Apple vil lade appudviklerne tjene flere penge

Udviklere af apps til App Store vil fra 2021 kunne tjene flere penge. Apple reducerer deres andel af app-omsætningen.

Apps app store
Kommissionen for betalingsapps og tjenester i App Store hos Apple falder til 15 procent i 2021 for de mindre udviklere (Foto: Peggy/Marco Lachmann-Anke)

Udviklere af apps som har haft en omsætning på mindre en 1 million dollars i det forrige kalenderår, kan fra 1. januar 2021 beholde flere af pengene de omsætter for i App Store på iPhone, iPad og Mac. Det oplyser Apple.

Det betyder, at hvis en appudvikler er kvalificeret til den nye udviklerplan, vil Apple reducere sin andel fra 30 procent til 15 procent. Udvikleren får således lov til at putte flere penge i sin egen lomme.

Udviklere, der endnu ikke har lanceret deres første app i App Store, kommer også ind under den nye ordning.

Apple oplyser ikke hvor stor en procentdel af de 28 millioner registrerede apps i App Store, der kan forvente at få gavn af den nye plan.

- ”Vi lancerer denne ordning for at hjælpe ejere af mindre virksomheder med at forme en fremtid med kreativitet og økonomisk fremgang i App Store og udvikle den slags kvalitetsapps, som vores kunder elsker,” udtales Apples topchef Tim Cook i en pressemeddelelse.

Hvis en app pludselig tager fart og bliver meget populær, vil provisionen til Apple væres 15 procent op til 1 million dollars. Herefter vil det være 30 procent resten af året. Falder omsætningen til under grænsen i et kalenderår, kan udvikleren året efter kvalificere sig til kommissionen på 15 procent, oplyser Apple.

Seks store app-aktører, blandt andre Spotify og Tinder, er utilfredse med forholdene i App Store og Google Play Store. Derfor vil de forsøge at presse Apple og Google til mere rimelige forhold omkring distributionen af apps.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google tager fortsat 30 procent i kommission for alle apps i Google Play Store. Om Apples tiltag vil få Google til at ændre politik, vil vi holde øje med.

Apple overvejer high-end iPhone

RYGTER: Apple overvejer en high-high-end iPhone, der skal ligge over Pro og Pro Max.

(mere…)
Gammel iPhone ventes at nå over 340.000 kroner

En iPhone fra 2007 er på auktion og vurderes til at være en ligeså sikker investering, som de toneangivende aktier.

(mere…)
Saphe har lukket fartkontrol app – her er alternativerne

TIP: Her er 3 alternativer til Fartkontrol.nu fra Saphe. De to af dem er uden løbende abonnement.

(mere…)
Trods ringe salg: iPhone 15 Plus ventes

iPhone 14 Plus har salgsmæssigt ikke levet op til forventningerne, men rygterne florerer om, at vi alligevel kan forvente en iPhone 15 Plus.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
WeShare er lukket - her er dine muligheder

TIP: WeShare er lukket. Vi giver dig her to andre muligheder for at dele og afregne udgifter med andre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram