre sig, alt efter den enkelte producents præferencer. Det betyder, at Qualcomms samarbejdspartnere kan kan justere clockhastigheden på processorkernerne.

Så vild er den nye M2-chip

Apple har lanceret deres næste chip, M2-chippen. Her kan du læse mere om, hvad M2 kan.

(mere…)
Qualcomm klar med nye Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 og Snapdragon 7 Gen 1 er to nye processorer fra Qualcomm til henholdsvis high-end og midrange.

(mere…)
Qualcomm bekræfter Snapdragon-event

KORT NYT: Rygterne har svirret om, at Qualcomm ville afholde et Snapdragon-event i denne måned. Det er nu bekræftet.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 1+ præsenteres i næste uge

RYGTE: Skal man tro de seneste rygter, vil Qualcomm præsentere deres næste topmodel indenfor smartphone-processorer i næste uge.

(mere…)
Apple arbejder på M3-baseret iMac

Måske springer iMac-computeren M2-chippen over og går direkte på M3, forlyder det.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE og S23 får måske Mediatek processorer

Samsung har indtil videre i stor grad benyttet Snapdragon- og Exynos-chipsets i deres topmodeller. Måske er Mediatek på vej ind.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram