Danskerne går online til Black Friday

Coronapandemien hjælper lige nu ikke de fysiske butikker, når Black Friday står for døren. Danskerne går online i stort omfang i år.

Mac Black Friday
(Foto: Linus Schütz)

En ny undersøgelse viser, at 36 procent af de danskere, der sidste år var på Black Friday i fysiske butikker i år vælger at blive væk og foretage shoppingen online i stedet.

73 procent af danskerne, som både shoppede online og i fysiske butikker sidste år, svarer, at de i år udelukkende vil benytte sig af tilbud online.

OVERBLIK: Se en liste med tech-tilbud på Black Friday 2020 her

-”Det er en voldsom kundeflugt fra de fysiske butikkers Black Friday udsalg. Forbrugerne er bekymrede over den aktuelle udvikling i Covid 19 pandemien, og derfor vælger hver tredje at blive hjemme i stedet for at tage på udsalg i byen, som de gjorde sidste år. Det er en voldsom forandring i vores forbrugeradfærd, vi oplever for tiden,” siger prisekspert og direktør for PriceRunner Martin Andersen.

Heldigvis er der fortsat også forbrugere, der holder fast i at gå på udsalg i de fysiske butikker. 40 procent af de danskere, der var afsted i fysiske butikker sidste år, vil også gøre det igen i år. Det er særligt de ældre over 60 år, som holder fast i, at gøre som de plejer. 60 procent af disse vil gå på udsalg i de fysiske butikker.

-”Onlinebutikkerne er klar til det store rykind online, men der vil i perioder bliver tryk på. Den største udfordring bliver leveringen, hvor den ekstraordinære store Black Friday shopping vil sætte såvel butikker og logistik på en hård opgave,” siger Martin Andersen.

Forbrugere følger anbefalingerne

Simon Kollerup, Erhvervsministeren (S), kom sammen med erhvervsorganisationer med 9 opfordringer til butikker og forbrugere om det kommede Black Friday-udsalg og julehandlen. Disse opfordringer er lavet for at forsøge at minimere risikoen for smitte med coronavirus.

Undersøgelsen Pricerunner.dk har foretaget viser, at forbrugerne i vidt omfang har tænkt sig at følge disse anbefalinger.

-”Forbrugerne lægger i høj grad op til at følge opfordringerne, og det er på den ene side godt og på den anden side skidt for de fysiske butikker, der kommer til at mangle omsætning fra såvel Black Friday som julehandelen,” siger Martin Andersen.

Undersøgelsen viser også, at 43 procent vil foretage deres juleshopping online. Hver femte dansker, der sidste år købte gaverne i en fysisk butik vil i år udelukkende købe dem online. Og af dem, der købte både online og i fysiske butikker, vil 51% kun købe online i år.

Mere til historien

Undersøgelsen er foretaget af analysefirmaet YouGov for Pricerunner.dk i perioden 18. til 20. november. De har interviewet 1012 danskere fra 18 år og opefter.

MobilePay satte atter rekorder i Black Week

Endnu engang blev Black Week rekordernes tid for MobilePay. Her blev sat rekord for hele ugen og Black Friday.

(mere…)
Bedre tilbud end sidste år!

En undersøgelse viser, at dette års Black Week udsalg bliver stort. Tilbuddene er simpelthen bedre end sidste år.

(mere…)
Black Friday pristjek på 5 techprodukter

Black Friday er landet. Inden du kaster dig over det første og bedste tilbud, så læs lige med her.

(mere…)
Store forventninger til årets Black Friday

Danskerne har holdt lav profil i forbruget i oktober, men forventningen er stor til Black Friday i år.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Black Friday 2022 gav mindre rabat end sidste år

Black Friday og hele Black Week 2022 er slut. Ugen bød på mange rabatter, men faktisk lavere rabat end sidst år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram